صفحه نخست

سیاسی

جامعه و فرهنگ

اقتصادی

ورزشی

گوناگون

عکس

تاریخ

فیلم

صفحات داخلی

يکشنبه ۲۰ آذر ۱۴۰۱ - 2022 December 11
کد خبر: ۲۲۶۰۳۷
تاریخ انتشار: ۱۳:۵۲ - ۲۲ مرداد ۱۳۹۹

آیا سرگیجه علامت ویروس کرونا است؟

یک متخصص گوش، حلق و بینی در رابطه با احتمال ارتباط سرگیجه با ویروس کرونا گفت: اگر فرد بدون هیچ سابقه‌ای دچار سرگیجه شد باید به دکتر مراجعه کند. این روز‌ها که ویروس کرونا در جامعه رواج پیدا کرده هر علامتی را باید جدی گرفت. اما به هر حال سرگیجه وضعیتی عارضه‌ای جدی است و باید مورد بررسی قرار بگیرد.
رویداد۲۴ ویروس کرونا علائم مختلفی دارد، علائمی که برخی از آن‌ها همه گیرتر و برخی دیگر ناشناخته‌تر هستند. در میان علائم مختلفی که ویروس کرونا دارد سرگیجه یکی از آن‌ها به شمار می‌رود.

سرگیجه عارضه‌ای است که بسیاری از مردمان جهان به آن مبتلا هستند و از آن رنج می‌برند. اکنون که پاندمیک کرونا در سراسر جهان شیوع پیدا کرده بررسی این مسئله بسیار حائز اهمیت است که آیا سرگیجه جز علائم کرونا به شمار می‌رود و آیا به محض بروز این عارضه باید به سرعت به پزشک مراجعه کنیم؟

دکتر ابوالقاسم طیاری متخصص گوش، حلق و بینی در این رابطه گفت: سرگیجه‌ها دلایل مختلفی دارند که عمده‌ترین دلیل آن میگرن است. وضعیتی به نام سرگیجه وضعیتی وجود دارد که در بسیاری از افراد اتفاق می‌افتد.

طیاری افزود: سرگیجه وضعیت شایع‌ترین دلیل سرگیجه است و باعث می‌شود فرد در ناحیه سر خود احساس چرخش داشته باشد که آزاردهنده است. قرار گرفتن در موقعیت ویژه یعنی خوابیدن به سمتی که ضایعه سرگیجه در آن شایع است باعث تشدید سرگیجه می‌شود.

این پزشک متخصص در ادامه گفت: در افراد مبتلا به سرگیجه وضعیتی حرکت دادن سر به سمت بالا و پایین، دراز کشیدن، چرخیدن و پهلو به پهلو شدن در زمان خواب و ناگهان بلند شدن منجر به ایجاد سرگیجه می‌شود.

وی تاکید کرد: سرگیجه وضعیتی در واقع به علت اختلال در برخی عملکرد در گوش رخ می‌دهد. در این عارضه لوله داخل گوش که حاوی مایعات است در هنگام حرکت فرد جابجا می‌شود. وارد شدن کریستال‌های گوچک کربنات کلسیم و وارد شدن آن‌ها به کانال‌های نیم دایره‌ای گوش دلیل دیگر سرگیجه وضعیتی است.

طیاری بیان داشت: دیابت، صدمات به سر، بیماری داخلی گوش و پوکی استخوان دلیل ایجاد سرگیجه وضعیت هستند. این عارضه ممکن است به مشکلاتی نظیر سردرد‌های شدید، کم شدن شنوایی، مشکل در راه رفتن، پایین آمدن سطح هوشیاری و ... نیز ختم شود که باید به سرعت به پزشک مراجعه کرد.

بیشتر بخوانید: داستان شیوع ویروس جدید کنه‌ای چیست؟
طیاری گفت: برای درمان سرگیجه وضعیتی دارو‌های آرام بخش و خواب آور و مسدود کننده انتقال عصبی و آنتی هیستامین تجویز می‌شود.

این پزشک متخصص اذعان داشت: افراد مبتلا به این سرگیجه وضعیت باید از مصرف کافئین و سیگار کشیدن خودداری کنند و در هنگام خواب دو یا سه بالش زیر سر خود بگذارند. فرد مبتلا تا جایی که می‌تواند روی گوشی که موجب عارضه سرگیجه وضعیتی می‌شود نخوابد.

وی در پاسخ به این پرسش که سرگیجه معمولا در چه افرادی اتفاق می‌افتد یادآور شد: به طور دقیق در اینباره نمی‌توانم نظر صریحی بدهم، اما ۴۰ درصد افراد بالای ۴۰ سال برای یک بار هم که شده سرگیجه شدید را تجربه می‌کنند.

دکتر طیاری در رابطه با احتمال ارتباط سرگیجه با ویروس کرونا گفت: اگر فرد بدون هیچ سابقه‌ای دچار سرگیجه شد باید به دکتر مراجعه کند. این روز‌ها که ویروس کرونا در جامعه رواج پیدا کرده هر علامتی را باید جدی گرفت. اما به هر حال سرگیجه وضعیتی عارضه‌ای جدی است و باید مورد بررسی قرار بگیرد. شاید ارتباط به ویروس کرونا داشته باشد و این مسئله از لحاظ علمی در مواردی مشاهده شده است. سرگیجه‌های کرونایی زودگذر هستند و به سرگیجه‌های وضعیتی شباهتی ندارند.

این پزشک در رابطه با اینکه سرگیجه ناشی از کرونا چه علائمی دارد گفت: این عارضه با تب و حالت و تهوع خودش را نشان می‌دهد و شدت زیادی هم دارد به طوری که تاب و توان فرد را می‌برد، ولی تاکید می‌کنم که شاید ارتباطی با کرونا نداشته باشد، اما به هر حال فرد باید برای اطمینان بیشتر به پزشک مراجعه کند.

وی در پایان گفت: بسیاری از موارد مربوط به کرونا هنوز در دست بررسی است. برخی از آن‌ها ارتباط مستقیمی با خود بیماری دارند و برخی دیگر عوارض ناشی از درمان این بیماری هستند. باید بررسی زیادی بر روی آن صورت بگیرد، اما عاقلانه‌تر این است به جای اینکه بسیاری از مسائل رعایت نشود تا کار به بررسی عوارض کرونا برسد بهتر است همه به نوبه خود ماسک زدن، رعایت فاصله اجتماعی و ماندن در خانه را رعایت کنند تا زنجیره کرونا قطع شود.
نظرات شما