رویداد۲۴ تصویر ثبت شده در ۸ مرداد ۱۳۵۹ در مراسم تشییع محمدرضا شاه پهلوی. نیکسون رییس جمهور آمریکا، فرح پهلوی همسر شاه، رضا پهلوی فرزند ارشد شاه و اردشیر زاهدی آخرین سفیر ایران در آمریکا و داماد شاه در تصویر دیده میشوند.
محمدرضا پهلوی از سال ۱۳۵۴ فهمید که به سرطان غدد لنفاوی مبتلا شده است. این موضوع برای او بسیار شوکه کننده بود. همانطور که مارتین اس کریمر نوشته «محمدرضاشاه از کودکی خود را برگزیده خدا و مورد عنایت خاص از طرف ائمه شیعه میدانست و باور به اینکه سرطان گرفته و در حال مرگ است دشوار بود.»
پس از سقوط از قدرت و آوارگی در کشورهای مختلف در مکزیک بود که احوالاتش ناخوش شد. او علت اصلی بیماریاش را از پزشکان مخفی میکرد و پزشکان مکزیکی برایش داروهای مالاریا تجویز میکردند. سرانجام با بدتر شدن اوضاع به ایالات متحده رفت و در بیمارستانی مجهز بستری شد. بیماری امان او را بریده بود و درد و اندوه ناشی از آوارگی نیز آن را تشدید میکرد.
محمدرضا پهلوی سرانجام پس از مدتی گشت و گذار در شهرهای آمریکا در سوم فروردین سال ۱۳۵۹ به مصر رفت و از انور سادات پناهندگی سیاسی گرفت. در مصر حالش هر روز بدتر میشد و سرطان اکنون پیشرفت کرده بود؛ پزشکان مصری طحالاش را خارج کردند، ولی حالش رو به بهبودی نرفت و سرانجام در تاریخ پنجم مرداد ماه سال ۱۳۵۹ آخرین پادشاه ایران درگذشت.
بیشتر بخوانید: محمدرضا شاه پهلوی؛ مردی برای افسوس یا دیکتاتوری بیرحم؟
به گزارش رویداد۲۴ پیکر محمدرضا شاه پهلوی با تشریفات در تاریخ هفت مرداد ۱۳۵۹ دفن شد و البته بنا بر وصیت خودش به صورت موقتی چرا که در وصیتنامهاش خواستار این بود که در ایران و در کنار افسرانی که در انقلاب ۵۷ اعدام شدند دفن شود.
سید طالب الرفاعی روحانی نزدیک به خاندان صدر بر پیکر او نماز خواند و در مقابل انتقادات گفت آیت الله خمینی خود فتوا دارند که نماز گزاردن بر پیکر مسلمان ولو گناهکار باشد اشکال ندارد.
در مراسم تشییع پیکرش انور سادات رییس جمهور وقت مصر سنگ تمام گذاشت و ریچارد نیکسون رئیس جمهور اسبق ایالات متحده و هنری کسینجر دوست دیرینهاش شرکت کرد.
رابطه جمهوری اسلامی ایران به خاطر برگزاری این مراسم هیچگاه با انور سادات مناسب نشد و حتی پس از آنکه او ترور شد، خیابانی در تهران به نام خالد اسلامبولی قاتل انور سادات نامگذاری شد.
تصاویر بیشتری از مراسم تشییع محمدرضا شاه پهلوی را در ادامه ببینید: