صفحه نخست

سیاسی

جامعه و فرهنگ

اقتصادی

ورزشی

گوناگون

عکس

تاریخ

فیلم

صفحات داخلی

شنبه ۱۰ دی ۱۴۰۱ - 2022 December 31
کد خبر: ۲۲۵۱۹۳
تاریخ انتشار: ۱۱:۲۳ - ۱۶ مرداد ۱۳۹۹
تعداد نظرات: ۲ نظر
رویداد‌۲۴ بررسی می‌کند:

«سفر» رفتار پرخطر روزگار کرونایی/ مسافرت چگونه می‌تواند به فاجعه کرونایی در کشور منجر شود؟

تعطیلات همواره بهانه‌ای برای سفر رفتن و چند روز دور شدن از مشکلات مختلف زندگی است، اما این مساله در روزگار کرونایی ابعاد خطرناکی پیدا کرده است چرا که می‌تواند ریسک انتقال ویروس کرونا را افزایش دهد. یک عضو ستاد ملی مقابله با کرونا در گفتگو با رویداد ۲۴ می‌گوید: بزرگ‌ترین خط هوایی جهان شکایت می‌کند که بزرگترین ضرر قرن را به علت انجام نگرفتن پرواز و کاهش سفر‌ها متحمل شده است. آیا مردم جهان تمایلی به سفر ندارند و فقط ما هستیم که به سفر علاقه مندیم؟ در حال حاضر تمام جهان سفر را کنار گذاشته است و این باید شامل حال ما هم بشود. یکی از اصول پیشگیری از کرونا سفر نکردن است.
رویداد۲۴ شادی مکی: با شیوع ویروس کرونا، مسافرت کردن و لذت بردن از سفر با خطر کردن و انتقال ویروس کرونا مترادف شده است. به همین دلیل هم متخصصان در ایران و سراسر جهان همواره گوشزد می‌کنند که شهروندان ضمن رعایت پروتکل‌های بهداشتی از سفر پرهیز کنند تا باعث شیوع و انتشار هر چه بیشتر این ویروس مهلک نشوند. این در حالی است که مردم ایران به شدت سفر دوست بوده و با ایجاد هر فرصت و تعطیلی راهی سفر می‌شوند.
 
حالا در روز‌های آینده نیز تعطیلاتی در پیش است که در حالت عادی می‌توانست بهانه‌ای برای سفر رفتن و استراحت شهروندان باشد، اما در روزگار کرونایی که سفر از عوامل تسریع در شیوع کرونا تلقی می‌شود قاعدتا باید از این کار پرهیز شود. در این بین، اما به نظر می‌رسد که برخی افراد هنوز درباره ارتباط انتقال کرونا با سفر قانع نشده و به این باور نرسیده‌اند که سفر آنان می‌تواند باعث انتقال هر چه بیشتر ویروس به سایرین شود. البته خستگی از قرنطینه و محدودیت‌های حاکم بر زندگی در شرایط کرونایی و آسیب‌های روانی ناشی از این موضوع نیز را نیز می‌توان از دیگر دلایل اصرار شهروندان به انجام سفر دانست.
 
 
 

بحران شیوع کرونا بعد از تعطیلات خرداد ماه 

 
 
این درحالی است که هفته‌های بعد از تعطیلات خرداد ماه و سفر‌هایی که در این تعطیلات انجام گرفت شاهد طغیان دوباره کرونا در کشور بودیم به نحوی که تعداد استان‌های قرمز و زرد در تیرماه به عدد ۲۵ رسیده و استان‌هایی مانند تهران، گیلان و مازندران که به مرحله کنترل این ویروس مهلک رسیده و آماده عادی‌سازی وضعیت بیمارستان‌ها بودند بار دیگر شاهد اوج‌گیری این بیماری و حتی بحرانی‌تر شدن وضعیت نسبت به قبل بودند.
 
