صفحه نخست

سیاسی

جامعه و فرهنگ

اقتصادی

ورزشی

گوناگون

عکس

تاریخ

فیلم

صفحات داخلی

شنبه ۰۳ دی ۱۴۰۱ - 2022 December 24
کد خبر: ۲۲۷۲۱
تاریخ انتشار: ۱۶:۰۶ - ۰۵ تير ۱۳۹۵

ورود3میلیون پرونده به شورای حل اختلاف/طلاق رتبه چهارم خواسته های مدنی

معاون قوه قضائیه و رئیس مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضائیه گفت: بیش از سه میلیون پرونده به شوراهای حل اختلاف در سال 94 وارد شد که نسبت به مدت مشابه سال قبل (سال 93) سه درصد کاهش داشت.
رویداد24-معاون قوه قضائیه و رئیس مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضائیه گفت: بیش از سه میلیون پرونده به شوراهای حل اختلاف در سال 94 وارد شد که نسبت به مدت مشابه سال قبل (سال 93) سه درصد کاهش داشت.

حجت‌الاسلام والمسلمین حمید شهریاری این مطلب را روز شنبه در نشست خبری عنوان کرد.
وی برای شمار پرونده‌های ورودی به قوه قضائیه در سال 94 هم گفت: 11 میلیون و 500 هزار پرونده تکراری و در گردش در واحدهای قضایی کل کشور داشتیم که از این تعداد پنج میلیون و 600 هزار پرونده غیرتکراری بود؛ ضمن اینکه در سال 94 با افزایش 3 / 3 درصدی پرونده ها به قوه قضائیه مواجه بودیم.

**طلاق در رتبه چهارم خواسته های مدنی
وی به این مطلب نیز اشاره کرد که طلاق توافقی با 5 / 4 درصد رشد در رتبه چهارم 10 خواسته اول مدنی کشور قرار دارد.
معاون قوه قضائیه در خصوص 10 خواسته اول قضائی کشور گفت: مطالبه وجه، 290 هزار بوده که 8 درصد پرونده‌های مدنی را به خود اختصاص داده است، چک بلامحل، 250 هزار پرونده معادل هفت درصد پرونده‌ها، مطالبه تاخیر خسارت، 219 هزار و طلاق توافقی ، 164 هزار، معادل 5 / 4 درصد کل خواسته‌ها با میانگین زمان رسیدگی 26 روز شامل 10 خواسته اول در قوه قضائی گزارش شد.
وی ادامه داد: مطالبه مهریه، 5 / 3 درصد خواسته‌ها، اعسار از پرداخت، 127 هزار ، معادل 5 / 3 درصد کل پرونده‌ها، مطالبه نفقه، 86 هزار، معادل 4/ 2 درصد، الزام به تمکین، 85 هزار و طلاق به درخواست زوجه 72 هزار پرونده شامل می شدند که از جمله دیگر خواسته های اول در قوه قضائیه به شمار می آیند.
شهریاری با اشاره به آمار ورودی پرونده‌ها به دیوان عدالت اداری گفت: 142 هزار پرونده در سال گذشته به شعب بدوی دیوان عدالت ارسال شد که این رقم 26 درصد افزایش داشت؛ از سوی دیگر مانده پرونده‌ها نیز سه درصد افزایش نشان داد.
وی ادامه داد: یکهزار و 243 پرونده وارد هیات عمومی دیوان شد که 11 درصد افزایش نشان می داد و 19 هزار پرونده هم در سال 94 وارد شعب اجرای احکام شد که رشد 2 برابری را داشت.
رئیس مرکز آمار و انفورماتیک قوه‌قضائیه تصریح کرد: در دادگاه عالی انتظامی قضات، 18 درصد کاهش ورودی داشتیم؛ 6 هزار پرونده در دادسرا وارد شدکه با 65 درصد افزایش مواجه بود؛ ضمن اینکه و 27 درصد مانده پرونده‌ها را هم در دادسرا شاهد بودیم.

**ورود چهار میلیون پرونده به دادسرای عمومی و انقلاب 
معاون قوه قضائیه افزود: 743 هزار پرونده‌ه در سال گذشته به دادگاه تجدیدنظر وارد شد که این موضوع افزایش 10 درصدی را نشان می داد ؛ ضمن اینکه 60 هزار پرونده هم در سال 93 به مانده‌های پرونده‌ها اضافه شد.
رئیس مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضائیه گفت: 2 دفتر از دفاتر خدمات الکترونیک قضائی که مرتکب تخلف شده بودند در سال گذشته، تعلیق شدند که تخلفات این دفاتر بیشتر مربوط به گرفتن بیش از حد تعرفه و یا رعایت نکردن مقررات برای ارسال دادخواست بود.
شهریاری با بیان اینکه 32 هزار پرونده به دادگاه‌های کیفری یک وارد شدند گفت: در این بخش ، 40درصد مانده پرونده‌ها را در سال گذشته شاهد بودیم.
وی به ورودی پرونده ها به دادگاه های عمومی و انقلاب هم اشاره کرد و اینکه چهار میلیون و 400 پرونده در دادگاه‌های عمومی ورودی داشتیم که رشد 10 درصدی را همراه داشت.
وی همچنین از ورود 262 هزار پرونده به دادگاه‌های انقلاب در سال گذشته خبرداد و در عین حال خاطرنشان کرد که این میزان ورودی پرونده به دادگاه های یاد شده کاهش پنج درصدی را همراه داشت اما مانده پرونده‌ها در دادگاه انقلاب افزایش را تجربه کرده است.
این مقام قضائی از ورود چهار میلیون پرونده دادسرای عمومی و انقلاب هم طی سال گذشته خبرداد و از اینکه دادسرای عمومی و انقلاب نیز شاهد افزایش 10 درصدی مانده پرونده‌هاست ، اظهار تاسف کرد.

