افراد چاق، مخصوصا کسانی که چاقی سیبیشکل دارند، یعنی عمده ذخیره چربی در ناحیه میانتنه آنان قرار گرفته باشد خواه ناخواه با افزایش سن گرفتار بیماریهای ناشی از سندرم متابولیک خواهند شد.سه شاخص برای اندازهگیری چربیهای شکمی وجود دارد:
1 - اندازه دور کمر بیشتر از 90 سانتیمتر برای خانمها و بیشتر از صد سانتیمتر برای آقایان.
2- نسبت دور کمر به دور باسن بیشتر از 8/0 باشد.
3- نسبت دور کمر به قد بیشتر از 5/0 باشد.
که در افراد سالم هر سه شاخص بایستی به طور توأم کمتر از اعداد بالا باشد.پس بطور خلاصه میتوان گفت کسانی که چاقی شکمی دارند، موضوع چاقی در آنان فقط تناسب اندام یا زیبایی سلیقهای نیست؛ بلکه این چاقی زمینهساز گروهی از بیماریهای حاد و مزمن است.این بیماریها با هم به فرد حمله میکنند و کیفیت زندگی او را تحتتاثیر قرار داده و وی را تا پایان عمر وابسته به درمانها و داروهای این بیماریهای ثانویه میکند. پس تأکید میشود چاقی شکمی را بهعنوان دشمن تلقی کنید که هرگونه سختی جنگیدن با آن حقیقتا ارزش تضمین سلامتی را دارد.
بیشتر بخوانید: داروهای لاغری چه وقت مرگآور است؟
اینکه چربی در کجای بدن ذخیره شود تا حد زیادی به ژنتیک مربوط است؛ ولی اینکه چقدر چاق شویم مستقیما به خود ما مربوط است. تعادل در خوردن، تحرک روزانه متوسط، پرهیز از نشستنهای طولانیمدت و استفاده نکردن از فستفودها و سرخکردنیها تا حد زیادی میتواند شما را از گزند سندرم متابولیک برهاند.
همینطور اگر در حال حاضر در محدوده سهشاخص ذکرشده در بالا نیستید با یک مشاور تغذیه مورد اعتماد هماهنگ شوید تا به شما برای حل موضوع چاقیتان به شما کمک کند. پیشگیری قطعا ارزانتر و آسانتر از درمان است. به یاد داشته باشید به هر هدفی که اراده کنید، اگر آنگونه که سزاوار است برایش تلاش کنید، حتما به آن خواهید رسید.