صفحه نخست

سیاسی

جامعه و فرهنگ

اقتصادی

ورزشی

گوناگون

عکس

تاریخ

فیلم

صفحات داخلی

پنجشنبه ۱۷ آذر ۱۴۰۱ - 2022 December 08
کد خبر: ۲۳۱۴۲۳
تاریخ انتشار: ۰۶:۴۳ - ۰۱ مهر ۱۳۹۹
رویداد‌۲۴ گزارش می‌دهد؛

سرمایه‌گذارن بورس در التهابات بازار، چگونه ریسک سرمایه‌گذاری را به صفر برسانند؟

بازار سرمایه متاثر از تحولات سیاست خارجی است. نبود قطعنامه تحریمی سازمان ملل علیه ایران و شکاف ایجاد شده بین طرفین برجام موجب کاهش ریسک اعتباری کشور در فضای اقتصادی و سرمایه‌گذاری خارجی در بلند مدت خواهد شد. با این وجود، بنظر نمی‌رسد اتفاقات سیاسی اینچنینی روند کوتاه مدت بازار سرمایه را تحت تاثیر قرار دهد، اما قطعا با کاهش ریسک اعتباری کشور در فضای اقتصاد کلان به تعمیق بازار سرمایه در بلند مدت کمک خواهد کرد.
رویداد۲۴  علی فیروزی: بورس اوراق بهادار تهران روز گذشته با معاملاتی به ارزش ۴ هزار میلیارد تومان شاهد خالص خروج نقدینگی ۱۱۳۸ میلیارد تومانی حقیقی‌ها بود و با افت ۵۷ هزار واحدی شاخص کل همراه بود. در شرایطی که به دلیل افشای اطلاعات با اهمیت نماد‌های پالایشی و سرمایه‌گذاری تامین اجتماعی مدت ۱۶ روز بسته بودند تا شرایط بازار کمی به ثبات برسد با توجه به تعادل کمرنگ شدن فشار عرضه‌ها در اکثریت بازار از سه شنبه هفته گذشته، در دقایق پایانی جلسه معاملاتی شنبه بازگشایی شدند و بیشتر نماد‌ها با ده درصد منفی بازگشایی شدند و دقایقی به صف فروش نیز رسیدند، اما طولی نکشید که تقاضای پرقدرتی صف فروش این نماد‌ها را جمع کرد.
 
یکشنبه فعالان بازار نماد‌های پالایشی را نیز خرید کردند، اما در ادامه فشار عرضه سنگینی اکثر این نماد‌ها را تا صف فروش برد و در ادامه کلیت بازار با فشار عرضه همراه شد. از سوی دیگر شرکت سرمایه گذاری سپهر صادرات در روز یکشنبه عرضه شد. در شرایطی که ۵۴۰۰ میلیارد تومان منابع برای این عرضه اولیه لازم بود تا ۲۰ درصد از این شرکت به فروش برسد، برای نخستین بار در یک سال گذشته حجم تقاضا یک عرضه اولیه کمتر از عرضه‌ها بود و به هر کد حداکثر تعداد قابل تخصیص در قیمتی پایین‌تر از سقف قیمتی عرضه، تخصیص یافت، از دست رفتن اعتماد عمومی به بازار سرمایه و عدم مشارکت حتی در عرضه‌های اولیه را میتوان با مقایسه این عرضه و عرضه اولیه شستا به راحتی مشاهده کرد.

با توجه به تلاش‌های چند ماه گذشته آمریکا در خصوص فعال سازی مکانیزم ماشه و رایزنی‌های فراوان با طرفین اروپایی برجام، وزیر امور خارجه آمریکا ۲۵ شهریور ماه مدعی شد که ظرف یک هفته آینده با فعال شدن مکانیسم ماشه، تحریم‌های ایران بازمی‌گردند. اما همزمان انگلیس، آلمان و فرانسه در نامه‌ای به شورای امنیت اعلام کردند که به توافق هسته‌ای با ایران پایبند هستند و تعلیق تحریم‌ها علیه ایران، بعد از تاریخ ۲۰ سپتامبر ادامه خواهد یافت و تصریح کردند هر تصمیم یا اقدام برای بازگرداندن تحریم‌های سازمان ملل علیه ایران، «فاقد اثر قانونی خواهد بود.».
 
