صفحه نخست

سیاسی

جامعه و فرهنگ

اقتصادی

ورزشی

گوناگون

عکس

تاریخ

فیلم

صفحات داخلی

شنبه ۱۹ آذر ۱۴۰۱ - 2022 December 10
کد خبر: ۲۲۵۶۴۷
تاریخ انتشار: ۰۸:۵۷ - ۲۰ مرداد ۱۳۹۹
تعداد نظرات: ۱ نظر
مصطفی هاشمی‌طبا:

بنیاد مستضعفان از عملکرد خود به عموم مردم گزارش می‌دهد؟

یک فعال سیاسی نوشت: باید درمورد عملکرد بنیاد مستضعفان به عنوان یک نهاد حاکمیتی به عموم مردم گزارش ارایه شود. در همین راستا تصور می‌کنم که اقدامی که پرویز فتاح انجام داد که ان‌شاء‌الله با نیت خیر و صلاح بوده، گامی در راستای شفاف‌سازی به حساب می‌آید و امیدوارم که رویکرد تبلیغاتی نداشته‌باشد.
رویداد۲۴مصطفی هاشمی‌طبا، فعال سیاسی با اشاره به اظهارات اخیر پرویز فتاح، رئیس بنیاد مستضعفان در یادداشتی نوشت: رییس بنیاد مستضعفان شنبه شب مهمان برنامه نگاه یک صداوسیمای جمهوری اسلامی ایران بود. زمانی قریب به یک سال و ۱۸ روز پس از تغییر در ریاست این نهاد حاکمیتی و حضور پرویز فتاح در راس بنیاد مستضعفان، این برنامه با حضور فتاح به بررسی عملکرد یک‌ساله در دوران مدیریت جدید پرداخت. نهادی که عملکرد آن برای بسیاری محل بحث است. پرویز فتاح نیز در یک‌سالگی مدیریت خود بر بنیاد مستضعفان در بخشی از این برنامه تلویزیونی نام افراد و نهاد‌ها و سازمان‌هایی را بر زبان آورد که ملکی از اموال بنیاد را در اختیار دارند و به بنیاد مستضعفان بازپس نمی‌دهند. در میان لیست بلند بالای پرویز فتاح نام و اسامی بسیاری از چپ تا راست سیاسی از نهاد‌های حاکمیتی تا نظامی دیده می‌شد. این نام آوردن باعث شد اغلب کسانی که از آنان نامی برده شده‌بود، نسبت به ادعای فتاح واکنش نشان دهند که البته این واکنش‌ها نیز متفاوت بود. اما بد نیست که درمورد صحبت‌های شنبه شب فتاح که برخی از آن با عنوان افشاگری نام بردند، به چند نکته توجه کرد.

بیشتر بخوانید: ناگفته‌های فتاح از املاک بنیاد مستضعفان/ از ساخت جکوزی در کاخ مرمر تا ملک ۱۸۰۰ متری احمدی‌نژاد در ولنجک
نکته اول درمورد صحبت‌های پرویز فتاح این است که اساسا اینکه یک نهاد حاکمیتی که املاکی در اختیار دارد، بخشی از املاک خود را در اختیار دیگر نهادها، شرکت‌ها یا حتی اشخاص قرار دهد، مساله مذمومی نیست. منتها باید توجه داشت که این املاک باید متناسب با شرایط اقتصادی روز در اختیار افراد و نهاد‌ها قرار بگیرد. نه‌تن‌ها بنیاد مستضعفان، بلکه بسیاری از نهاد‌های حاکمیتی دیگر هستند که اموال زیادی در اختیار دارند؛ منتها سود استفاده از آن در جیب خود آن نهاد می‌رود. درمورد اموال بنیاد مستضعفان نیز فرقی ندارد که در اختیار نهاد‌های دولتی، حاکمیتی، غیر دولتی یا خصولتی باشد. آنچه اهمیت دارد این است که اگر بخشی از اموال این نهاد در اختیار یک نهاد یا یک فرد قرار می‌گیرد، هزینه آن یا به عبارتی اجاره‌بهای آن مطابق با قیمت روز پرداخت شود تا از این پرداختی‌ها در راه اهداف تعیین شده برای بنیاد مستضعفان به عنوان یک نهاد حاکمیتی استفاده شود؛ بنابراین در این وضعیت اقتصادی اگر بنیاد امکاناتی در اختیار کسی قرار داده باید ضوابط و قواعد و شکل و شمایل یک معامله روز را داشته‌باشد. این موضوع باعث می‌شود که هم مردم به صورت شفاف در جریان املاک و اموال چگونگی هزینه‌کرد این نهاد حاکمیتی قرار گیرند و هم شرکت‌ها و افراد در اختیار قرار دادن اموال بنیاد مستضعفان را مجانی تلقی نکنند و هم در نهایت اجاره‌بهایی که بابت در اختیار قرار گرفتن این اموال پرداخت می‌شود در مسیری که باید هزینه شود. نکته دوم که درمورد عملکرد بنیاد مستضعفان و همچنین سخنان شنبه‌شب رییس این نهاد وجود دارد، بحث شفافیت است. درمورد تشکیلات بنیاد مستضعفان همواره اطلاع‌رسانی و شفاف‌سازی صورت نمی‌گرفته‌است. این نهاد با هدف تجمیع اموال مصادره‌ای در راستای تخصیص آن به مستضعفان شکل گرفت، نه با هدف اینکه به یک بنگاه اقتصادی تبدیل شود.

از همین روی باید در شفافیت کامل بیلان کاری و درآمدی آن مشخص باشد و به جامعه ارایه شود. شاید گفته شود که سود و زیان شرکت‌ها و ترازنامه‌ها پایان هر سال مشخص است و منتشر می‌شود، اما این شفاف‌سازی برای مجمع است نه برای مردم. چرا که صورت‌های مالی و سود و زیان این گونه نهاد‌ها و شرکت‌های زیرمجموعه آن نیازمند بررسی‌های کارشناسان است و برای عامه مردم به‌خصوص مستضعفانی که این نهاد به نام آن‌ها و برای آن‌ها بنیان نهاده شده قابل‌فهم نیست؛ بنابراین باید درمورد عملکرد بنیاد مستضعفان به عنوان یک نهاد حاکمیتی به عموم مردم گزارش ارایه شود. در همین راستا تصور می‌کنم که اقدامی که پرویز فتاح انجام داد که ان‌شاء‌الله با نیت خیر و صلاح بوده، گامی در راستای شفاف‌سازی به حساب می‌آید و امیدوارم که رویکرد تبلیغاتی نداشته‌باشد.
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
۱۰:۲۱ - ۱۳۹۹/۰۵/۲۰
بنیادی که مالیات نمی دهد به فرض که اموال تصاحب شده اش را گرفت.چه دردی از مردم دوا می کشود؟جیب مدیرانش را پر می کند با وارد شدن در پروژه های کلان اقتصادی راه را بر بخش خصوصی می بندد و جلوی رشد این بخش را می گیرد تنها کار این شرکت های عمومی غیر دولتی همین است.کارشان حساب و کتاب ندارد.حالا هم که بعضی از شرکت ها را دارند وارد بورس می کنند معلوم نیست حسابرسی شان چگونه انجام شده و واجد شرالیط برای ورود به بورس بوده اند یا نه .چون این ها همیشه از رانت ها استفاده می کنند و کسی جز مردم بازنده نیست.
نظرات شما