صفحه نخست

سیاسی

جامعه و فرهنگ

اقتصادی

ورزشی

گوناگون

عکس

تاریخ

فیلم

صفحات داخلی

يکشنبه ۲۰ آذر ۱۴۰۱ - 2022 December 11
کد خبر: ۲۲۹۵۹۹
تاریخ انتشار: ۱۶:۵۴ - ۱۸ شهريور ۱۳۹۹

اعلام دلیل بوی بد در مسیر فرودگاه امام

بوی نامطبوع در مسیر فرودگاه امام خمینی مربوط به ۱۸ کانون آلودگی است.

رویداد۲۴ مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری تهران گفت: بوی نامطبوعی که در مسیر فرودگاه بین المللی امام خمینی (ره) استشمام می‌شود، مربوط به ۱۸ کانون است که با اجرای برنامه‌های مختلف بوی تولید شده ناشی از پسماند به حداقل خواهد رسید.

بر اساس اعلام روز سه شنبه سازمان مدیریت پسماند شهرداری تهران، صدرالدین علیپور در این باره گفت: با اجرای برنامه‌های کوتاه مدت و میان مدت یعنی دفن بهداشتی، افزایش ظرفیت زباله سوز‌ها مطابق با استاندارد روز دنیا، گرفتن شیرابه از طریق سیستم MRF و کاهش دفن که از اهداف طرح کاپ است این بو کاهش خواهد یافت.

مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند درباره بوی نامطبوع مجتمع پردازش و دفع آرادکوه نیز بیان کرد: آرادکوه ۶۰ سال پیش و پس از دو سال مطالعه به عنوان بهترین نقطه برای دفع و دفن زباله انتخاب شد، اما به مرور زمان از حیث شهرسازی فاصله گذاری‌ها رعایت نشد و سازه‌های مختلف مانند فرودگاه و بزرگراه در نزدیک آن ساخته شد.

وی به جمع آوری زباله‌ها اشاره کرد و گفت: در گذشته در دوره‌ای شهروندان عادت کرده بودند که پسماند‌ها را در ساعت معین به بیرون از منازل منتقل کنند، اما با مخزن گذاری در سطح شهر، مردم هر ساعتی که می‌خواستند می‌توانستند پسماند را درون این مخازن قرار دهند. بنابراین، نظام جمع آوری زباله دچار اخلال شد و به دنبال آن پدیده مذموم زباله گردی به طور ویژه شکل گرفت.

علیپور افزود: نگاه به تجربه‌های موفق مخزن گذاری در کشور‌های دیگر نشان می‌دهد که این مخازن باید مالک داشته باشند، یعنی داخل منازل و به تفکیک زباله‌های خشک و‌تر جانمایی شوند. این طرحی است که اجرای آن در این دوره از مدیریت شهری آغاز شده است.

مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند در ادامه با اشاره به اجرای طرح کاپ (الگوی نوین کاهش پسماند) گفت: این طرح که منطبق با الگوی جهانی است شش مرحله دارد که مرحله اول آن تغییر فرم مخازن و ارائه مخازن خشک و‌تر به منازل است که انجام این گام را آغاز کرده ایم. در مرحله بعد، در ۴ پهنه شهر، مراکز MRF (پردازش تمیز) را تا پایان سال فعال خواهیم کرد که به واسطه آن پسماند‌تر فشرده سازی شده، شیرابه آن گرفته و با خلوص بیشتر به کمپوست تبدیل می‌شود.

علیپور افزایش ظرفیت هوشمندسازی برای کنترل نیروی انسانی و خودرو‌ها را از دیگر مراحل طرح کاپ معرفی و عنوان کرد: یکی از گام‌های اجرای طرح کاهش پسماند برنامه ریزی برای پسماند‌های حجیم مثل لاستیک، شیشه یا پسماند الکترونیکی است. به همین منظور ۲۸ غرفه الکتروکاپ ویژه پسماند‌های الکترونیکی راه اندازی خواهد شد.

وی با اشاره به تولید بالای زباله در ایران نسبت به متوسط جهانی گفت: به اتفاق ما رقم بالایی در مقایسه با نرم جهانی نداریم؛ میزان تولید پسماند در تهران به ازای هر فرد حدود ۶۰۰ گرم است که در بسیاری از کشور‌ها این میزان به یک کیلو یا بیشتر می‌رسد، اما مشکل ما این است که تفکیک به درستی انجام نمی‌شود.

منبع: ایرنا
نظرات شما