صفحه نخست

سیاسی

جامعه و فرهنگ

اقتصادی

ورزشی

گوناگون

عکس

تاریخ

فیلم

صفحات داخلی

سه‌شنبه ۰۶ دی ۱۴۰۱ - 2022 December 27
کد خبر: ۲۲۶۷۷۰
تاریخ انتشار: ۱۱:۰۳ - ۲۸ مرداد ۱۳۹۹
القدس العربی مطرح کرد:

معنای تهدید سیدحسن نصرالله چه بود؟

فرماندهی نظامی اسرائیل طبیعتا منتظر نتایج تحقیقات انفجار بیروت نمی‌ماند و بیش از آن، موضع گیری نصرالله و تهدیدات او را جدی می‌گیرد. چه بسا اسرائیلی‌ها به سرعت به سمت آمریکا رفته و از آن بخواهند با انتشار گزارشی در مورد نتایج تحقیقات، هر گونه مسئولیتی در این انفجار را از اسرائیل دور کنند.
رویداد۲۴ القدس العربی نوشت: با وجود رفت و آمد‌های سیاسی و دیپلماتیک وزیر خارجه ایران، محمد جواد ظریف، معاون وزیر خارجه امریکا در امور خاورمیانه، دیوید هیل و وزیر فرانسوی، فلورانس بارلی، به لبنان، بحران در این کشور به دلیل فاجعه انفجار بیروت و استعفای دیاب، همچنان پابرجاست. تنها مساله جدید در مورد لبنان، صحبت‌های سید حسن نصرالله به مناسبت سالروز پیروزی بر اسرائیل در جنگ سال ۲۰۰۶ است.

در ادامه این مطلب آمده است: رهبر مقاومت در صحبت‌های خود به مسائل متعددی پرداخت و دو فرضیه برای دلایل انفجار بیروت مطرح نموده و تصریح کرد در صورتی که ثابت شود این انفجار خرابکارانه بوده، باید تحقیقاتی در مورد عاملان آن انجام شود و در این صورت مقاومت نمی‌تواند در برابر چنین جنایتی ساکت بماند، بویژه اگر اسرائیل مرتکب آن شده باشد، بهای سنگینی را پرداخت می‌کند. اما اگر این انفجار عامل داخلی داشته باشد، مسئولان مربوطه باید مجازات شوند.

موضع جدی و قاطع نصرالله، توجه رهبران سیاسی و نظامی در لبنان را به خود جلب کرد و قطعا اهتمام و نگرانی اسرائیلی‌ها را نیز به دنبال داشته است، چرا که نیرو‌های رژیم اشغالگر در حالت آماده باش نظامی در جبهه شمالی با لبنان قرار داشتند، که به دنبال اظهارات نصرالله، شروع به عقب نشینی کردند.

بیشتر بخوانید: ماکرون به ایران: در لبنان مداخله نکنید!
فرماندهی نظامی اسرائیل طبیعتا منتظر نتایج تحقیقات نمی‌ماند و بیش از آن، موضع گیری نصرالله و تهدیدات او را جدی می‌گیرد. چه بسا اسرائیلی‌ها به سرعت به سمت آمریکا رفته و از آن بخواهند با انتشار گزارشی در مورد نتایج تحقیقات در خصوص انفجار بیروت، هر گونه مسئولیتی در این انفجار را از اسرائیل دور کنند. اما اگر بازرسان آمریکایی نتوانند مدارک و شواهد را پنهان کرده و در این باره شکست بخورند، چه می‌شود؟

فرماندهان اسرائیل قطعا این احتمال را در نظر دارند و مراقب پیامد‌های آن هستند. قطعا نه تنها تهدید نصرالله در مورد ساکت نماندن در برابر چنین جنایت بزرگی آن‌ها را می‌ترساند، بلکه می‌دانند باید بهای سنگینی را برای جنایتشان بپردازند.

وقتی دبیر کل حزب الله چنین تهدیدی می‌کند، سوالی که باقی می‌ماند ان است که آیا مقاومت در لبنان سلاحی دارد که بتواند هزینه‌ای معادل ۱۵ میلیارد دلار به اسرائیل تحمیل کند؟ بله، نصرالله حتی در بین اسرائیلی‌ها به صداقت شهرت دارد و معقول نیست تهدیدی کند که توان انجامش را نداشته باشد. این نتیجه گیری نشان می‌دهد که دبیر کل حزب الله سلاح پیشرفته‌ای در اختیار دارد که بتواند تهدیدش را عملی کرده و ضرر انسانی و مادی شدیدی به اسرائیل برساند.

بر این اساس، احتمالا ایالات متحده و پشت آن اسرائیل نیز چنین نتیجه‌ای می‌گیرند و دولت ترامپ یکی از این دو راه را انتخاب می‌کنند:

نرمش بیشتر در برابر حزب الله و مقاومت و تسامح با دولت لبنان، در خصوص موضعش در ترسیم مرز‌های زمینی و دریایی بین لبنان و فلسطین اشغالی و همکاری بیشتر با ان در رابطه با مساله کاوش و حفاری نفت و گاز، که اسرائیل سعی در بهره برداری از آن دارد؛ و یا سخت گیری بیشتر در قبال حزب الله و هم پیمانان داخلی اش، بویژه طرفداران عون، در تلاشی برای فشار در چارچوب جنگ نرم و تحریم‌های اقتصادی مستمر علیه ایران و هم پیمانان منطقه‌ای اش.
منبع: انتخاب
نظرات شما