رویداد۲۴ سیما سادات لاری سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در توضیح وضعیت استان مرکزی که در وضعیت قرمز کرونایی قرار دارد، اظهار کرد: این استان خیز شدید بیماری را در اسفند ماه و همچنین خیز جدی بیماری در فروردین ماه را تجربه کرد. از اواخر فروردین تعداد موارد ابتلا و بستری ناشی از کرونا در این استان رو به کاهش رفت و تا اوایل خرداد ادامه یافت.
متاسفانه از نیمه دوم خردادماه در این استان نیز همسو با سایر استان ها مجددا شاهد افزایش موارد ابتلا و بستری روزانه در اغلب شهرستان های استان مرکزی هستیم؛ به طوری که سه شهرستان دیگر این استان نیز اخیرا وضعیت قرمز کرونایی پیدا کردند و به این ترتیب در حال حاضر هفت شهرستان این استان مانند اراک، خمین، دلیجان، ساوه، کمیجان و ... در وضعیت قرمز و دو شهرستان شازند و محلات در وضعیت هشدار کرونا قرار دارند.
او با اشاره به میزان اجرای پروتکل های بهداشتی در اماکن عمومی استان اراک اشاره کرد و گفت: میزان اجرای پروتکل های بهداشتی در اماکن عمومی استان اراک ۸۱.۵ درصد بوده و بیشترین میزان رعایت پروتکل ها در اراک ۸۶.۹ درصد و کمترین میزان در شازند و ۶۴ درصد است. میزان استفاده از ماسک در این استان ۷۴.۹ درصد است و بالاترین میزان استفاده از ماسک مربوط به شهرستان اراک و ۸۲ درصد و پایین ترین میزان آن ۵۰ درصد است.
سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: اراک قطب صنعتی کشور و محل مراودات بسیاری از استان های کشور و سومین استان سالمند کشور بوده و بیشترین میزان موارد مرگ و میر ناشی از کرونا در این استان در سنین بالای ۶۰ سال است.
بیشتر بخوانید: افزایش علائم عجیب و جدید کرونا/ خوددرمانی ممنوع؛ حتی با علائم خفیف به بیمارستان بروید
او بیان کرد: میزان برگزاری مراسم عروسی و عزا و دورهمی خانوادگی در این استان همچنان بالا بوده که به عنوان چالش جدی در مدیریت بیماری در این استان مطرح است. درخواست مان از شهروندان استان مرکزی این است که با اهتمام بیشتر در رعایت پروتکل های بهداشتی و استفاده جدی تر از ماسک و خودداری از برگزاری مراسم به مدافعان سلامت کمک کنند تا ضمن توقف روند صعودی بیماری، شاهد کاهش موارد ابتلا و بستری و خروج کامل استان از وضعیت قرمز در هفته های آتی باشیم.
سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به شمار مبتلایان و فوتی های کرونا در جهان ادامه داد: همه گیری این ویروس همچنان رو به شتاب است و مطمئنا اساسی ترین عامل جهت جلوگیری از انتقال و قطع زنجیره انتقال آن، رعایت اصول سه گانه شست و شوی مرتب دست ها، فاصله گذاری فیزیکی و استفاده از ماسک است. امیدواریم با همراهی و همدلی در پایبندی به این اصول، شاهد شکست زنجیره انتقال بیماری در کشور باشیم.