رییس جمهور نیز هفته گذشته این اتفاق را پیروزی بزرگ مردم ایران نام گذاری کرد و مژده رفع تحریم‌های تسلیحاتی ایران را داد. آمریکا اعلام کرده است با توجه به برداشته شدن تحریم‌های تسلیحاتی ایران طبق برجام از تاریخ ۲۰ سپتامبر تصمیم دارد هرکشوری را که با ایران در این زمینه معاملاتی داشته باشد را تحریم کند اگرچه باید منتظر ماند و دید آیا رفع تحریم‌های تسلیحاتی در حوزه عملیاتی نیز محقق می‌شود یا نه، اما نبود قطعنامه تحریمی سازمان ملل علیه ایران و شکاف ایجاد شده بین طرفین برجام موجب کاهش ریسک اعتباری کشور در فضای اقتصادی و سرمایه‌گذاری خارجی در بلند مدت خواهد شد. با این وجود، بنظر نمی‌رسد اتفاقات سیاسی اینچنینی روند کوتاه مدت بازار سرمایه را تحت تاثیر قرار دهد، اما قطعا با کاهش ریسک اعتباری کشور در فضای اقتصاد کلان به تعمیق بازار سرمایه در بلند مدت کمک خواهد کرد.

بیشتر بخوانید:بازار بورس فعلا غیرقابل پیش‌بینی است/ افراد غیرحرفه‌ای در چند صندوق سرمایه‌گذاری کنند

تجربه به کرات نشان داده است بعد از بازار‌های نزولی و از دست رفتن اعتماد عمومی به بازار‌های مالی چرخش بازار‌ها و اتمام موج‌های اصلاحی و مثبت شدن دوباره آن‌ها نیاز به زمان بیشتری دارد و ماهیتی نوسانی خواهد داشت. حال در این میان هرچه این نوسان‌ها با ارزش معاملات بالاتری دنبال شود می‌توان رشد پر قدرت‌تری را شاهد بود.
 
نوسان‌های این روز‌های بازار سرمایه نیز بدلیل افت قیمتی سنگین و ترس فعالین بازار  رخ داده که طبیعی است. بهترین استراتژی سرمایه‌گذاری در شرایط فعلی خرید سهم‌های دلاری و بنیادی و طولانی‌تر کردن افق سرمایه‌گذاری و توقع بازدهی منطقی از بازار است. فعالان بازار با سرمایه‌های کوچکتر نیز می‌توانند از ابزار‌های اختیار فروش تبعی منتشر شده بر روی سهم‌های مختلف استفاده نمایند و ریسک کاهش ارزش سرمایه‌گذاری خود را به صفر برسانند.
 
طی یک هفته گذشته در حدود ۱۹ شرکت اوراق تبعی اختیار فروش خود را منتشر کردند. از این تعداد تنها تعداد محدودی از شرکت‌ها بودند که عرضه کننده این اوراق سهامدار عمده شرکت بود و در باقی نماد‌ها صندوق تثبیت بازار برای کنترل فشار فروش اقدام به عرضه اوراق اختیار فروش تبعی کرده است. با توجه به روند تورمی حاکم بر جامعه خصوصا در دلار و سکه و کاهش تدریجی نقد شوندگی بازار مسکن بنظر می‌رسد با دیدگاه ارزش دارایی همچنان بازار سرمایه پتانسیل‌های فراوان برای رشد و سود آوری خواهد داشت و بیشترین بازدهی را در بین بازار‌های موازی تا پایان سال خواهد داشت.
نظرات شما