صفحه نخست

سیاسی

جامعه و فرهنگ

اقتصادی

ورزشی

گوناگون

عکس

تاریخ

فیلم

صفحات داخلی

چهارشنبه ۱۶ آذر ۱۴۰۱ - 2022 December 07
کد خبر: ۲۲۳۶۸۲
تاریخ انتشار: ۱۱:۰۱ - ۰۵ مرداد ۱۳۹۹
تعداد نظرات: ۵ نظر
رویداد‌۲۴ گزارش می‌دهد:

سرنوشت ۱ میلیون داوطلب کنکور در هاله‌ای از ابهام/ کرونا منجر به تعویق آزمون سراسری می‌شود؟

در حالیکه اجتماع بیش از ۱۰ نفر در فضای بسته توسط ستاد ملی مقابله با کرونا ممنوع اعلام شده است و برگزاری بسیاری از تجمعات نیز با یک «نه» بزرگ از سوی این ستاد مواجه شده، اما برقراری بزرگ‌ترین تجمعات انسانی یعنی آزمون‌های سراسری که شرکت‌کنندگان آن عمدتا جوانان و نوجوانان هستند با شدت و اصرار نهاد‌هایی مانند وزارت علوم و سازمان سنجش کشور پیگیری می‌شود. مساله‌ای که می‌تواند به صورت قابل توجهی بر آمار مبتلایان بیفزاید.
رویداد۲۴ شادی مکی: آخرین آمار ابتلا به کرونا در کشور به بیش از ۲۸۸ هزار و ۸۳۹ نفر و آخرین آمار جان‌باختگان نیز فراتر از ۱۵ هزار و ۴۸۴ نفر رسیده است. طی سه هفته اخیر در هر ۲۴ ساعت بیش از ۲۰۰ نفر جان خود را در اثر ابتلا به کرونا از دست داده‌اند و وضعیت انتشار کرونا در ۱۵ استان کشور همچنان قرمز است. با توجه به اوج‌گیری دوباره کرونا در کشور، از هفته گذشته در شهر‌های با وضعیت قرمز کشور ممنوعیت تجمعات بیش از ۸ تا ۱۰ نفر وضع شد. برگزاری مراسم عروسی و عزا در کشور بار دیگر متوقف شد. مراسم عید قربان با محدودیت‌هایی مواجه شد و سفر حج و برگزاری نماز جمعه نیز به حالت تعطیل درآمد، چرا که تمامی کارشناسان و متخصصان بر لزوم رعایت پروتکل‌های بهداشتی تاکید داشته و مصرانه از مردم می‌خواهند در اجتماعات شرکت نکنند.
 
با این حال، همچنان برگزاری برخی تجمعات مانند برگزاری کنکور سراسری که می‌تواند جوانان کشور را با خطربالای ابتلا به کرونا مواجه سازد مورد اصرار نهاد‌های ذیربط است، نهادهایی که عمدتا آموزشی بوده و انتظار می‌رود جان و سلامت سرمایه اجتماعی کشور  برایشان دارای ارزشی مضاعف باشد.

اما ماجرا به ‌گونه‌ای دیگر پیش رفت. روز ۲۱ تیرماه دو آزمون با تعداد بالای داوطلبان در کشور برگزار شد آزمون استخدامی نهضت سوادآموزی و آزمون ورودی مدارس غیر دولتی. آزمون ورودی مدارس سمپاد نیز قرار بود روز ۲۷ تیر ماه اجرا شود که به تعویق افتاد و اخبار اولیه حاکم از برگزاری این آزمون در تاریخ نهم و دهم مرداد ماه است.
 
حالا، اما مدتی است که مساله برگزاری کنکور در سه مقطع تحصیلی عالی خبر ساز شده است. هشتگ تعویق تمام کنکور‌های سراسری در فضای مجازی به چشم می‌خورد. داوطلبان کنکور در سه مقطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری نگران حضور در آزمون و ریسک بالای ابتلا به ویروس کرونا هستند آنهم در شرایطی که تعداد جان‌باختگان به شکل چشمگیری افزایش یافته و اینبار جوانان و کودکان را هم درگیر کرده است.
 
