رویداد۲۴ ورد پاپیولیشن اورویو در گزارش سال جاری (۲۰۲۰) خود فهرستی از ۱۰ کشور برتر جهان از نظر تحصیلات دانشگاهی را منتشر کرده است. ملتهای جهان دارای سطوح مختلف تحصیلی هستند. در کشورهای پیشرفتهتر بیشتر بزرگسالان باسوادند و حداقل تحصیلات دبیرستانی را پشت سر گذاشتهاند.
در کشورهای کمتر توسعهیافته و توسعهنیافته معمولا برعکس است زیرا کیفیت آموزش بالا نیست و بسیاری افراد ممکن است به هیچ وجه به آموزش دسترسی نداشته باشند. سطح تحصیلات یک کشور را می توان به سه مرحله تقسیم کرد: زیر سطح متوسطه، متوسطه و عالی.
آموزش متوسطه شامل دو مرحله در طبقهبندی استاندارد بینالمللی آموزش است: آموزش متوسطه که پس از شش سال آموزش ابتدایی صورت میگیرد و در اکثر کشورها اجباری است.آموزش عالی که به عنوان آموزش پس از دوره متوسطه شناخته میشود و به هر نوع آموزشی که بعد از دبیرستان دنبال شود، مانند دورههای فنی، کاردانی و کارشناسی و سطوح بالاتر اطلاق میشود.
سازمان همکاری و توسعه اقتصادی یا OECD، فهرستی از تحصیلکردهترین کشورهای جهان را بر اساس جمعیت ۲۵ تا ۶۴ سال ساکن در آن تهیه کرده است. معیار سنجش در این مطالعه درجه دو ساله یا چهار ساله دانشگاهی و یا هر برنامه فنی و حرفهای آموزشی بوده است.
مناطق زردرنگ روی نقشه کشورهای برتر از نظر تحصیلات دانشگاهی هستند
بر اساس این اطلاعات، کانادا تحصیلکردهترین کشور در جهان است که ۵۶.۷۱٪ از بزرگسالان مقیم معیارهای OECD را اخذ کردهاند. ژاپن با ۴۴.۵۱٪ در رتبه دوم قرار دارد.
۱۰ کشور برتر تحصیلکرده بر اساس این مطالعه عبارتند از
کانادا
ژاپن
کره جنوبی
ایالات متحده
انگلستان
ایرلند
استرالیا
فنلاند
نروژ
سوئیس
آموزش نقش اساسی در توسعه انسانی، اجتماعی و اقتصادی دارد. آموزش و پرورش میتواند نابرابری جنسیتی را کاهش دهد، کودک همسری را به خداقل برساند، صلح را ترویج کند و به طور کلی شانس فرد را برای داشتن زندگی سالم افزایش دهد. آموزش یک از حقوق انسانی است که فرد را در معرض فرصتهای بیشتری از جمله فرصتهای شغلی، سلامتی و توانایی شرکت در فرایندهای سیاسی قرار میدهد.
منبع: همشهری آنلاین