رویداد۲۴ سرچشمه شایعات درباره کمتر شدن ویروس کرونا در فصل گرما، از رفتار ابتدایی ویروسها برداشت و در فضای مجازی دست به دست میشد. در واقع ویروسها موجوداتی غیر زنده هستند که در دمای خیلی بالا (گرما) آسیبپذیر میشوند و ممکن است از بین بروند. این جمله به معنای کمتر شدن فعالیت کرونا یا ریشه کن شدن آن، در تابستان نبود؛ ولی برخی از افراد ناآگاه، بر اساس اطلاعات گزارهی (گرما به ویروس آسیب میرساند) بالا، اینطور استناد کردند که با گرم شدن هوا، ویروس کرونا از بین میرود.
جالب است بدانیم که ویروس در دمای خیلی پایین (سرما) هم آسیبپذیر میشود؛ ولی به این معنا نیست که در زمستان، کرونا کم کار میشود. اتفاقا بر عکس، این ویروس سرما دوست است و با توجه به پیشینهی زمستان سال پیش، حالت فعالتری از خود نشان میدهد.
شاید با خود بگوییم که آمار ابتلایان و فوتیهای زمستان ۹۸ نسبت به تابستان ۹۹ بسیار کمتر بوده، بنابراین نیازی به نگرانی بیشتر نیست. درحالی که هست؛ زیرا طبق گزارشات سازمان بهداشت، ویروس کرونا ۹ برابر عفونیتر از قبل شده و تعداد افراد بیمار و ناقل کرونا، به میزان قابل توجهی افزایش یافته است پس زمستان سختی را پیش رو خواهیم داشت.
ویروس کرونا در بدن میزبان زندگی، تغذیه و تکثیر میکند. پس قرار نیست ویروس در پشت در خانه بماند تا در سرمای زمستان از بین برود. در واقع قسمت سخت ماجرا از اینجا شروع میشود که فضای باز، در فصل سرما، طرفداران کمی دارد و در واقع تسویه هوا، که با باز گذاشتن پنجرهها و جریان هوا صورت میگرفت، حالا دچار مشکل میشود. در واقع این بیماری هر جایی که انسان باشد، ممکن است وجود داشته باشد. با آمدن فصلهای سرد (پاییز و زمستان) ما اجتماعات خود را در فضاهای بسته برگزار میکنیم که کمتر از گذشته امکان تسویه هوا وجود دارد.
بیشتر بخوانید: استانها در چه شرایطی قرمز میشوند/ روند صعودی بستریها در ۵ استان
بیش از ۲۰۰ ویروس سرما خوردگی وجود دارد که بدن ما نمیتواند در مقابل همهی آنها مقاومت کند. ویروسهای سرماخوردگی، آنفولانزای فصلی بعلاوهی کرونا در زمستان و پاییز ۹۹ کار را برای ما سخت خواهند کرد. بدن شاید بتواند در مقابل چند نوع از ویروسهای سرماخوردگی، آنفولانزای فصلی یا کرونا مقاومت کند؛ ولی تعدادی از اینها وقتی با هم به سیستم ایمنی بدن حمله کنند، درصد نجات یافتن انسان میزبان به میزان قابل توجهی کاهش مییابد.
باید به خاطر داشته باشیم ابتلا به کرونا و نجات از این ویروس ضامن ابتلا نشدن دوباره به این ویروس نیست. بدن ما تنها برای مدت کوتاهی به واسطهی آنتیژنهای ساخته شده در امان خواهد بود. بنابراین، ایمنترین راه برای در امان ماندن از حملهی یکبارهی ویروسها، رعایت پروتکلهای بهداشتی و بالا نگهداشتن قدرت سیستم ایمنی بدن است.