صفحه نخست

سیاسی

جامعه و فرهنگ

اقتصادی

ورزشی

گوناگون

عکس

تاریخ

فیلم

صفحات داخلی

دوشنبه ۲۶ دی ۱۴۰۱ - 2023 January 16
کد خبر: ۲۲۷۷۴۳
تاریخ انتشار: ۰۹:۴۳ - ۰۴ شهريور ۱۳۹۹

غرق شدن ۳ کودک در جنوب سیستان و بلوچستان

سه کودک دیگر در شهرستان دشتیاری و راسک قربانیان جدید بی‌آبی در بلوچستان هستند.
رویداد۲۴ بعد از ظهر دیروز دو کودک بنام‌های "فاطمه پا " ۳ ساله و یحیی گرگیج ۲ ساله هنگامی که برای برداشت آب کنار هوتگ رفته بودند غرق شدند. در حادثه‌ای دیگر امروز هم "یسنا پادیان" ۵ ساله اهل روستای هدار از توابع بخش مرکزی شهرستان راسک هنگامی برای بازی در کنار رودخانه رفته بود، غرق شد و جان باخت.

فاطمه، یحیی و یسنا هرچند آخرین قربانیان بی‌آبی در بلوچستان هستند، اما تنها قربانیان نیستد؛ علی اکبر بشکار ۶ ساله اهل روستای سند مراد از توابع بخش مرکزی شهرستان دشتیاری بعدازظهر اول شهریورماه ۹۹ هنگامی که برای رفع حاجت به هوتگ رفته بود غرق شد و جان باخت تقریبا یک هفته پیش ۲۱ مرداد ۹۹ هم "امیرحمزه" هفت ساله اهل هوت گت بالا بازهم از توابع شهرستان دشتیاری هنگامی که برای برداشت آب کنار هوتگ رفته بود طعمه تمساح پوزه کوتاه ایرانی" گاندو" شد؛ ۲۰ فروردین ماه امسال هم علی اصغر بهرا از روستای عارف آباد نوبندیان باز هم از دشتیاری در هوتگ غرق شد و جان باخت.

شرکت آب و فاضلاب سیستان و بلوچستان می‌گوید: به هزار و ۳۰۰ روستای فاقد شبکه این استان با ۲۵۱ هزا نفر جمعیت با تانکر‌های آبرسانی سیار آب می‌رساند. این شرکت تاکید کرده، منابع و تجهیزاتش برای آبرسانی سیار با تانکر به همه روستا‌های فاقد شبکه آب کافی نیست و هزاران روستای فاقد در انتظار تخصیص تانکر و منابع برای آبرسانی سقایی و تانکری‌اند؛ این یعنی همه روستا‌های فاقد شبکه آب که اکثر قریب به اتفاق‌شان در بلوچستان هم هستند از سهمیه آب تانکری بهره‌مند نیست.

سهیمه آب سقایی که با تانکر‌های آبرسانی سیار حمل می‌شود روزانه برای هر نفر ۱۵ لیتر است، گذشته از آن که به گواه شرکت آب همه روستا‌ها این سهمیه را دریافت نمی‌کنند، اما ۱۵ لیتر آب برای آن‌هایی هم که دریافت می‌کنند برای یک روز کافی نیست. به همین دلیل روستاییان مجبورند برای رفع حاحجات از برکه‌ها و گودال‌های دست‌ساز آب یا در زبان محلی " هوتگ" که نیاکان و پدارانشان در سالیان گذشته در روستاهایشان حفر کرده‌اند استفاده کنند.

بیشتر بخوانید: سکوت محیط زیست و وزارت نیرو در قبال فاجعه در سیستان و بلوچستان/ جزئیات قطع دست «امیرحمزه» در حمله گاندو
عمق هوتگ‌های احداث‌شده حدود ۱۵ متر و توانایی ذخیره بیش از ۲۰ هزار مترمکعب آب را دارند؛ مردم و کودکان روزانه برای رفع نیازشان به این هوتگ‌ها مراجعه می‌کنند، غیر از عمق بالا این هوتگ برای کودکان در مناطق جنوب بلوچستان این هوتگ‌ها مملو از تمساح‌های پوزه کوتاه ایرانی یا اصطلاحا" گاندو" است.

همین موجب بروز حوادثی ناگوار در بلوچستان هرساله در بلوچستان می‌شود که فاطمه، یحیی و یسنا تازه‌ترین آن‌هاست. مروری بر این حوادث:

تیرماه سه‌سال پیش (۹۵) در روستای کشاریِ شهرستان راسک در جنوب بلوچستان، یک کودک ده‌ساله هنگامی که برای برداشتن آب به رودخانه رفته بود طعمه تمساح شد و جان خود را از دست داد.

۶ شهریور ماه ۹۷: چهار زن براثر سقوط در هوتگ در منطقه" زیردان" نیکشهر جانشان را از دست دادند

۸ خرداد ۹۷ یسرا دلشب، منیره و مریم خدمتی از توابع روستای کموبازار، بخش پلان شهرستان چابهار، که برای برداشت آب به هوتگ رفته بودند عرق شدند و جانشان را از دست دادند.

جمعه ۲۸ تیرماه ۹۸؛ حوا رئیسی دختری ۱۰ ساله اهل روستای مولاد آباد دهستان کشاری شهرستان راسک هنگامی که برای برداشت آب به‌همراه مادر و خواهرش برای شست و شو به یکی‌از برکه‌های پایین دست رودخانه باهوکلات رفته بود طعمه گاندو شد، هرچند با تلاش مادر و خواهرش نجات یافت، اما بعد از چند روز دستش قطع شد.

۳ مرداد ۱۳۹۸ "ذکریا چرخ" یک کودک هشت ساله کودک هشت ساله نام "زکریا چرخ" ساکن روستای "کهیربرز" از توابع منطقه دشتیاری شهرستان چابهار مورد حمله گاندو قرار گرفت و از ناحیه پای چپ آسیب دید. بیست خردادماه ۹۸ هم فاطمه بلوچی از روستای زیارتجاه راسک در هوتگ غرق شد و جان باخت.
منبع: تسنیم
نظرات شما