صفحه نخست

سیاسی

جامعه و فرهنگ

اقتصادی

ورزشی

گوناگون

عکس

تاریخ

فیلم

صفحات داخلی

يکشنبه ۲۰ آذر ۱۴۰۱ - 2022 December 11
کد خبر: ۲۳۱۰۸۱
تاریخ انتشار: ۱۵:۵۵ - ۲۹ شهريور ۱۳۹۹
تعداد نظرات: ۱ نظر
سازمان نظام پزشکی:

خطر انفجار کرونایی کل ایران را تهدید می‌کند

ستاد مرکزی مدیریت بحران سازمان نظام پزشکی درباره خطر موج هم‌زمان آنفلوانزا و کرونا هشدار داد و از لزوم توجه جدی به این مسئله گفت و با نزدیک‌شدن به آغاز پاییز، نگرانی جامعه پزشکی و مردم ایران از بابت خطر اپیدمی آنفلوانزا به یک مسئله حاد و مبرم تبدیل شده است.

رویداد۲۴ معاون کل وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه دیگر رنگ‌بندی کرونایی معنایی ندارد، گفت: نارنجی و زرد نداریم، کل کشور در وضعیت قرمز قرار دارد و در صورت ادامه این روند آمار کشته‌های کرونا به ۴۵ هزار نفر هم خواهد رسید.

ایرج حریرچی پنجشنبه‌شب در گفت‌وگویی خبری اظهار کرد: انفجار کرونایی در برخی شهرها اتفاق افتاده است. در شهر تبریز از زیر ۴۰ بستری روزانه به ۱۶۰ بستری رسیده‌ایم و در قم نیز از ۱۰ بستری روزانه به ۱۶۰ بستری رسیدیم. معاون‌کل وزارت بهداشت یادآوری کرد: درصورت استفاده ۹۵ درصدی از ماسک و کاهش ۵۰ درصدی ترددها میزان مرگ کاهش خواهد یافت.

عباسعلی درستی، معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تبریز نیز گفت: ۹ شهرستان استان در وضعیت قرمز قرار دارد. تعداد مبتلایان و فوتی‌ها در روزهای اخیر افزایش یافته است. او ادامه داد: هر تجمعی باعث افزایش آمار مبتلایان می‌شود و قطعا در روزهای آتی در مدارس موارد مثبت کرونا مشاهده خواهد شد.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تبریز گفت: با وجود رعایت ۷۰‌درصدی پروتکل‌های بهداشتی از سوی مردم، اتفاقات هفته‌های گذشته ازجمله افزایش مسافرت‌ها به استان، رعایت‌نکردن پروتکل‌ها از سوی برخی مردم در روزهای گذشته و حوادث مرتبط با قهرمانی تراکتور دلیل افزایش آمار ابتلا به کرونا در استان است.


بیشتر بخوانید: تشدید ویروس کرونا در موج سوم/ هر علامت تنفسی، مطمئنا کروناست


در همین حال روز گذشته نیز سخنگوی وزارت بهداشت ظهر دیروز از فوت ۱۴۴ نفر در شبانه‌روز گذشته خبر داد. «سیما‌سادات لاری»، سخنگوی وزارت بهداشت اعلام کرد: از پنجشنبه تا جمعه ۲۸ شهریور ۱۳۹۹ و براساس معیارهای قطعی تشخیصی، سه‌هزار‌و ۴۹ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد که هزار‌و ۵۹۳ نفر از آنها بستری شدند و مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به ۴۱۶هزار‌و ۱۹۸ نفر رسید.

او خاطرنشان کرد: متأسفانه در ۲۴ ساعت گذشته، ۱۴۴ بیمار کووید۱۹ جان خود را از دست دادند و مجموع جان‌باختگان این بیماری به ۲۳‌هزار‌و ۹۵۲ نفر رسید. لاری ادامه داد: خوشبختانه تاکنون ۳۵۵‌هزار‌و ۵۰۵ نفر از بیماران، بهبود یافته یا از بیمارستان‌ها ترخیص شده‌اند و سه‌هزارو ۸۶۹ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند.

