پلاسخارت به عنوان نماینده دبیرکل سازمان ملل در عراق، تنها مقام بینالمللی است که آیت الله سیستانی حاضر است با او دیدار و گفتگو کند.
رویداد۲۴ «جنین هنیس پلاسخارت» در نجف اشرف با این مرجع عالی دینی دیدار و گفتگو کرده است.
پلاسخارت به عنوان نماینده دبیرکل سازمان ملل در عراق، تنها مقام بینالمللی است که آیت الله سیستانی حاضر است با او دیدار و گفتگو کند.
بیشتر بخوانید: مکرون به دیدار آیتالله سیستانی میرود
هنوز در باره اهداف این دیدار و محورهایی که قرار است پلاسخارت با آیت الله سیستانی بحث و گفتگو کند، گزارشی منتشر نشده است.
تصویر جدید مرجع عالیقدر حضرت ایت الله العظمى سیستانى در دیدار صبح امروز نماینده سازمان ملل در عراق با ایشان.
نماینده دبیرکل سازمان ملل در عراق پیش این در بحبوبه اعتراضات اجتماعی اکتبر ۲۰۱۹ تا فوریه ۲۰۲۰ در یازدهم نوامبر ۲۰۱۹ با آیت الله سیستانی دیدار و پیرامون اوضاع عراق با او بحث و گفتگو کرد.
این مرجع عالیقدر عراق در آن برهه از مهمترین حامیان اعتراضات مسالمتآمیز برای ایجاد تغییرها و انجام اصلاحات در کشور بود و از تظاهرکنندگان مسالمتآمیز خواست که خشونتگرایان را از صفوف خود دور کرده و بر مطالبات به حق خود اصرار ورزند.
در زمان حاضر، مساله انتخابات زودهنگام پارلمانی و بحث و جدلهایی که در خصوص تقسیم حوزههای انتخابیه و استفاده از کارت الکترونیکی برای دادن رای، از مسائل مورد مناقشه در عراق است.
در همین حال نمایندگی سازمان ملل در عراق، به مسائل انسانی بازگرداندن آوارگان ناشی از جنگ با تروریسم به شهرهای خود و حمایت از قانون خشونت در خانواده و همچنین آغاز عملیات بازسازی در کشور اهتمام ویژه میدهد.
تاکید بر برگزاری انتخابات زودهنگام، لزوم مبارزه با فساد و پیشبرد اقدامات دولت عراق
دفتر مرجع عالیقدر شیعیان جهان در رابطه با دیدار ایشان و نماینده دبیرکل سازمان ملل در عراق بیانیهای منتشر کرد.
دفتر حضرت آیت الله العظمی سیستانی (دام ظله) امروز (یکشنبه) با صدور بیانیهای اعلام کرد که ایشان پیش از ظهر امروز خانم «جنین هنیس پلاسخارت» نماینده ویژه دبیرکل سازمان ملل متحد در عراق را به حضور پذیرفتند و در این دیدار به مواضع خود در شماری از مسائل مهم اشاره کردند از آن جمله:
اولا: انتخابات پارلمانی که قرار است سال آینده برگزار شود، از اهمیت بالایی برخوردار است و باید شرایط لازم را برای آن فراهم آورد که به نتایج آن درجه بالایی از اعتبار بدهد تا شهروندان را به مشارکت گسترده در آن ترغیب کندو برای این هدف باید مطابق با یک قانون منصفانه و عادلانه و به دور از منافع شخصی برخی فراکسیونها و طرفهای سیاسی انجام شود همچنان که باید در مراحل مختلف برگزاری آن، روند شفافیت مراعات شود و نظارت بر آن به صورت جدی و با هماهنگی بخش مربوطه در هیئت سازمان ملل متحد صورت گیرد.
انتخابات زودهنگام به خودی خود یک هدف نیست بلکه مسیر مسالمت آمیز صحیح برای خروج از بن بست فعلی است که کشور در نتیجه تراکم بحرانهای سیاسی، اقتصادی، امنیتی، بهداشتی، خدماتی و ... گریبان گیر آن شده است بنابراین ضروری است که شهروندان این فرصت را داشته باشند که در گزینههای سیاسی خود تجدید نظر کنند و با آزادی و به دور از هرگونه فشار نمایندگان خود در مجلس نمایندگان آتی را انتخاب کنند تا صلاحیت کار در جهت حل مشکلات و بحرانها را داشته باشند.
تاخیر بیشتر در برگزاری انتخابات و یا اجرای آن بدون فراهم شدن شرایط لازم برای موفقیت آن به گونهای که نتایجش قانع کننده برای بیشتر شهروندان نباشد، به تعمیق مشکلات کشور و – خدای ناکرده- رسیدن به وضعیتی منجر خواهد شد که وحدت و آینده فرزندانش را تهدید میکند و همه طرفهای مربوطه را که در شرایط فعلی زمام قدرت را در اختیار دارند، پیشمان خواهد کرد.
دوم: دولت کنونی نسبت به تداوم و پیشبرد قاطعانه و باقدرت اقداماتی که در راه اجرای عدالت اجتماعی اتخاذ کرده از جمله به دست گرفتن کنترل گذرگاههای مرزی، بهبود عملکرد نیروهای امنیتی در راستای بالا بردن نظم و انضباط وحرفهای گری آنها، اعمال اقتدار دولت، جمع آوری سلاحهای غیرقانونی، اجازه ندادن به تجزیه مناطق کشور به مناطق تحت کنترل گروههای مشخص با زور سلاح و تحت عناوین مختلف و دور از اجرای قوانین نافذ دعوت میشود.
دولت همچنین به اتخاذ گامهای جدی و استثنایی برای مبارزه با فساد و باز کردن پروندههای بزرگ دیگر در این زمینه براساس اقدامات قانونی و به دور از هر گونه گزینش دعوت میشود تا هر فاسدی به مجازات عادلانه برسد و حقوق ملت با هر موقعیت و حمایتی از او ستانده شود.
همچنین از دولت خواسته میشود با جدیت تمام برای شناسایی همه کسانی که از آغاز جنبش مردمی در سال گذشته، اعمال جنایت کارانهای اعم از قتل، جرح و غیر از آن در حق تظاهرات کنندگان، نیروهای امنیتی و شهروندان بی گناه مرتکب شدند و به اموال عمومی و خصوصی تجاوز کردند بویژه جناحهایی که اقدام به ربایش کردند و در پشت ترورهای اخیر بودند، تلاش کند.
اجرای عدالت در حق همه کسانی که جرایم مذکور را مرتکب شدند، یک خواسته ضروری است که باید روزی برآورده شود و این همان روش سودمند برای جلوگیری از تکرار چنین جنایتهایی و بازدارندگی از بازگشت به امثال آنهاست.
سوم: حفظ حاکمیت ملی، جلوگیری از نقض آن و ایستادن در برابر دخالتهای خارجی در امور کشور و دور کردن خطرات تجزیه از آن، مسولیت همگانی است و موضعی ملی و یکپارچه را در قبال مسائل مختلفی که به منافع عالی عراقیها در حال و آینده لطمه میزند، ایجاب میکند و دسترسی به آن در سایه اختلافات و پیروی از منافع شخصی یا حزبی و یا منطقهای ممکن نیست بنابراین طرفهای مختلف ملزم به افزایش سطح مسئولیت ملی و عدم کوتاهی در برابر حاکمیت کشور، ثبات و استقلال تصمیم گیری سیاسی آن تحت هر بهانهای هستند.
۲۴ محرم الحرام / ۱۴۴۲هـ
دفتر حضرت آیت الله سیستانی (دام ظله) – نجف اشرف