در حال حاضر وضعیت انتشار ویروس کرونا در کشور چنان بحرانی شده است که بر اساس آمار رسمی تا روز ۱۵ مرداد ماه تعداد مبتلایان به این ویروس به ۳۱۷۴۸۳ نفر و تعداد جان باختگان ناشی از آن به ۱۷۸۰۲ نفر رسیده است. مرگ روزانه بیش از ۲۰۰ نفر از هموطنان‌مان به دلیل شیوع کرونا مساله‌ای قابل اغماض نیست آنهم در شرایطی که پیش از سفر‌های خرداد ماه تعداد مرگ و میر‌های ناشی از کرونا در شیبی کاهشی دو رقمی شده و حتی به سمت تک رقمی شدن در حرکت بود.
 
در این شرایط علیرضا سلیمی معاون سازمان نظام پزشکی کشور نیز اعلام کرده است: اکنون افرادی که به بیمارستان مراجعه می‌کند عموما افراد بد حال هستند که به تحت ویژه نیاز دارند به همین علت با کمبود تخت مراقبت ویژه مواجه هستیم و لحظات سختی را برای تصمیم گیری خالی کردن تخت‌های آی سی یو و انتخاب بیماران جدید سپری می‌کنیم، از سوی دیگر مشکل کمبود نیروی انسانی در بخش‌های مراقبت‌های ویژه نیز جدی است نیرو‌ها خسته و فروسوده شده‌اند. خستگی ایمنی بدن را پایین می‌آورد و امکان ابتلا به بیماری با وجود وسایل محافظت شخصی بیشتر می‌شود.
 
با این حال، اما طولانی شدن مدت اپیدمی در کنار بازگشایی کسب و کار‌ها و بازگشت تقریبی زندگی اقتصادی به حالت عادی باعث شد که برخی افراد با این تفکر که ویروس کرونا همه جا هست و با سفر کردن اتفاق تازه‌ای رخ نمی‌دهد اقدام به سفر کنند و برخی دیگر هم به گمان اینکه که شدت انتقال این ویروس انقدر بالاست که امروز همه افراد جامعه را درگیر کرده است مسافرت را امری عادی و بی‌خطر تلقی کنند. به همین دلیل هم شاهد برنامه‌ریزی بسیاری از خانواده‌ها و جوانان برای سفر در تعطیلات منتهی به عید غدیر هستیم بی‌آنکه کسی به فاجعه‌ای که در کمین جامعه است بیندیشد.

بیشتر بخوانید: 
چنگال کرونا بر گلوی داغِ خوزستان/ چرا استاندار خوزستان مسئولان استانی را در بی‌خبری نگه داشته است؟
وحشت پاندمی کرونا و سناریوهای پیش‌رو/ ستاد مقابله با کرونا بر سر دو راهی معیشت یا سلامت
 
 

وجود ویروس در بدن همه مردم کذب است

 
 
 
دکتر مسعود مردانی عضو ستاد ملی مقابله با کرونا درباره چگونگی تاثیر سفر بر افزایش شیوع کرونا به رویداد‌۲۴ می‌گوید: این طرز فکر که همه مردم به نوعی ویروس کرونا را در بدن خود دارند اشتباه است و همه ما درگیر این ویروس نشده‌ایم.
 
وی ادامه می‌دهد: مطالعات آماری ما نشان می‌دهد که در بعضی شهرستان‌ها ۱۰ تا ۱۲ درصد، بعضی شهرستان‌ها کمتر از ۵ درصد و برخی شهر‌ها ۴۹ درصد با شیوع کرونا مواجه شده‌اند. هنوز مشخص نشده است که آیا افرادی که قبلا به ویروس کرونا مبتلا شده‌اند احتمال ابتلای دوباره دارند یا خیر هر چند که ابتلا مجدد هم در مواردی گزارش شده است. در نتیجه این فکر که همه ویروس را در بدن خود دارند یا اینکه ما قبلا مبتلا شده‌ایم پس می‌توانیم به سفر برویم تفکری اشتباه و توجیه ناپذیر است.
 
