رویداد۲۴ کریستف هملمن نماینده سازمان جهانی بهداشت در ایران در خصوص وضعیت شیوع کرونا در ایران گفت: در حال حاضر کرونا مجددا در ایران روند صعودی پیدا کرده و این مساله نگران کنندهای است، اما دستورالعملهای بهداشتی در سطح بینالمللی وجود دارد که از آنها حمایت میکنیم.
او با بیان اینکه مسئولان بهداشتی ایران پیشنهادات مختلفی ارائه میدهند که از آنها حمایت میشود، تصریح کرد: دکتر زالی توضیحاتی درباره وضعیت کووید ۱۹ داشتند و کارهای خوبی در این زمینه انجام شده، اما باید بیشتر مراقب بود.
هملمن ادامه داد: سازمان جهانی بهداشت مشاوره و پیادهسازی اقدامات مربوط به کرونا ویروس در ایران و همچنین اقداماتی درباره مدیریت ظرفیت بیمارستانها و ایجاد تعادل بین ظرفیت بستری و پذیرش را انجام میدهد تا به یک آمادگی مطلوب برسند و ظرفیت بیمارستانها به اندازه کافی باشد.
نماینده سازمان جهانی بهداشت در ایران در پاسخ به این سوال که شرایط ایران در زمینه کرونا نسبت به شرایط سایر کشورها چگونه است؟ گفت: بیشتر مشکلات اصلی که در پی شیوع کرونا به وجود آمده در تمامی کشورهای جهان شبیه هم است، اما آنچه در ایران متفاوت است، این مساله است که ایران پس از چین، جزو اولین کشورهایی است که با اپیدمی ملی کرونا روبرو شد و از آن زمان در ماه فوریه تاکنون، ایران با حالتهای مختلفی از کووید ۱۹ که میشناسیم، روبرو شده است.
او ادامه داد: در ایران با پیک دوم در جولای روبرو شدیم و اکنون یکی از اولین کشورهایی است که دوباره شاهد افزایش بیماری و تعداد مرگ و میر در آن هستیم که کشور را به پیک سوم کرونا وارد میکند.
هملمن با بیان اینکه نگران ظرفیت بیمارستانها و ظرفیت انجام تست کرونا در ایران هستیم، گفت: اما نگرانیهای کلی در کشور ایران همانند سایر کشورهای جهان است و همه کشورها با یک مساله مشابه روبرو هستند. برای مثال امکان بازگشایی مدارس، امکان رفتن به کافه و رستوران، استفاده از ماسک و مواردی از این دست از جمله مشکلاتی است که همه جای دنیا با آن روبرو هستند و نیازمند هدایت درست و تصمیمگیری درست در سطح منطقهای و محلی درباره این مسائل هستیم.
او در پاسخ به سوال دیگری درباره مشکلات ایران در تامین دارو به دلیل تحریم و حمایتهای سازمان جهانی بهداشت در این زمینه گفت: با وزارت بهداشت ایران در حال تلاش برای تهیه تجهیزات مراقبتهای ویژه کووید ۱۹ در بازارهای جهانی هستیم. همچنین به ایران کمک میکنیم تا به تجهیزات آزمایشگاهی تست کووید ۱۹ دست پیدا کند.
بیشتر بخوانید: پیک جدید کرونا بین ۴ تا ۸ هفته طول میکشد/وضعیت اپیدمی نسبت به اسفند و فروردین وخیمتر است
نماینده سازمان جهانی بهداشت در ایران ادامه داد: از زمان شیوع کرونا، نگرانی درباره انواع داروها وجود دارد، اما داروی مشخصی برای کووید ۱۹ وجود ندارد و در نتیجه با کمبود داروی مشخصی در جهان روبرو نیستیم، بلکه تلاش اصلی باید در تامین و تهیه تجهیزات و دستگاههای تست و تشخیص کووید ۱۹ باشد.
نماینده سازمان جهانی بهداشت در ایران، در پاسخ به سوال دیگری درباره کمک این سازمان در تهیه و توزیع واکسن کرونا در ایران با توجه به شرایط تحریمی که در آن قرار دارد و دستیابی به آن سختتر از سایر کشورها خواهد بود، اظهار داشت: طرح جهانی برای تهیه واکسن کرونا از سوی سازمان ملل گردآوری شده که بسیاری از کشورها در آن عضو هستند.
هملمن ادامه داد: نقش این طرح، همکاری با کشورهای دنیا برای دستیابی سریع به واکسن کووید ۱۹ است تا زمانی که واکسن یافت شد، تمامی کشورها بتوانند از آن بهرهمند شوند. ایران نیز یکی از اعضا است و هر زمانی که واکسن مهیا شود، دستیابی سریع به آن را برای ایران نیز فراهم خواهیم کرد.