رویداد۲۴ تصویری ثبت شده از آیت الله اسدالله مدنی در بین اعضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی که پس از انقلاب ثبت شده است. آیت الله اسدالله مدنی از روحانیون متنفذ انقلاب بود که پس از انقلاب توسط آیت الله خمینی به امامت جمعه شهر تبریز انتخاب شد و با ترورش در شهریور ۱۳۶۰ به عنوان دومین شهید محراب شناخته شد.
مدنی زاده آذرشهر تبریز بود و دروس دینی را در یزد و قم تکمیل کرد و در جوانی با گروه فداییان اسلام و نواب صفوی آشنا شد. با آغاز فعالیتهای مسلحانه گروه نواب صفوی، مدنی به آنها پیوست و مشغول تهیه نقدینگی لازم برای تهیه اسلحه و بمب شد. در همین دوران فعالیت علیه رژیم پهلوی را نیز آغاز کرد و در نخستین اقدام جنجالی، رژیم را تهدید کرد که اگر کارخانه مشروبسازی آذرشهر را تعطیل نکنند به جهاد با آنها خواهد پرداخت.
رژیم پهلوی آیت الله مدنی را مدتی به تبعید فرستاد و نهایتا برای راضی کردن مذهبیون اجازه اقامت در یکی از شهرهای اطراف همدان را به وی داد.
بیشتر بخوانید: پایان عملیات مرصاد با شکست سازمان مجاهدین خلق از ارتش
پس از انقلاب نیز مدنی به عنوان نماینده مجلس خبرگان شهر همدان برگزیده شد و با حکم آیت الله خمینی به تبریز رفت و امام جمعه تبریز شد. مدنی در تبریز فعالیت زیادی در مبارزه با سازمان مجاهدین خلق که آن زمان در شهر تبریز بسیار فعال بودند ایفا میکرد.
نهایتا پس از بحرانهای سال شصت و عزل بنی صدر و آغاز مبارزه مسلحانه سازمان مجاهدین خلق با جمهوری اسلامی، اسدالله مدنی در نماز جمعه بیستم شهریور ماه ۱۳۶۰ ترور شد. یکی از شاهدان عینی لحظه ترور را چنین وصف میکند: «من در نماز جمعه بودم. شاید ده قدم با آیت الله مدنی فاصله داشتم ایشان پس از اتمام نمازهای جمعه، همیشه استحبابات نماز ظهر و عصر را هم میخواندند. وقتی که میخواستند شروع به نماز کنند، ناگهان یکی از افراد که به ظاهر قصد دادن وجوه شرعیه به آیت الله مدنی را داشت، به ایشان نزدیک شد و در یک لحظه با انفجار خود آیت الله مدنی را به شهادت رسانید.»
هاشمی رفسنجانی هم در خاطراتش ترور مدنی را چنین شرح میدهد: «در نماز جمعه، شخصی نارنجک به خود بسته بود، به آیت الله مدنی بین دو نماز چسبیده و به او نزدیک شده بود. خود را به آیت الله مدنی چسبانده و با انفجار نارنجک خودش کشته و آیت الله مدنی شهید میشوند. احمد آقا خمینی تلفن کرد و اطلاع داد که آیت الله علی مشکینی را موقتاً برای نماز جمعه در نظر گرفته و آقای مشکینی با روحیهی فداکاری پذیرفته اند»
مشکینی پس از ورود به تبریز خواستار این شد که مردم حتی اگر پدر و برادرشان علاقه به سازمانهای ضد انقلاب دارند آنها را معرفی کنند تا از چنین رویدادهایی جلوگیری شود.