در چنین شرایط خطرناکی به اصرار وزارت علوم و سازمان سنجش کشور کنکور کارشناسی ارشد بعد از ۳ ماه وقفه در روز‌های ۱۶، ۱۷، ۱۸ مردادماه و کنکور دکتری نیز بعد از مدتی تاخیر در تاریخ ۹ مرداد ماه برگزار خواهد شد. اما کنکور کارشناسی بدون هیچگونه تغییر در زمان تاریخ برگزاری روز ۳۰ و ۳۱ مرداد ماه برگزار می‌شود. 
 
کنکور کارشناسی، با بیش از یک میلیون نفر جمعیت بیشترین تعداد داوطلبان را به خود اختصاص داده است. اعتراضات و نگرانی‌ها برای برگزاری این کنکور به دلیل کثرت جمعیت داوطلبان بیشتر است، داوطلبانی که عموما قشر نوجوان کشور بوده و والدینشان نسبت به سلامت آنان در نگرانی به سر می‌برند. برخی از داوطلبان ترجیح می‌دهند زودتر آزمون داده و خلاص شوند، اما بسیاری دیگر از داوطلبان و والدین آن‌ها نگران حضور در این آزمون هستند.
 
درحالیکه نگرانی مسئولان برای برگزاری آزمون دکتری و کارشناسی ارشد به علت تعداد نسبتا پایین‌تر داوطلبان کمتر است، اما داوطلبان این دو آزمون نیز از حضور در فضای دربسته ولو با رعایت تمام پروتکل‌های بهداشتی در اضطراب هستند. هشتگ تعویق تمام کنکور‌های سراسری برای داوطلبان و شهروندانی که نگران عزیزان خود هستند به وسیله‌ای برای ابراز نظر مردم از نحوه تصمیم‌گیری مقامات ذیربط تبدیل شده است که طی هفته‌های اخیر در فضای مجازی مشاهده می‌شود.

بیشتر بخوانید:
معاون وزیر بهداشت: کنکور در زمان مقرر برگزار می‌شود
زمان برگزاری کنکور سراسری تغییر نکرده است/ یک میلیون و ۵۰ هزار داوطلب در انتظار تصمیم ستاد ملی کرونا
 
 

نگرانی مردم از برگزاری آزمون‌های سراسری

 
 
 
زهرا می‌نویسد‌: «۳ ملیون داوطلب! می‌دانستید اگر از این سه میلیون نفر فقط ۲۰۰ هزار نفر به کرونا مبتلا شوند قدرت ابتلای کل جمعیت ایران را دارند برگزاری کنکور در این شرایط یه شوخی بیشتر نیست.»
 
مهدی می‌نویسد: «بسیاری از مسئولانی که مخالف تعویق تمام کنکور‌های سراسری هستند به اندازه چند دقیقه مصاحبه با تلویزیون طاقت ماسک زدن ندارند. یا دماغشان میزند بیرون یا ماسک را می‌دهند زیرچانه حالا انتظار دارند متقاضی پر استرس کنکور بیش از ۳ ساعت ماسک را کیپ بگذارد روی دهان، دست به صورت نزند و چیزی هم نخورد؟»
 
ثمین نیز نوشت: «رتبه بالایی در مرگ و میر کرونا داریم اگر کنکور را هم برگزار کنند رکورددار می‌شویم.»
 
ایمان یک داوطلب کنکور سراسری هم نوشت: «واقعا انتظار دارید طی ۵ ساعت کنکور چیزی نخوریم یا با دستکشی که به همه جا خورده مواد قندی بخوریم. بی‌انصاف خودت هم بودی میگذاشتی بچه‌ات در این شرایط کنکور بدهد؟»
 
 
البته در این بین افرادی نیز این سوال را در فضای مجازی مطرح می‌کنند که در صورت عدم برگزاری کنکور سراسری سال ۹۹ چه راهکار جایگزینی برای ورود به دانشگاه‌ها وجود دارد، عده‌ای نیز می‌ترسند که با حذف کنکور سراسری امسال راه برای ورود افراد کم‌سواد و آقازاده‌ها به دانشگاه‌ها هموار و افراد با سواد و شایسته به رغم تلاشی که طی یک سال گذشته کشیده‌اند به دلیل کمبود امکانات توان راهیابی به دانشگاه را به دلیل حذف کنکور نداشته باشند. 
 
