صفحه نخست

سیاسی

جامعه و فرهنگ

اقتصادی

ورزشی

گوناگون

عکس

تاریخ

فیلم

صفحات داخلی

چهارشنبه ۰۹ فروردين ۱۴۰۲ - 2023 March 29
کد خبر: ۲۲۶۸۳۳
تاریخ انتشار: ۱۶:۰۶ - ۲۸ مرداد ۱۳۹۹

در ۴ ماه نخست امسال چند کد سهامداری جدید وارد بورس شد؟

در چهار ماه نخست امسال بیش از ۴.۵ میلیون نفر کد بورس دریافت کرده و با سرمایه‌های به طور میانگین حدود ۱۰ تا ۱۵ میلیون تومان وارد این بازار شده‌اند.
رویداد۲۴ حسن قالیباف در نشست هیات نمایندگان اتاق بازرگانی، صنایع و معادن اتاق تهران با بیان اینکه بازار سرمایه جایگاه بالایی در اقتصاد ملی دارد، اظهار داشت: سال‌های گذشته بازار سرمایه مورد توجه مردم نبود، اما در حال حاضر این فضا رشد پیدا کرده و با وجود اینکه به افزایش قیمت تعبیر می‌شود نشان‌دهنده توجه عمومی به این بخش است.

وی با اشاره به اینکه ورود مردم این بازار را متحول کرده است، تصریح کرد: سال ۹۷ حدود ۵۰ هزار کد جدید وارد بورس شدند که این عدد در سال ۹۸ به ۸۲۰ هزار رسید، اما در ۴ ماه نخست سال جاری چهار میلیون ۵۰۰ هزار نفر کد جدید برای ورود به بازار سرمایه دریافت کردند.

وی با بیان اینکه با ورود پول مردم به بورس تقاضایی بزرگ در بازار به وجود آمده است، خاطرنشان کرد: نیمی از این افراد با سرمایه‌هایی حدود ۱۰ تا ۱۵ میلیون تومان وارد این عرصه شده‌اند که مبلغی بالغ بر ۱۰۰ هزار میلیارد تومان را وارد بازار سرمایه کرده است مجموع رقم سرمایه‌گذاری‌ها در تمام سال گذشته به حدود ۳۵ هزار میلیارد تومان رسید، اما تنها در چهار ماه در سال جاری به رقمی یکصد هزار میلیاردی دست پیدا کرده‌ایم که در گذشته هرگز شاهد آن نبوده‌ایم.

قالیباف با بیان اینکه ورو این رقم در هر فضایی موجب رشد قیمت‌ها می‌شود، تصریح کرد: این نقدینگی در بازار سرمایه در حال گردش است و برای ماندن آن در این فضا باید برنامه‌ریزی شود، زیرا به میزانی که پول به بازار بیاید باید عرضه نیز انجام شود بر همین اساس نیز اقداماتی انجام شده است تا عرضه تقویت شود که یکی از این راهکار‌ها افزایش سهام شناور بود که همچنان جای رشد نیز دارد.

به گفته وی، سهام شرکت‌ها در بورس به شکل خرد بین مردمی تقسیم می‌شود که به دنبال کرسی مدیریت نیستند بلکه عملکرد شرکت‌ها برای آن‌ها مورد اهمیت است.

رییس سازمان بورس همچنین گفت: در بازار سرمایه برای اولین بار شرکت‌ها را مجاز به داشتن سرمایه ممتاز برای پذیرش کردیم که البته این موضوع شامل شرکت‌های حاضر در بورس نمی‌شد البته آن‌ها نیز می‌توانند با تعریف یک صندوق تامین مالی، عمده عرضه خود را از این طریق با دریافت سهام ممتاز انجام دهند.

به گفته وی، همچنین در مصوبه‌ای شرکت‌های زیرنظر دستگاه‌های دولتی و نهاد‌های غیردولتی که امین اموال آن‌ها دولت است می‌توانند سهامی تا ۲۵ درصد داشته باشند.
بیشتر بخوانید: بیم و امیدهای رشد و سقوط بازار سرمایه/ بر روزهای منفی بازار بورس چه گذشت؟
 

فرآیند پذیرش سرمایه در بورس برای شرکت‌های آماده اندک است

 
قالیباف با بیان اینکه عده‌ای درخواست تسهیل فضای کسب و کار در بازار سرمایه دارند و فرآیند پذیرش را طولانی ارزیابی می‌کنند، خاطرنشان کرد: اگر شرکتی آمادگی داشته باشد و به طور شفاف مدارک خود را ارائه دهد فرآیند پذیرش طی یک ماه انجام می‌شود، اما شرکت‌هایی آمادگی لازم را برای ارائه مدارک ندارد و به همین دلیل زمان بیشتری برای پذیرش در بورس نیاز است.

وی با بیان اینکه مدارک کافی و شفاف موجب اعتماد مردم به بنگاه‌های اقتصادی می‌شود، اظهار داشت: برای تسهیل پذیرش، دستورالعمل‌ها را ساده‌سازی کردیم و فرآیند کامل ارزیابی را به بورس اوراق بهادار و فرابورس سپرده ایم و حتی نماینده سازمان در جلسات پذیرش حضور ندارد.

به گفته وی، در یک ماه گذشته ۱۰ شرکت پذیرفته شدند و ۵۰ شرکت در حال بررسی در بورس اوراق بهادار و ۱۰۰ شرکت نیز در نوبت فرابورس قرار دارند.

رییس سازمان بورس با اشاره به آزاد سازی سهام عدالت تاکید کرد: حضور ۴۹ میلیون نفر در بازار سرمایه که ۳۰ درصد از این آن‌ها روش مستقیم معامله انتخاب کرده اند فرصتی بزرگ برای اقتصاد کشور محسوب می‌شود.

وی افزود: بر اساس آمار در سال‌های گذشته از طبقه متوسط در جامعه کاسته شده است که عده‌ای از این قشر به سمت بالا و بهبود شرایط مالی حرکت کرده اند، اما عده‌ای دیگر پایین‌تر رفته اند، اما بازار سرمایه می‌تواند طبقه متوسط را در جامعه تقویت کند، زیرا مردم با حضور در بازار سهامدار بنگاه‌های اقتصادی می‌شوند و در کنار رشد کارآفرین‌ها و شرکت ها، مردم و اقتصاد کشور از این مسیر منتفع می‌شوند.

رییس سازمان بورس با بیان اینکه بنگاه‌های اقتصادی باید مورد اعتماد سهامداران قرار بگیرد تا راه تامین مالی آن‌ها باز شود اظهار داشت: صندوق‌های سرمایه گذاری ابزار غیرمستقیم در بازار سرمایه محسوب می‌شوند که بعد از اصلاح قانونی که در سال ۸۷ به تصویب رسیده بود تاسیس صندوق‌های مشترک سرمایه گذاری آزاد شد و بر همین اساس کل ارزش دارایی که معادل ۲۶۰ هزار میلیارد تومان بود در حال حاضر به ۳۵۰ هزار میلیارد تومان رسیده است.
منبع: ایرنا
نظرات شما