صفحه نخست

سیاسی

جامعه و فرهنگ

اقتصادی

ورزشی

گوناگون

عکس

تاریخ

فیلم

صفحات داخلی

يکشنبه ۲۰ آذر ۱۴۰۱ - 2022 December 11
کد خبر: ۲۲۶۱۰۲
تاریخ انتشار: ۰۸:۵۵ - ۲۳ مرداد ۱۳۹۹

خباز: عدم اعتماد به مدرس خیابانی یک نشانه از رویکرد رادیکالی مجلس بود

عضو شورای مرکزی حزب اعتمادملی عدم رای اعتماد به مدرس خیابانی برای تصدی وزارت صمت را یک نشانه کوچک از رویکرد رادیکالی نمایندگان مجلس یازدهم عنوان کرد و گفت: اقدام روز گذشته مجلس آزمونی برای مجلس در تعامل با کابینه‌ای است که شعار خود را جهش تولید انتخاب کرده است.
رویداد۲۴ «محمدرضا خباز» روز پنجشنبه در گفت‌وگو با خبرنگار سیاسی ایرنا با اشاره به جلسه روز گذشته مجلس و عدم اعتماد نمایندگان به مدرس خیابانی برای تصدی وزارت صمت اظهار داشت: بعد از اینکه مجلس رسمیت یافت و مهمتر از آن بعد از سخنان رهبر معظم انقلاب، مقداری از تندروی‌های لسانی نمایندگان کاسته شد و همان زمان هم گفته می شد بزرگان نظام مانع تندروی‌ها می‌شوند.

عدم اعتماد به مدرس خیابانی یک نشانه از رویکرد رادیکالی نمایندگان بود

وی افزود: در حال حاضر هم معتقدم عقلانیت حاکم بر نظام به آنها اجازه نخواهد داد که دولت را زمین‌گیر کنند. ولی با این حال عدم اعتماد به آقای مدرس خیابانی کاندیدای وزارت صنعت، معدن و تجارت یک نشانه کوچک از رویکرد رادیکالی نماینگان مجلس یازدهم بود.

خباز خاطرنشان کرد: در هفته‌های گذشته رییس جمهوری از مجلس خواست لایحه تشکیل وزارت بازرگانی را تصویب کند که همزمان دو وزیر صنایع و معادن و وزیر بازرگانی و تجارت را به مجلس معرفی کند هم که هم وقت مجلس گرفته نشود و هم وزرات‌خانه کنونی بعد از تقسیم به دو وزارت‌خانه چابک‌تر شود که به نظر تعارض مانع همراهی و همکاری مجلس با دولت شد.

عضو شورای مرکزی حزب اعتماد ملی با بیان اینکه تقسیم وزرات صمت به دو وزارت‌خانه برای دولت و کشور خیلی مهم است، ادامه داد: دولت پیشنهاد داد لایحه وزارت بازرگانی و تجارت زودتر تصویب شود که دوباره کاری صورت نگیرد اما نمایندگان اعتراض و اصرار داشتند که تا قبل از اتمام فرصت ۳ ماه سرپرستی آقای مدرس خیابانی، رییس جمهوری وزیر پیشنهادی خود را معرفی کند.

وی اضافه کرد: این طور برداشت می شود که مجلس به دنبال سیاسی کاری بوده است و نه کار علمی، متعارف و کارشناسی شده. به هر حال حسین مدرس خیابانی در زمان وزیر سابق، معاون کل این وزارتخانه بوده و این وزارتخانه را با همه وجود می شناخت و در این سه ماه سرپرستی هم خوب توانست وزارت صمت را اداره کند و بعضی از مشکلات از جمله مشکل افزایش قیمت خودرو که یکی از نارضایتی‌های مردم است را تا حدودی کنترل کند.

این فعال اصلاح‌طلب گفت: مشکلات ریز و درشت دیگری هم در طول این سه ماه مرتفع شد و مدرس خیابانی اگر نتوانست آنها را کامل حل کند، حداقل توانست آن را ساماندهی کند و سر و سامان دهد.

وی یادآورشد: قویترین نیرویی که از نظر علمی، تجربی، سابقه و اشرافی بر وزارتخانه داشت، مدرس خیابانی بود و دولت هم به همین دلیل او را معرفی کرد.

خباز افزود: رییس مجلس به نمایندگی از نمایندگان بارها اعلام کرد دولت در موعد مقرر وزیر معرفی کند ولی وقتی وزیر معرفی می‌شود و فقط ۱۰۴ رای مثبت می دهند و ۱۵۰ رای عدم اعتماد و ممتنع به سبد وزیر پیشنهادی دولت می‌ریزند نشان می‌دهد که حرکت خاصی در مجلس در حال وقوع است و مجلس از انسجام لازم برخوردار نیست.

