صفحه نخست

سیاسی

جامعه و فرهنگ

اقتصادی

ورزشی

گوناگون

عکس

تاریخ

فیلم

صفحات داخلی

شنبه ۱۹ آذر ۱۴۰۱ - 2022 December 10
کد خبر: ۲۲۹۲۶۶
تاریخ انتشار: ۰۴:۲۱ - ۱۷ شهريور ۱۳۹۹

وقتی عضوی از بدن درمیاد جای خالیش چی میشه؟

انسان با برداشتن بعضی از اعضای بدن هم میتواند زندگی کند، اما آیا می‌دانید وقتی یکی از اعضای بدن برداشته می‌شود، برای فضای خالی آن عضو در بدن چه اتفاقی می‌افتد؟

  رویداد۲۴ خوشبختانه تعداد زیادی از انسان‌ها هرگز در طول زندگی خود نیاز به درآوردن عضوی از بدن ندارند، اما گاهی اوقات نمی‌توان از این مسئله اجتناب کرد، زیرا بعضی افراد به شدت به آن نیاز دارند. همزمان که سن بالاتر می‌رود، کم کم اعضای بدن نیز ضعیف‌تر می‌شوند و گاهی اوقات از فعالیت باز می‌ایستند.

در موارد دیگر نیز تصادف، بیماری و یا آسیب دیدگی می‌تواند باعث مشکلات اعضای بدن شود. بعضی از اعضای بدن هستند که ممکن است بسیار کوچک باشند، اما بدن نمی‌تواند بدون آن‌ها زندگی کند، اما بعضی از آن‌ها بدون کشنده بودن، از داخل بدن بیرون می‌آیند.

مثلاً انسان نمی‌تواند با درآوردن مغز، قلب، کبد، کلیه و ریه زنده بماند، اما زندگی کردن با یک ریه و کلیه ممکن خواهد بود، اما سوال این جاست زمانی که یک عضو از بدن مثل طحال، کیسه صفرا، یک کلیه یا بخشی از معده خارج می‌شود، چه اتفاقی برای آن فضای خالی رخ می‌دهد؟

علاوه بر بخش‌هایی که در بالا نام بردیم، بخشی از کبد نیز قابل بیرون آوردن است. پیوند کلیه نیز بسیار رایج است که در این صورت فضای کلیه خالی نخواهد بود، زیرا کلیه جدید جای قبلی را می‌گیرد.

بدن ما به حفره‌های خاصی تقسیم شده است که حرکت اعضای بدن را در بعضی از درجات محدود می‌کند. مثلاً قلب تقریبا در وسط حفره شکمی قرار گرفته و لایه‌های زیادی از بافت دور این حفره‌ها را از یکدیگر جدا می‌کند و باعث انعطاف پذیری آن‌ها می‌شود و هر عضو از بدن در جایی که باید، می‌ماند.

این حفره‌ها قسمت‌های شلوغی در بدن هستند که اعضای بدن ما یکی پس از دیگری به بهترین شکل ممکن این فضا‌های خالی را پر می‌کند. اگر یکی از اعضا را در بیاورید، فضای خالی توسط اعضای دیگر بدن تصرف می‌شوند.


یعنی مثلا اگر کیسه صفرا برداشته شود، فضای کوچک مربوط به کیسه صفرا کم کم تغییر شکل می‌دهد و به لوزالمعده، معده و کبد نزدیک شده و فضای خالی بین آن‌ها کمی بزرگ‌تر می‌گردد و مایع درون بدن نیز به طور پنهانی و مثبتی در کوتاه مدت این فضای خالی را پر می‌کند تا جایی که بافت‌های اتصالی تشکیل شوند و همه چیز در حفره‌ها سر جای خودش قرار بگیرد.

بدن می‌تواند خودش را با این شرایط به خوبی تطبیق دهد. معمولا تصور کنید که در یک آسانسور شلوغ با حدود ۱۰ نفر مسافر ایستاده اید و یک نفر از آن‌ها در یکی از طبقات پیاده می‌شود.

افراد باقی مانده در آسانسور فضای خالی را پر می‌کنند و فشار شلوغی کم‌تر می‌شود. همین موضوع در بدن هم اتفاق می‌افتد و اعضای بدن شما به صورت طبیعی پخش می‌شوند؛ به طوری که دیگر هیچ فضای خالی باقی نخواهد ماند.
نظرات شما