عضو ستاد ملی مقابله با کرونا با بیان اینکه هر عاملی که باعث تحرک تجمعات در کشور شود می‌تواند باعث ابتلای افراد به این ویروس شود، عنوان می‌کند: به عنوان مثال سفر‌هایی که طی تعطیلات خرداد ماه انجام شد باعث این شرایط وخیم در کشور شد به نحوی که امروز بیمارستانی نداریم که جایی برای بستری بیماران کرونایی داشته باشد. تمام ICU‌ها پر شده است و برخی از بیماران به ناچار در خانه بستری شده و توسط خانواده مراقبت می‌شوند. زیرا امکانات محدود است.
 
 
 

سفر رفتار پرخطر روزگار کرونایی

 
 
 
وی با تاکید بر اینکه با توجه به این شرایط باید از سفر پرهیز کرد، خاطرنشان می‌کند: از همان لحظه‌ای که قصد سفر می‌کنید به پمپ بنزین می‌روید، از فروشگاه خرید می‌کنید برای سفر، خودروی خود را به تعمیرگاه می‌برید، به شهر مقصد می‌روید و هرکاری که در این مسیر و در شهر مبدا انجام می‌دهید می‌تواند به انتقال و انتشار ویروس کمک کند.
 
این متخصص بیماری‌های عفونی اظهار می‌کند: خطوط هواپیمایی امارات که بزرگ‌ترین خط هوایی جهان است در حال حاضر شکایت می‌کند که بزرگترین ضرر قرن را به خود اختصاص داده است و علت این ضرر هم انجام نگرفتن پرواز و کاهش سفرهاست. آیا مردم جهان تمایلی به سفر ندارند و فقط ما هستیم که به سفر علاقه مندیم؟ در حال حاضر تمام جهان سفر را کنار گذاشته است و این باید شامل حال ما هم بشود. یکی از اصول پیشگیری از کرونا سفر نکردن است.
 
وی با تاکید براینکه افرادی که این رفتار پرخطر (مسافرت کردن) را انجام می‌دهند ابتدا جان خودشان را به خطر می‌اندازند، خاطرنشان می‌کند: این افراد باید به بیمارستان‌ها مراجعه کرده و افرادی را مشاهده کنند که با شرکت در یک تجمع، سفر و... امروز به عزا نشسته یا شرایط جسمی بسیار بدی را به دلیل ابتلا به کرونا تحمل می‌کنند.
 
 
 

وضعیت اسف‌بار خراسان رضوی به دلیل تردد زوار

 
 
 
مردانی تصریح می‌کند: در حال حاضر استفاده از ماسک همگانی واجباری شده است به این دلیل که فکر می‌کنیم این کار موجب قطع زنجیره ابتلا شده و باعث فروکش کردن طغیان بیماری شود، اما مقابله با کرونا تنها از راه اجباری کردن مسائل پیش‌نمی‌رود و مردم هم باید برای قطع این زنجیره همت داشته باشند اگر می‌خواهند تا آخر سال گرفتار این بحران باشند هر کاری می‌خواهند بکنند. این کار نیازمند داشتن منطق است. البته سفر‌های بسیار ضروری به شرط رعایت پروتکل‌های بهداشتی مانند حفظ فاصله و استفاده از ماسک قابل اغماض است، اما حقیقت آن است که ۹۰ درصد سفر‌هایی که انجام می‌شود غیرضروری است.
 
وی درباره استان‌هایی که به دلیل سفر دچار بحران در شیوع کرونا شده‌اند، می‌گوید: تمام استان‌هایی که مسافرپذیر هستند دچار این شرایط هستند. به عنوان مثال استان خراسان رضوی در شرایط بسیار بسیار اسف‌باری قرار گرفته است. بسیاری از زواری که برای زیارت راهی این استان شده‌اند و با این ویروس آشنایی کافی ندارند گرفتار شده‌اند. همکاران ما در این استان مداوم به ما اطلاع می‌دهند که بیمارستان‌ها از بیمار پر شده است و تعداد زیادی نیز در انتظار تخت ICU بوده و متاسفانه جان خود را از دست می‌دهند. قطعا امام رضا و هیچیک از ائمه اطهار راضی به اینکه انسان‌ها در چنین شرایطی اینگونه رفتار کنند نیستند.
 