 

واکنش مسئولان به برگزاری آزمون‌های سراسری

 
 
 
نگرانی بخش بزرگی از جامعه  و داوطلبان آزمون‌های سراسری در کنار موج بی‌رحم ویروس کرونا تا آنجا پیش رفت که چند روز پیش محمد جواد حق‌شناس رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر تهران نیز به برگزاری کنکور واکنش نشان داد و در حساب توییتری خود نوشت: «ستاد مرکزی مقابله با کرونای وزارت بهداشت رسما اعلام کرده است که تجمع بیش از ۱۰ نفر در مکان‌های سربسته ممنوع است اکنون نظر روشن خود را پیرامون برگزاری کنکور و حضور چند صد هزار جوان داوطلب در کنار هم و زیر یک سقف و امکان ابتلای جمعی آینده‌سازان کشور بیان کنید.»
 
با وجود همه نگرانی‌ها درخصوص برگزاری کنکور مسئولان ذیربط واکنش‌های متفاوتی را بروز داده‌اند. وزارت علوم و سازمان سنجش کشور دو نهادی بودند که موافق برگزاری آزمون‌های سراسری هستند آنچنانکه فاطمه زرین آمیزی سخنگوی سازمان سنجش در اینباره گفته بود: نظر سازمان سنجش و وزارت علوم این است که آزمون‌ها با رعایت کامل اصول بهداشتی و تمهیدات لازم برگزار شوند چرا که سرنوشت بسیاری از داوطلبان در گرو همین آزمون است و برای آن زحمات زیادی کشیده‌اند. ما نمی‌توانیم زحمات آن‌ها را نادیده بگیریم بنابراین با رعایت اصول بهداشتی از سوی داوطلبان می‌توانیم این آزمون‌ها را برگزار کنیم و برگزاری آن نیز هیچ ضرری به داوطلبان وارد نمی‌کند.
 
رئیس سازمان سنجش نیز با اعلام اینکه که بیماران کرونایی نیز می‌توانند در کنکور شرکت کنند، درباره شرایط شرکت این گروه از داوطلبان در کنکور توضیحاتی ارائه داده و بر برگزاری حتمی کنکور سراسری مهر تایید زده بود.
 
اما تعدادی از نمایندگان مجلس در کمیسیون آموزش و تحقیقات در کنار داوطلبان مخالف برگزاری آزمون قرار داشته و اقدام به تدوین طرحی دو فوریتی کردند که بر اساس آن بتوانند آزمون‌های سراسری را در صورت بحرانی بودن وضعیت کرونا در کشور و اصرار وزارت علوم بر برگزاری کنکور سراسری در موعد مقرر، به تعویق اندازند. با این حال، اما نمایندگان مجلس نیز تصمیم‌گیری وزیر بهداشت و ستاد مبارزه با کرونا را درباره برگزاری یا عدم برگزاری کنکور در موعد مقرر الزام‌آور تلفی کردند.

نادری عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات تصریح کرده بود که در صورت عدم تمکین وزارت علوم از نظر وزیر بهداشت در درجه اول طرح دو فوریتی برای تعویق کنکور را مطرح خواهیم کرد و اگر باز هم عمل نکنند از ابزار‌های قانونی همچون سوال از وزیر و استیضاح وی استفاده می‌کنیم.

