صفحه نخست

سیاسی

جامعه و فرهنگ

اقتصادی

ورزشی

گوناگون

عکس

تاریخ

فیلم

صفحات داخلی

جمعه ۱۶ دی ۱۴۰۱ - 2023 January 06
کد خبر: ۲۲۴۹۱۲
تاریخ انتشار: ۱۵:۵۵ - ۱۳ مرداد ۱۳۹۹

ترکیه پذیرش کامیون ایرانی را محدود کرد/ کاهش ۹۰ درصدی صادرات ایران به ترکیه

سخنگوی گمرک ایران درباره علت کندی تردد کامیون‌های ایرانی از مرز بازرگان به سمت ترکیه و یا کامیون‌های ترانزیتی اظهار داشت: دلیل کندی تردد‌ها این است که ترکیه روزانه فقط حدود ۱۵۰ دستگاه کامیون را از مرز بازرگان پذیرش می‌کند و سایر مرز‌های ایران و ترکیه هم امکان تردد کامیون نیست.
رویداد۲۴ چند روزی است که صف کیلومتری از کامیون‌های صادراتی ایرانی و کامیون‌های ترانزیتی پشت مرز کشور ترکیه در مرز بازرگان ایجاد شده است. در حالی که برخی از این کامیون‌ها دارای بار فسادپذیر هستند یا طبق قرارداد بار باید در تاریخی مشخص به مقصد برسد در غیر اینصورت صاحب بار دچار خسارت قابل توجهی می‌شود، اما ترکیه به کندی کامیون ایرانی را از مرز بازرگان می‌پذیرد.

از سوی دیگر چند وقتی است که هیچ مرز مشترک دیگری با ترکیه به غیر از بازرگان کامیون باری را نمی‌پذیرد و سایر مرز‌ها از جمله سرو یا پلدشت و نخجوان برای پذیرش کامیون غیرفعال شده‌اند.

این اقدام ترکیه باعث شده چندین کیلومتر کامیون در صف مرز ترکیه بمانند که هر روز تاخیر در تردد این کامیون‌ها به معنای افزایش هزینه حمل و نقل است. گمرک می‌گوید دلیل کند شدن تردد در مرز بازرگان این است که ترکیه فقط ۱۵۰ کامیون پذیرش می‌کند.

روح‌الله لطیفی در گفتگو با خبرنگار اقتصادی ایلنا درباره آخرین وضعیت مرز بازرگان اظهار داشت: در روز گذشته از مرز بازرگان ۹۶ دستگاه کامیون صادراتی از مرز بازرگان وارد ترکیه شدند همچنین ۵۹ دستگاه کامیون ترانزیتی هم از این مرز به ترکیه رفتند.

وی ادامه داد: روز گذشته تعداد کامیون‌های ورودی از ترکیه هم ۱۹۰ دستگاه بوده و ۸۲ دستگاه کامیون ترانزیت هم از خاک ترکیه از مرز بازرگان وارد کشورمان شد.

به گفته سخنگوی گمرک ایران همچنین ۳۵۰ کامیون که اسناد خروج گرفته‌اند، اما هنوز از مرز بازرگان به سمت ترکیه خارج نشده‌اند.

بیشتر بخوانید: پنج مقصد عمده صادرات و واردات ایران کجاست؟
لطیفی درباره علت کندی تردد کامیون‌های ایرانی از مرز بازرگان به سمت ترکیه و یا کامیون‌های ترانزیتی اظهار داشت: دلیل کندی تردد‌ها این است که ترکیه روزانه فقط حدود ۱۵۰ دستگاه کامیون را از مرز بازرگان پذیرش می‌کند و سایر مرز‌های ایران و ترکیه هم امکان تردد کامیون نیست.

وی افزود: پیش از این، از مرز سرو هم پذیرش کامیون انجام می‌شد، اما در حال حاضر این مرز فقط به پذیرش مسافر اختصاص یافته است.

این تصمیم ترکیه در حالی است که ایران روزانه بیش از ۳۰۰ کامیون وارداتی و ترانزیتی از ترکیه پذیرش می‌کند و اگر در روز‌هایی هم تقاضا وجود داشته باشد بدون محدودیت اقدامات پذیرش بیشتر از ۳۰۰ کامیون را هم انجام می‌دهد. حال اینکه در ملاقات مرزی، ایران درخواست پذیرش بیش از ۱۵۰ کامیون در روز را داده، اما طرف ترک اعلام کرده است که در این باره باید در مذاکرات تهران- آنکارا تصمیم گیری شود.

طبق آخرین گزارش تجارت خارجی، صادرات ایران به ترکیه در چهار ماه اول امسال حدود ۹۰ درصد کاهش یافته است، اما میزان افت واردات از ترکیه به یک درصد هم نمی‌رسد که البته بخشی از این کاهش‌ها هم به شرایط کرونا برمی‌گردد.

در چهار ماهه امسال یک میلیون و ۸۷۰ هزار تن به ارزش یک میلیارد و ۱۷۸ میلیون دلار واردات از ترکیه داشتیم که ۱۱ درصد سهم واردات کشور را به خود اختصاص داده است، اما میزان صادرات ما به ترکیه حدود ۸۴۲ هزار تن به ارزش ۴۵۰ میلیون دلار بوده است که طبق این آمار از لحاظ وزنی ۹۰ درصد و از لحاظ ارزش دلاری ۸۲ درصد کاهش در صادرات به ترکیه تجربه کردیم.
منبع: ایلنا
نظرات شما