**فعالیت 150 دفتر خدمات الکترونیکی قضائی در 30 مرکز استان 
معاون قوه قضائیه با اشاره به عملکرد مرکز آمار در سال گذشته گفت: 150 دفتر خدمات الکترونیک قضائی در 30 مرکز استان فعالند و خدماتی از جمله ثبت و پیگیری اظهارنامه، تجدیدنظر خواهی و پرونده‌ها را انجام می‌دهند.
وی در ادامه افزود:224 خواسته بدوی و اعتراضی در این مراکز انجام می‌شود. 230 هزار اظهارنامه از طریق این دفاتر و 618هزار دادخواست ثبت شده که 65 درصد دادخواست‌هایی بوده که در مراکز استان به ثبت رسیده است؛ همچنین 26 هزار دادخواست جدید و 31 هزار شکوائیه از این دفاتر در تهران به مجتمع‌ها ارسال شده است.
رئیس مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه‌قضائیه به ثبت نام اخیر برای تشکیل دفاتر الکترونیک قضائی اشاره و تصریح کرد: ثبت نام از اول تیر ماه آغاز شده است و متقاضیان می‌توانند به سایت مرکز آمار مراجعه کنند.

**10 اتهام کیفری اول در سال 94
به گفته معاون آمار و انفورماتیک قوه‌قضائیه، سرقت، ضرب‌ و جرح، توهین به اشخاص عادی، ایراد صدمه بدنی در تصادفات، تهدید، تخریب، کلاهبرداری، خیانت در امانت، نگهداری و مالکیت موادمخدر و صدور چک بلامحل 10 اتهام کیفری برتر در سال 94 بوده‌اند.
این مقام قضائی برای این اتهام های کیفری چنین توضیح داد که سرقت با 696 هزار پرونده معادل 12 درصد از کل پرونده‌ها با میانگین رسیدگی 62 روز ، نخستین اتهام کیفری گزارش شد.
وی اضافه کرد: ضرب و جرح با 540 هزار پرونده معادل 9 درصد کل با میانگین رسیدگی 63 روز، توهین به اشخاص عادی با 415 هزار پرونده معادل هفت درصد با میانگین 55 روز رسیدگی و ایراد صدمه بدنی بر اساس تصادف، 333 هزار پرونده معادل 6 درصد کل با 71 روز میانگین رسیدگی در رتبه های بعدی 10 اتهام قرار دارند.
معاون قوه قضائیه افزود: تهدید با 315 هزار پرونده معادل 5.5 درصد با میانگین 59 روز رسیدگی، تخریب با 206 هزار پرونده معادل 5 / 3 درصد با میانگین 65 روز رسیدگی، کلاهبرداری با 188 هزار پرونده معادل 3 درصد با میانگین 71 روز، خیانت در امانت با 162 هزار پرونده با میانگین 62 روز و نگهداری و مالکیت مواد مخدر با 142 هزار پرونده میانگین 39 روز رسیدگی نیز جزو بیشترین اتهام‌های کیفری بوده‌اند.
شهریاری با اشاره به درصد احکام اجرا نشده در سال گذشته هم خاطرنشان کرد که این میزان نسبت به سال 83 افزایش داشته است. در رابطه با اجرای احکام مدنی، میانگین رشد درصد احکام اجرا نشده پنج درصد افزایش داشته است و در رابطه با احکام کیفری نیز شاهد افزایش 10 درصدی مانده اجرای احکام هستیم.
شهریاری در رابطه با عنوان اتهامی صدور چک بلامحل نیز گفت: 132 هزار پرونده در این رابطه معادل 3 / 2 درصد با میانگین 58 روز رسیدگی در دادگاه ها تشکیل شد.

**آئین نامه راه اندازی سامانه های ثنا و ابلاغ الکترونیکی آماده شد
رئیس مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضائیه گفت: آئین نامه راه اندازی 2 سامانه متصل به نام سامانه ثنا (ثبت نام الکترونیک) و ابلاغ الکترونیک آماده شده است که در صورت ابلاغ رئیس قوه قضاییه راه اندازی خواهد شد.
شهریاری با بیان این که در 12 تیرماه سامانه ثنا کلید زده خواهد شد از مراجعان خواست تا در این سامانه با ارایه مشخصات خود، ثبت نام کنند.
وی افزود: مراجعان برای ثبت نام در سامانه ثنا باید شماره تلفن همراه و ایمیل خود را ارایه کنند تا در صورتی که پرونده ای برای آنها در قوه قضائیه تشکیل شد از این اطلاعات استفاده شود.
منبع: ایرنا
نظرات شما