عضو ستاد ملی مقابله با کرونا با تاکید براینکه شرایط بسیاری از استان‌ها به همین صورت است، اظهار می‌کند: در حال حاضر ستاد کل مقابله با کرونا به کمیته‌های استانی اختیار داده است که خودشان برای استان تصمیم‌گیری کنند. به عنوان مثال استاندار مازندران می‌تواند اعلام کند که در حال حاضر این استان پذیرای مسافران از سایر استان‌ها نیست.

بیشتر بخوانید: 
وضعیت قرمز کرونا در هرمزگان سیاه شد/ فاجعه انتخاب میان بیماران جوان و پیر در اروپا، در بندرعباس تکرار می‌شود؟
چراغ قرمز کرونا در جنوب سیستان و بلوچستان/ نگاهی بر امکانات درمانی در تنها بیمارستان چابهار
 

خودمان به فکر باشیم!

 
 
 
به گزارش رویداد ۲۴، سیما سادات لاری سخنگوی وزارت بهداشت در آخرین تشریح وضعیت کشور به لحاظ انتشار ویروس کرونا گفته است: در حال حاضر ۱۷۰ شهرستان کشور در وضعیت قرمز و ۱۰۱ شهرستان در وضعیت هشدار قرار دارند، اما قرار نگرفتن استان و یا شهرستان خاصی در وضعیت قرمز و هشدار، به منزله عدم وجود بیماری در آن منطقه نیست.
 
او همچنین اعلام کره است که استان‌های مازندران، تهران، گلستان، خراسان شمالی، اردبیل، اصفهان، البرز، خراسان رضوی، کرمان، سمنان، آذربایجان شرقی، مرکزی، یزد و گیلان در وضعیت قرمز قرار داشته و استان‌های فارس، ایلام، لرستان، هرمزگان، زنجان، قزوین، آذربایجان غربی، بوشهر، همدان، قم، چهارمحال و بختیاری و کهگیلویه و بویر احمد هم در وضعیت هشدار قرار دارند.
 
با این وصف سفر رفتن و به ویژه سفر‌های غیرضروری به هیچیک از استان‌های کشور خالی از خطر نبوده و می‌تواند به از بین رفتن خود و عزیزانمان منجر شود در عین اینکه هر یک از ما با عدم رعایت توصیه‌های پزشکان می‌توانیم به عاملی برای انتقال ویروس و مرگ سایرین تبدیل شویم.
 
از سوی دیگر سفر به استان‌هایی که در لیست وضعیت قرمز و زرد قرار ندارند هم می‌تواند به انتقال کرونا به این استان‌ها و شروع یک فاجعه منجر شود استان‌هایی که بسیاری از آن‌ها فاقد زیرساخت‌های درمانی لازم برای پذیرش و مراقبت از بیماران کرونایی نیستند. گرچه در استان‌های برخوردارتر نیز در حال حاضر بیمارستان‌ها دیگر قادر به پاسخگویی به بیماران کرونایی نیستند.
 
حالا با ادامه سفر‌ها و عدم برنامه‌ریزی دولت برای ممانعت و ایجاد محدودیت در تردد‌های جاده‌ای مشخص نیست که آیا فاجعه‌ای سیاه‌تر از آنچه اکنون با آن مواجهیم در انتظارمان است یا اینکه مردم با کمی مراعات و سختی دادن به خود در نبود تدبیر‌های دولتی و حاکمیتی علاج واقعه را قبل از وقوع خواهند کرد.
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
رویداد24
۰۲:۱۰ - ۱۳۹۹/۰۵/۱۷
سپاس از لطف بیکران شما.
تمام تلاش ما هم این هست که همواره صدای مردم باشیم
محدثه
۲۲:۲۱ - ۱۳۹۹/۰۵/۱۶
امیدوارم مردم نرن مسافرت ای کاش همه درک میکردن ...لااقل به خاطر کادر درمان که توی شرایط بد ،جونشون رو گرفتن کف دستشون ،،واقعاً ظلمه به خدا...رویداد ۲۴ فردا روز خبرنگاره ،روزتون مبارک انشاالله همیشه تندرست و عاقبت بخیر باشین به شما تبریک میگم چون معمولا پنهانکاری نمیکنید و دروغ نمیگید متشکرم
نظرات شما