سخنگوی وزارت بهداشت گفت: براساس آخرین اطلاعات کرونا در کشور، استان‌های تهران، مازندران، گیلان، قم، اصفهان، خراسان‌ رضوی، آذربایجان شرقی، کرمان، خراسان شمالی، سمنان، یزد، زنجان و قزوین در وضعیت قرمز قرار دارند. او افزود: همچنین استان‌های آذربایجان غربی، البرز، فارس، لرستان، هرمزگان، اردبیل، بوشهر، کرمانشاه، کهگیلویه‌وبویراحمد، خراسان جنوبی، مرکزی، ایلام، چهارمحال‌وبختیاری، گلستان و خوزستان در وضعیت هشدار قرار دارند.

ستاد مرکزی مدیریت بحران سازمان نظام پزشکی درباره خطر موج هم‌زمان آنفلوانزا و کرونا هشدار داد و از لزوم توجه جدی به این مسئله گفت. در این بیانیه آمده است: در شرایطی که پاندمی کروناویروس و بیماری کووید۱۹ در سراسر جهان و نیز در کشور عزیز ما ایران، یک مخاطره جدی حیات بشریت به حساب می‌آید، با نزدیک‌شدن به آغاز پاییز، نگرانی جامعه پزشکی و مردم ایران از بابت خطر اپیدمی آنفلوانزا به یک مسئله حاد و مبرم تبدیل شده است.

اکنون پزشکان در سراسر جهان، نگران هم‌زمان‌شدن و همراهی اپیدمی فصلی آنفلوانزا و پاندمی کووید۱۹ هستند. از آنجایی که نشانه‌های بالینی آنفلوانزا شبیه به نشانه‌های شایع کووید۱۹ است، نشانه‌ها و علائم آنفلوانزا می‌توانند با ایجاد مشکل در تشخیص و از طریق مبتلایانی که بیماری ایشان تشخیص داده نشده و تحت قرنطینه و اجرای دستورالعمل‌های مربوطه قرار نگرفته‌اند، خطر گسترش و سرایت بیماری کووید۱۹ را افزایش دهد.

از سوی دیگر، هر گاه شخصی با آلودگی از طریق هر کدم از ویروس‌ها دچار «آنفلوانزا» یا «کووید۱۹» شود، تا اندازه‌ای تضعیف و گرفتار خواهد شد که به‌سادگی میزبان مساعدی برای ویروس دیگر باشد.

آنچه مسلم است این است که ابتلای هم‌زمان به هر دو ویروس می‌تواند پیش‌آگهی بالینی بدتری داشته و به‌خصوص در افراد مسن و دارای بیماری‌های زمینه‌ای و نیز کودکان به نتایج ناگواری منجر شود.

یادآور می‌شود که نشانه‌های بالینی مشترک این دو بیماری عبارت‌اند از: تب، احساس تب و حرارت، لرز، درد بدن، سرفه یا تنفس مشکل و کوتاه‌شدن نفس‌ها. برای تشخیص افتراقی باید به علائم و نشانه‌های بالینی اختصاصی کووید۱۹ مانند ازدست‌دادن حس بویایی یا نماهای اختصاصی در سیتی‌اسکن ریه‌ها یا تست PCR استناد شود.

در شرایط فعلی، نگرانی جامعه پزشکی این است که مراجعات مبتلایان به آنفلوانزا، به بیمارستان‌ها و مراکز درمانی، روند خدمت‌رسانی به بیماران کووید۱۹ و فرایندهای پیشگیری را دچار اختلال جدی کند. در حال حاضر شبح بیماری آنفلوانزا، موجب نگرانی مردم و ابهامات جدی در افکار عمومی شده است که امید است با توضیح بنیادهای علمی این مورد، از بار نگرانی و تشویش مردم کاسته شود و در عین حال مردم شریف ایران تشویق شوند با جدی‌ترگرفتن مقررات و مفاد پروتکل «فاصله‌گذاری اجتماعی» به کاهش دامنه و شدت اپیدمی آنفلوانزا نیز یاری برسانند.

نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
۲۲:۰۳ - ۱۳۹۹/۰۶/۲۹
الان مخاطب این هشدار کی هست؟ دولت که با تمام قوا همه ی عرصه ها رو فعال کرده و الزام و اجباری هم برای رعایت اصول بهداشتی در مکانهای عمومی نگذاشته
مردم هم که کلا انگار کرونا نیست در بهترین حالت یدونه ماسک میزنند تو خیابون اما همه جا می رن از مهمانی و باشگاه بگیر تا ختم و ارایشگاه
نظرات شما