مجید تخت روانچی نماینده ایران در سازمان ملل با ارسال نامهای از سازمان ملل خواسته است تا آمریکا را در خصوص تعرض جنگندههای این کشور به یک فروند هواپیمای مسافربری ایرانی مسئول بشناسد.
رویداد۲۴ به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس، تخت روانچی با ارسال نامه اعتراضی اقدام آمریکا در تعرض به هواپیمای غیر نظامی ایران بر فراز آسمان سوریه را غیرقانونی و ماجراجویانه توصیف کرد.
تخت روانچی در این نامه اعلام رکد: در نامههای مشابهی به آنتونیو گوترش دبیر کل سازمان ملل و شورای امنیت سازمان ملل، ایران شدیدترین اعتراض خود نسبت به نقض قوانین بین المللی را ابراز کرده و این مساله را از طریق نهادهای بین المللی پیگیری خواهد کرد.
وی تاکید کرد: هواپیمای ایرباس ای۳۱۰ خطوط هوایی ماهان از مسیر تهران به سمت بیروت در تاریخ ۲۳ ژوئیه (۲ مرداد) به صورت غیر منتظره و خصمانه توسط دو جنگنده اف ۱۵ آمریکایی در زمان پرواز از طریق راهروهای هوایی مشخص شده بین المللی در حریم هوایی سوریه مورد تعرض قرار گرفته است.
بیشتر بخوانید: رزمایش خلیجفارس، پاسخ ایران به مزاحمت جنگندههای آمریکایی/ واشنگتن: رزمایش سپاه رعب آور و قلدرمآبانه بود
نماینده ایران در سازمان ملل با اشاره به حرکت خطرناک و تهاجمی جنگندههای آمریکایی اشاره کرد که خلبان برای نجات هواپیمای مسافری و نجات جان مسافران مجبور به تغییر ارتفاع شده که همین به زخمی شدن مسافران انجامید.
پرواز ۱۱۵۲ شرکت هواپیمایی ماهان روز پنجشنبه دوم مرداد از کشور ایران به مقصد کشور لبنان در حرکت بود که هنگام عبور از حریم هوایی سوریه از سوی دو فروند جنگنده ایالات متحده آمریکا تهدید و ناچار به کاهش ناگهانی ارتفاع شد که این اقدام مصدومیت شماری از مسافران هواپیما را به دنبال داشت.
تخت روانچی همچنین از تلاش سازمان هواپیمایی ایران برای ارتباط با مقامهای سوریه و درخواست این سازمان برای انجام تحقیقات فوری و دقیق در خصوص حادثه خبر داد و افزود: مقامهای ایرانی نیز تحقیقات را پس از بازگشت هواپیما از بیروت آغاز کردهاند.
وی تصریح کرد: مشخص است که اقدام جنگندههای آمریکایی نقض آشکار امنیت هوایی و آزادی هواپیمایی غیر نظامی طبق کنوانسیون بین المللی هوانوردی غیر نظامی شیکاگو در سال ۱۹۴۴ و ضمائم مرتبط با آن است.
نماینده ایران در سازمان ملل همچنین اقدام خطرناک جنگندههای آمریکایی را تخطی از کنوانسیون سرکوب اقدامات غیرقانونی ضد ایمنی هوانوردی غیرنظامی مونترال ۱۹۷۱ دانست.