صفحه نخست

سیاسی

جامعه و فرهنگ

اقتصادی

ورزشی

گوناگون

عکس

تاریخ

فیلم

صفحات داخلی

جمعه ۰۹ دی ۱۴۰۱ - 2022 December 30
کد خبر: ۲۲۳۶۵۹
تاریخ انتشار: ۱۵:۳۳ - ۰۴ مرداد ۱۳۹۹

جلالی زاده در واکنش به احتمال کاندیداتوری پزشکیان: کاندیدا شدن یک قضیه و رای آوری قضیه دیگری است

جلالی زاده گفت: پزشکیان با توجه به سوابقی که دارند اصلاح طلب به حساب می‌آید، اما عضو حزب خاصی نیست و در جلسات اصلاح طلبانه نیز خیلی شرکت نکرده است.
رویداد۲۴ چند ماه تا انتخابات آتی ریاست جمهوی باقی و تب گمانه‌زنی درباره کاندیدا‌های احتمالی تند است. هر روز شاهد رونمایی از یک کاندیدای جدید هستیم و اصلاح طلب و اصولگرا‌ها هم ندارد. نام بسیاری از سیاسیون سر زبان افتاده و بعضی از آن‌ها هم شخصا تمایلی هم به کاندیداتوری ندارند. مثلا محمد جواد ظریف که بار‌ها گفته قصدی برای ورود به عرصه سیاست داخلی ندارد. گذشته از او، اما در اردوگاه اصلاح طلبی شاهد طرح نام‌های دیگری هستیم. از رضا خاتمی گرفته تا صادق زیباکلام!

یکی از این گزینه‌های احتمالی نیز مسعود پزشکیان است. روزنامه خراسان اخیرا به این گمانه پرداخته و از قول منبعی نزدیک به وی نوشته است: «این مسئله احتمالا به زودی اعلام عمومی خواهد شد». خود پزشکیان هم قبلا گفته بود که «فعلا درحال ارزیابی وضعیت هستم ودر صورتی که به این نتیجه برسم که حضورم در انتخابات ۱۴۰۰ می‌تواند برای کشور مفید و موثر باشد، اعلام نامزدی خواهم کرد.»

حال سوال اینجا است که آیا پزشکیان می‌تواند نظر همه طیف‌های اصلاح طلب را جلب کرده و به گزینه مورد اجماع تبدیل شود؟! به فرض که این‌طور شد؛ می‌تواند در مقابل یک چهره شاخص اصولگرا قد علم کرده و مردم را پای صندوق رای آورد؟

به نظر نمی‌رسد که او به قدر کافی کاریزما باشد و به خودی خودی چنین توانی داشته باشد، اما قطعا حمایت احزاب و بزرگان اصلاح طلب از وی می‌تواند این نقیضه را جبران کند. خاصه آنکه به اعتقاد برخی از سیاسیون او در برخی از مناطق کشور رای آوری خوبی دارد.

جلال جلالی‌‎زاده، نماینده پیشین مجلس از جمله افرادی است که از کاندیداتوری پزشکیان استقبال می‌کند. وی در عین حال تاکید می‌کند که بحث رای آوری اهمیت ویژه‌ای دارد. او در گفت‌وگویی با «نامه نیوز» گفت: «آقای پزشکیان با توجه به سوابقی که دارند - در دوره اصلاحات وزیر بهداشت بودند و در دو دوره مجلس هم از مواضع اصلاح طلبانه دفاع کرده اند – اصلاح طلب به حساب می‌آید، اما عضو حزب خاصی نیست و در جلسات اصلاح طلبانه نیز خیلی شرکت نکرده است و این را می‌توان یک نقطه ضعف برای وی به حساب آورد».

وی افزود: «پزشکیان البته نقاط قوت قابل توجهی دارد مثلا سابقه وزارت، نایب رئیس مجلس بودن، دوره نمایندگی، نمایندگی شهر بزرگی مثل تبریز و. به نظر من این‌ها موئلفه‌های خوبی است و می‌تواند از جمله ویژگی‌ها و داده‌های او برای ریاست جمهوری باشد».

بیشتر بخوانید: کاندیدای اصلاح‌طلبان مشخص نیست؟
این فعال سیاسی اصلاح طلب در پاسخ به اینکه آیا طیف‌های مختلف اصلاح طلب از کاندیداتوری پزشکیان استقبال می‌کنند یا خیر؟ گفت: «اینکه اصلاح طلبان روی چه کسی اجماع می‌کنند، هنوز مشخص نیست. یعنی هنوز حتی فرد خاصی به عنوان گزینه اصلی مطرح نیست و فقط گمانه زنی می‌شود».

جلالی زاده در رابطه با امکان رای آوری پزشکیان نیز گفت: «به نظر من کاندیدا شدن یک طرف قضیه است و طرف دیگر اینکه شخص چقدر از پرستیژ، کاریزما بودن و مقبولیت مردمی برخوردار است. مثلا قبلا شاهد بودیم که دکتر معین کاندیدا شد، اما، چون چهره کاریزماتیک را نداشت، با وجود اینکه آن زمان مورد حمایت حزب مشارکت و سازمان مجاهدین هم قرار گرفت رای نیاورد و حتی در شهر خودش هم به او رای ندادند.»

وی تاکید کرد: «به نظر من کاندیدا باید از چند ویژگی برخوردار باشد. مورد قبول اصلاح طلبان قرار بگیرد، جایگاه مردمی داشته باشد، شجاعیت، درایت، توانمندی و ایده و برنامه خوبی برای مدیریت کشور داشته باشد و بتواند با این مجلس فعلی مدارا و همکاری کند. این‌ها مسائلی است که باید مورد نظر قرار بگیرد. محض کاندیدا کردن یک نفر کافی نیست و به خودی خود مورد توجه قرار نمی‌گیرد».

جلالی زاده در پاسخ به اینکه آیا پزشکیان در صورت کاندیدا شدن و حمایت اصلاح طلبان قدرت این را دارد که در مقابل یک کاندیدای برجسته اصولگرا رای آوری داشته باشد؟ گفت: «پزشکیان از نظر شجاعت گفتاری، ایستادگی و ... فرد قدرتمندی است. او همچنین فردی دوست‌داشتنی، متواضع و فروتن است. ضمن اینکه در مناطق آذری نشین و کرد‌نشین پایگاه رای خوبی دارد.»
نظرات شما