بیشتر بخوانید:
کنکور با رعایت پروتکل‌های بهداشتی برگزار شود
کمیسیون آموزش به زمان برگزاری کنکور ورود نکرد
 
 

موافقان برگزاری آزمون برنده شدند

 
 
 
به گزارش رویداد ۲۴ مصطفی معین وزیر اسبق وزارت علوم در دوران اصلاحات نیز در یادداشتی عنوان کرده بود: «هیچ ملاحظه‌ای از ترجیح سیاست و انتخابات گرفته تا درآمد و اقتصاد و یا برگزاری آزمون‌های سراسری و برنامه آموزشی مدرسه و دانشگاه نباید در برابر "اولویت سلامت انسان" قرار گیرد. هم اکنون ۱۹ استان کشور در وضعیت قرمز و هشدار قرار دارند و لذا ضروری است که ستاد ملی مبارزه با کرونا با اصل قرار دادن حفظ "سلامت دانش آموزان، دانشجویان و خانواده‌های آنان"، در اسرع وقت به درخواست گروه‌های کثیری از داوطلبان کنکور سراسری و آزمون‌های کارشناسی ارشد و دکترای تخصصی درباره به عقب افتادن آزمون‌ها رسیدگی و نتیجه را با دلایل شفاف علمی و منطقی اعلان کنند.»
 
با این حال، اما کفه ترازو به نفع طرفداران برگزاری کنکور سراسری در موعد مقرر سنگینی کرد و در نهایت دکتر علی اکبر حق دوست معاون آموزشی وزارت بهداشت روز ۳۰ تیراعلام کرد که برخی از امتحانات مانند کنکور سراسری و آزمون دستیاری پزشکی کلیدی هستند و زمان برگزاری آن‌ها قابل تغییر نیست، و باید با رعایت پروتکل‌ها طبق زمانبندی برگزار شوند.
 
جالب آنکه او در همین جلسه از افزایش روند فزاینده شیوع ویروس کرونا طی سه هفته اخیر در کشور خبر داد و گفته بود: طی این سه هفته تقریبا در هر استان حداقل یک شهر یا شهرستان از نظر شیوع این ویروسدر وضعیت قرمز قرار گرفته بود که این وضعیت در حال گذر است.
 
در نهایت اولین روز مرداد رحمانی فضلی وزیر کشور از موافقت وزارت بهداشت، وزارت علوم و وزارت آموزش و پرورش با برگزاری کنکور در موعد مقرر خبر داده و گفته بود: برگزاری کنکور با تمهیداتی ویژه در حوزه رعایت پروتکل‌ها انجام می‌شود.
 
وی افزایش زمان اجرای کنکور از دو روز به ۴ روز بر افزایش عوامل اجرایی، افزایش تعداد مراکز برگزاری آزمون را درکنار الزام
به رعایت اصول بهداشتی از جمله استفاده از ماسک در جلسه آزمون و فاصله میان صندلی‌ها از جمله تمهیدات بهداشتی ویژه در کنکور امسال عنوان کرده بود.
 
به گزارش رویداد ۲۴ آنچنانکه بازگشایی مشاغل، مراکز تجمعی و مساجد صورت گرفت به نظر می‌رسدآزمون‌های سراسری نیز به صورت قطعی برگزار شده و مسئولان با چشمان فروبسته به روی سخنان متخصصان و داوطلبان بر تصمیم و صلاحدید خود اصرار کنند. رعایت پروتکل‌های بهداشتی برای داوطلبانی که به طور طبیعی استرس ناشی از آزمون را تحمل می‌کنند قطعا سخت و در مواردی غیر ممکن است. هیچگونه مستنداتی درباره عدم حضور ناقلان سالم کرونا در میان شرکت کنندگان و حتی مراقبان وجود ندارد و همه این موارد می‌تواند به بروز یک فاجعه منجر شود. در حالیکه از دست رفتن جان یک نفر حتی به دلیل تصمیم اشتباه دیگران ظلمی بزرگ است. اینکه فردی یک سال زحمت کشیده و حالا نتواند کنکور بدهد اگر چه تاسف‌آور است اما برای حفظ سلامت فرد و جلوگیری از افزایش چشمگیر تعداد مبتلایان در جامعه در هفته‌های پس از برگزاری آزمون ضروری است. یک سال بدون کنکور شاید بسیار منطقی‌تر از موج‌گیری دوباره و سه‌باره کرونا در کشور باشد. 
 
