صفحه نخست

سیاسی

جامعه و فرهنگ

اقتصادی

ورزشی

گوناگون

عکس

تاریخ

فیلم

صفحات داخلی

جمعه ۲۴ آذر ۱۴۰۲ - 2023 December 15
کد خبر: ۲۳۱۳۳۵
تاریخ انتشار: ۱۱:۰۸ - ۳۱ شهريور ۱۳۹۹

سرانجام واکسن HPV ایرانی چه شد؟

رئیس اداره پیشگیری از سرطان وزارت بهداشت با اشاره به آثار شیوع کرونا بر برنامه‌های پیش‌بینی شده برای درمان و مقابله با سرطان‌ها، درباره واکسن HPV تولید داخل، گفت: مراحل مطالعه بالینی واکسن HPV (موثر در جلوگیری از سرطان دهانه رحم) انجام شده است در حالی که شیوع کرونا بر مراحل اجرای آن موثر بود اما، امیدواریم تا پایان سال وارد فاز اجرایی آن شویم.
رویداد۲۴ دکتر علی قنبری‌مطلق، درباره برخی ادعا‌های مطرح شده درباره درمان سرطان با روش‌هایی غیر از درمان‌های متداول، تصریح کرد: باید توجه کنیم برخی افراد به دنبال کسب سود‌های اقتصادی هستند و معنی ندارد از روش‌های منطقی و درست درمان که سالیان طولانی استفاده شدند، غفلت کنیم و به درمان‌هایی بپردازیم که منطق پشت آن وجود ندارد و حتی به تایید مراجع علمی بین‌المللی و ملی هم نرسیده است.

وی درباره واکسن HPV (موثر در جلوگیری از سرطان دهانه رحم) تولید داخل نیز به ایسنا گفت: مراحل مطالعه بالینی واکسن HPV ساخت داخل انجام شده است و اکنون مراحل تایید خود در سازمان غذا و دارو را طی می‌کند که با نهایی شدن این مراحل فاز آزمایشی واکسیناسیون آغاز می‌شود؛ قطعا شیوع اپیدمی کرونا در انجام فرایند آن موثر بوده، اما امیدواریم تا پایان سال بتوانیم این فاز آزمایشی را آغاز کنیم.

وی در خصوص مراکز تشخیص زودرس سرطان نیز گفت: همچنان همان ۷۵ مرکز که افتتاح شدند فعال هستند و هنوز مرکز جدیدی افتتاح نشده است، اما برنامه‌های ما متوقف نشده است و امیدواریم تا هفته اول بهمن ماه گزارش اولیه‌ای درباره تاثیرگذاری فعالیت مراکز تشخیص زودهنگام سرطان، ارائه دهیم. این برنامه‌ها اندکی با بروز کرونا متوقف شد، اما دوباره با قوت از سر گرفته شدند.
بیشتر بخوانید: واکسن آنفلوانزا با چه شرایطی توزیع می‌شود؟
مطلق با تاکید بر اینکه ۴۰ تا ۵۰ درصد سرطان‌ها قابل پیشگیری هستند، افزود: حداقل ۵۰ درصد سرطان‌ها بر اساس آمار ایران قابل درمان هستند و با تلاش بیشتر در پیشگیری و تشخیص زودهنگام سرطان میزان درمانپذیری آن نیز افزایش خواهد یافت؛ فرهنگسازی، افزایش آگاهی عمومی، افزایش مداخلات نظام‌مند توسط نظام بهداشتی درمانی و... حتی از بسیاری درمان‌های گران‌قیمت موثرتر خواهند بود.

وی درباره شایع‌ترین سرطان‌ها میان زنان و مردان، اظهار کرد: شایع‌ترین سرطان‌ها در میان زنان سرطان پستان و در میان مردان سرطان پروستات است؛ البته در گذشته شیوع سرطان معده در آقایان شایع‌تر بود، ولی با تغییر شیوه زندگی سرطان پروستات شیوع بیشتری یافته است. همچنین بر اساس آمار سالانه ۱۳۰ هزار نفر در کشور به سرطان مبتلا می‌شوند.
منبع: ایسنا
نظرات شما