صفحه نخست

سیاسی

جامعه و فرهنگ

اقتصادی

ورزشی

گوناگون

عکس

تاریخ

فیلم

صفحات داخلی

جمعه ۲۷ مرداد ۱۴۰۲ - 2023 August 18
کد خبر: ۲۳۰۵۴۰
تاریخ انتشار: ۱۲:۲۴ - ۲۵ شهريور ۱۳۹۹
حسینی میلانی:

حفاظت آب باید به مطالبه جدی تبدیل شود/ با افزایش حساسیت‌ها می‌توان جلوی تخلفات محیط زیستی را گرفت

نائب رئیس ستاد هماهنگی شورایاری‌ها با بیان اینکه مسائل آب با پیگیری شورایاران و شهروندان باید به مطالبه جدی تبدیل شود، تاکید کرد: با افزایش حساسیت‌ها عملاً می‌توانیم جلوی بسیاری از تخلفات محیط زیستی گرفته شود.

رویداد۲۴ جلسه سوم گروه راهبری آب‌های تهران (آناهیتا)، با مسئولان کارگروه‌های محیط‌زیست و خدمات شهری شورایاری‌های مناطق 1، 7، 8، 14، 15 و 20 درخصوص رود دره‌های سرخه‌حصار، دارآباد، گلابدره، دربند، ولنجک و امتدادهایشان در شهر تهران و حریم جنوبی آن و مناطق 6، 12 و 19 درباره کانال‌هاو قنوات این مناطق با حضور سید آرش حسینی میلانی به صورت مجازی برگزار شد.

*رویکرد مدیریت شهری در مورد روددره‌ها تغییر کرده است
در ابتدای این جلسه اویس ترابی، استاد دانشگاه و مشاور طرح احیا رود دره ها با مرور سیاست‌های اتخاذ شده طی 50 سال گذشته در مورد روددره‌های شهر تهران گفت: در نتیجه اجرای این سیاست کل شهر تهران کانالیزه شد و اکنون حدود 500 کیلومتر در شهر تهران کانال وجود دارد. این دسته از اقدامات در طول 50 سال گذشته خسارات سنگینی به رود دره‌ها وارد کرده است.

این کارشناس آب با بیان اینکه رود دره‌ها ارزش‌های فراوانی برای تهران دارند، اظهار داشت: آنها آبخوان دشت تهران را تغذیه کرده و ریه‌های تنفسی شهر تهران هستند. در زمان بحرانی زیرساخت مدیریت سیل تهران را تشکیل داده و تأمین‌کننده نیاز روانی پایتخت هستند. خوشبختانه رویکرد مدیریت شهری نسبت به رود دره‌ها در طول 10 سال گذشته رفته رفته تغییریافته است.

ورود فاضلاب به کانال‌های آب، مشارکت شهروندان و شورایاری‌ها برای احیای روددره‌ها و کانال‌ها، ضرورت تدوین سند راهبردی در مورد حفاظت از روددره‌ها و قنوات، ضرورت کاهش خطرات احتمالی کانال‌ها در هنگام سیلاب‌ها، جلوگیری از خشک شدن یا انحراف قنوات و جلوگیری از حفر چاه‌های غیرمجاز از جمله مباحثی بود که در این جلسه از سوی شورایاران مناطق مطرح شد.


بیشتر بخوانید: کمبود آب در پایتخت بسیار جدی است


*لزوم اطلاع‌رسانی در برابر سیلاب به ساکنان مجاور رود دره‌ها
سید آرش حسینی میلانی هم در این جلسه آنلاین تصریح کرد: از جمله اقداماتی که شورایاران محلات پیرامونی رود دره‌ها می‌توانند انجام دهند، اطلاع‌رسانی مناسب به شهروندان ساکن در پیرامون رود دره‌ها به‌منظور پیشگیری از حوادث احتمالی در زمان وقوع سیلاب است.

وی با اشاره به خطر سیلاب خاطرنشان کرد: اگر سیلاب‌هایی که عموماً از طریق این کانال‌ها به خارج از محدوده شهری هدایت می‌شوند، از محدوده و دیواره کانال‌ها سرریز کند، آنگاه باید آمادگی لازم در سطح محلات برای مقابله با این خطرات وجود داشته باشد. همچنین نقاط حساس رود درها در محلات باید شناسایی شود زیرا این نقاط ممکن است آسیب‌پذیری محلات در مواجهه با سیلاب را افزایش دهد.

نائب ستاد هماهنگی شورایاری‌ها ادامه داد: لازم است بررسی شود که در هنگام طغیان این رود دره‌ها نیروهای امدادی در چه سطحی به محل حادثه به ‌منظور امدادرسانی دسترسی دارند.

حسینی میلانی با تاکید بر اینکه مسائل مربوط به آب و فاضلاب و رود دره‌ها باید مورد پایش مستمر شورایاران قرار گیرد تا نوع برخورد فعال یا عدم رسیدگی مستمر شهرداری‌های مناطق به موارد ذکرشده احصا شود، ابراز داشت: سامانه 137 که اخیراً در بررسی مشکلات شهر توفیق مناسبی یافته است، باید در این مسیر مورد استفاده قرار گیرد تا مسائل و مشکلات در این رابطه ثبت و ضبط شود و نتایج آن در بازه زمانی مناسبی در اختیار مدیران شهری قرار گیرد.

به گفته این عضو شورای شهر، مسائل آب با پیگیری شورایاران و شهروندان باید به مطالبه جدی تبدیل شود.
حسینی میلانی در ارتباط با سامانه کاپ و جمع‌آوری پسماند بیان کرد: در سامانه کاپ، جمع‌آوری پسماند شهرک‌ها با طرح تفکیک از مبدأ اجرا می‌شود. در کنار این طرح نیز با یاری شورایاران باید به دنبال طرح ویژه مدیریت پسماند باشیم تا در مسیرهای منتهی به رود دره‌ها شاهد گرفتگی‌ها نباشیم.

وی کیفیت آب را یکی از مسائل مهم رود دره‌ها دانست و یادآور شد: متأسفانه برخی از مراکز تولیدکننده فاضلاب سپتیک‌های خود را به‌طور مرتب تخلیه نکرده و در زمان‌های خاص اقدام به تخلیه مستقیم فاضلاب به رود دره‌ها و مسیل‌های شهری می‌کنند. ازاین‌رو باید بررسی شود که چگونه می‌توان با مشارکت شهروندان از چنین اقداماتی جلوگیری شود. به طور مثال بیمارستانی که پساب‌های خطرناک خود را در فاضلاب شهری تخلیه می‌کند، باید بلافاصله از طریق شهروندان رصد شده و برخورد قاطعی با آن صورت گیرد.

رئیس کمیته محیط‌ زیست و خدمات شهری شورای شهر افزود: با افزایش حساسیت‌ها عملاً می‌توان جلوی بسیاری از تخلفات محیط زیستی گرفته شود. اکنون شورا از طریق اداره کل محیط‌زیست شهرداری به دنبال طرحی است که آب‌های تهران از نظر آلودگی مستمراً پایش شود و نتایج این مورد نیز به اطلاع شورایاران خواهد رسید.

نظرات شما