در ماجرای گیلان مشاهده کردیم که یک اشتباه و اصرار برای انجام کاری که مدیران یک سازمان صلاح می‌دانستند این استان را تبدیل به کانون شیوع کرونا کرد. حالا باید منتظر عواقب برگزاری این ۳ آزمون طی ماه جاری بود.
 
برگزاری آزمون‌های سراسری، اما روی دیگری نیز دارد یعنی تضییع حق داوطلبانی که مدت‌ها زحمت کشیده، اما برای حفظ جان خود و اطرافیان و جامعه‌شان از حضور در آزمون انصراف داده و از قافله کنکور سراسری امسال جا می‌مانند. برخی از داوطلبان نیز بر سر دو راهی حفظ جان یا مشارکت در آزمون مردد می‌مانند و چه بسا که تحت چنین فشاری آنچه را که فراگرفته‌اند فراموش کنند.
 
اما در حال حاضر مهم‌ترین سوال این است که در صورت ابتلای داوطلبان کنکور به ویروس کرونا و انتقال آن به جامعه چه کسی پاسخگوی این افراد، خانواده آن‌ها و جامعه خواهد بود؟ اصولا اگر پاسخگویی هم باشد پاسخ مورد نظر چیست عذرخواهی یا استیضاح؟ آیا این دو مورد در برابر رنج‌هایی که فرد مبتلا و خانواده وی می‌کشند یا در برابر جان عزیزی که از دست می‌رود کافی است؟ یا اینکه درصورت بروز چنین فاجعه‌ای مسئولان باز هم راه سکوت و آوردن عذر‌های بدتر از گناه را در پیش گرفته  و مسئولان بروز فاجعه به فراموشی سپرده خواهند شد.
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۵
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ایناز
۱۱:۳۴ - ۱۳۹۹/۰۵/۰۷
اینکه کنکور بیوفته سال بعد حتی اگه ظرفیت ها هم دوبرابر بشه خیلی خنده دار و احمقانه است ،بهترین کاری که میشه کرد اینه که به تعویق یکی دوماهه بیفته تا شرایط وامار متعادل بشه
بهزاد
۰۲:۵۴ - ۱۳۹۹/۰۵/۰۶
با برگزاری آزمونهای سراسری در موعد مقرر لطفا پشت بام های بیمارستانها را هم از قبل تخت بچینید پارکینگ ها جوابگو نخواهد بود!و شما با بی تدبیری به‌زودی کادر درمان را نیز شکست خواهید دادو به کلکسیون افتخارات خود برگ زرینی دیگر اضافه خواهید کرد.#کادر_درمان_را_شکست_می دهیم
حسین
۱۲:۴۰ - ۱۳۹۹/۰۵/۰۵
لعنت به هرچی مسول بی لیاقت که هیچ وقت به فکر مردم نبودن نیستند و نخواهند بود مثل اقتصاد یا برگزاری کنکور در شرایط کرنا
ناشناس
۱۲:۲۷ - ۱۳۹۹/۰۵/۰۵
برگزار کنید اما تو پاییز که هوا خنکه چرا اینقد شماها یه دنده و خودخواهید دارید با جون ما بازی میکنید اوناییم که دم از خوندن و هدر رفتن وقتشونو میزنن انگار تصمیم دارن یه راست برن قبرستون واقعا متاسفم برای طرز تفکر آینده سازان کشور و مسئولان بی فکر
پاسخ ها
ناشناس
۱۹:۵۰ - ۱۳۹۹/۰۵/۰۵
در دوره کرونا همه مشاغل ضرر کردن همه افراد در مضیقه قرار گرفتن.به نظرم امسال باید لغو بشه ودر عوض سال اینده دوبرابر جذب کنن.اگه کسی از این قشر جوان بیمار بشه واین بیماری رو به اطرافیانش سرایت بده کی جوابگو خواهد بود کی هزینه دوا درمان انرو با طرح برگزاری کنکور تو این شرایط قبول میکنه کنکور که از المپیک ورزشی ها که این همه هزینه مالی و ... کردن واجبتر نیست
نظرات شما