این فعال سیاسی با تاکید بر اینکه نمایندگان مجلس نمی‌توانند اظهارات و فرمایشات رهبری را نادیده بگیرند، یادآور شد: ظاهراً می‌گویند به منویات رهبری تمکین می‌کنیم ولی وقتی که ۱۴۰ نفر از نمایندگان به وزیر پیشنهادی دولت رای منفی می‌دهند، حکایت از رفتارهای دوگانه در نیت و عمل آنها دارد.

بیشتر بخوانید: نکاتی که درباره رابطه دولت و مجلس باید بدانید/ چرا مجلس به مدرس خیابانی اعتماد نکرد؟
مجلس وزیر مورد نظر خود را می‌خواهد

وی افزود: این رای عدم اعتماد به وزیر پیشنهادی کابینه، آزمونی برای مجلس در تعامل با دولت و کابینه‌ای بود که شعار خود را جهش تولید انتخاب کرده است، در حالی که نمایندگان باید همه این ملاحظات را در نظر می‌گرفتند.

خباز خاطرنشان کرد: به نظر بعضی از افراد در بیرون با کسان دیگری به توافق رسیده‌اند و به دنبال وزیر دیگری هستند یعنی به جای اینکه دولت به مجلس وزیر معرفی کند ظاهراً اکثریت مجلس به دنبال وزیر مورد نظر خودشان هستند.

این فعال سیاسی با ذکر این نکته که تندروهای مجلس رنگ عوض کرده‌اند، گفت: آنها همچنان درصدد تضعیف و تخریب دولت هستند زیرا وقتی وزارتخانه بزرگی مثل صنعت، معدن و تجارت با سرپرست اداره شود و مجلس نسبت به حل این مشکل همکاری نکند مشخص می‌شود اهتمامی برای حل مشکل وجود ندارد و به دنبال کار سیاسی هستند تا کار علمی، کارشناسی شده و مدیریتی.

عضو شورای مرکزی حزب اعتماد ملی با بیان اینکه در حال حاضر در داخل وزارتخانه کسی بهتر از مدرس خیابانی که مسلط به حوزه است، وجود ندارد، گفت: به نظر می‌رسد حتی اگر رئیس جمهوری شخص دیگری را هم معرفی کند نتیجه‌ای بهتر از این نخواهد گرفت، مگر اینکه شخص مورد نظر مجلس را معرفی کند.

خباز ادامه داد: اگر هم خارج از وزارتخانه کسی را بیاورند، تا او بخواهد به این وزارتخانه با این حجم گسترده مسلط شود، یک سال تمام شده است و هیچ کاری پیش نخواهد رفت. در ضمن نباید فراموش کرد که خیلی افراد و وزرای پیشین که توانایی این کار را دارند به دلیل ریسک بالا مدیریتی در یک سال باقی مانده از پذیرش مسئولیت سر باز می‌زنند.

ظاهرا می‌گویند به دنبال جهش تولید هستند

استاندار پیشین سمنان با بیان اینکه مجلس یازدهم با این اقدام به تولید کشور و وزارت صمت صدمه زد، گفت: ظاهرا می‌گویند به دنبال جهش تولید هستند ولی عملاً در برابر این مفهوم موضع گرفته‌اند و در مقابل تحقق جهش تولید در یک وزارتخانه مهم صف آرایی می‌کنند. اکنون باید منتظر ماند تا سرپرست و بعد از آن وزیر بعدی معرفی شود و اگر به نفر بعدی هم رای ندهند معلوم می‌شود نمی‌توان ارزیابی درستی از رفتار این نمایندگان انقلابی ارائه کرد.

وی خاطرنشان کرد: مدرس خیابانی نسبت به وزارت صمت شناخت کامل دارد و همه معاونین و مدیران سراسر کشور با او هماهنگ هستند در حالی که ممکن است وزیر بعدی بخواهد مدیرکل‌های زیادی را عوض کند، چون حق او است آن وقت مشاهده خواهیم کرد که مشکل بزرگی در سطح وزارتخانه به وجود خواهد آمد و جهش تولید در این وزارتخانه به کجا خواهد انجامید.

نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی روزچهارشنبه مجلس شورای اسلامی با ۱۰۴ رای موافق، ۱۴۰ رای مخالف و ۱۰ رای ممتنع از مجموع ۲۵۴ نماینده حاضر در مجلس با انتخاب حسین مدرس خیابانی به عنوان وزیر صنعت، معدن و تجارت مخالفت کردند.
منبع: ایرنا
نظرات شما