صفحه نخست

سیاسی

جامعه و فرهنگ

اقتصادی

ورزشی

گوناگون

عکس

تاریخ

فیلم

صفحات داخلی

يکشنبه ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - 2023 June 18
کد خبر: ۲۳۲۳۷۱
تاریخ انتشار: ۰۶:۳۸ - ۰۸ مهر ۱۳۹۹

دولت ترامپ در حال بررسی طرحی برای قطع کامل ارتباط اقتصاد ایران با جهان خارج است/ هدف؛ بی اثر کردن وعده بایدن برای بازگشت به برجام در صورت پیروزی

سه فرد آگاه به بلومبرگ گفتند دولت ترامپ در حال بررسی تحریم‌های جدیدی است تا با هدف قرار دادن بیش از دوازده بانک و غیر قانونی اعلام کردن ارتباط با بخش مالی ایران ارتباط اقتصاد ایران با جهان خارج را به طور کامل قطع کند.

  رویداد۲۴ سه فرد آگاه به بلومبرگ گفتند دولت ترامپ در حال بررسی تحریم‌های جدیدی است تا با هدف قرار دادن بیش از دوازده بانک و غیر قانونی اعلام کردن ارتباط با بخش مالی ایران ارتباط اقتصاد ایران با جهان خارج را به طور کامل قطع کند.

 این اقدام باعث می‌شود ایران که به دلیل تحریم‌های آمریکا بخش عمده فروش نفت و تجارتش با محدودیت مواجه شده چند پیوند قانونی باقی مانده اش با جهان خارج را از دست بدهد و از سیستم مالی جهانی جدا شده و آن را بیشتر به تجارت غیررسمی یا غیرقانونی مبدل نماید.
بیشتر بخوانید: نقشه ترامپ برای دور زدن آرای مردمی در ایالت‌های سرنوشت ساز / آیا مجالس ایالتی می‌توانند بر خلاف رای مردم، به ترامپ رای دهند؟
به گفته این افراد آگاه که خواسته اند گمنام باقی بمانند تحریم‌های پیشنهادی دارای دو هدف خواهد بود: یکی بستن معدود خلأ‌های باقیمانده از تحریم‌ها که به دولت ایران اجازه می‌دهد درآمد کسب کند و دیگری وعده جو بایدن نامزد دموکرات انتخابات ریاست جمهوری که گفته است در صورت پیروزی در انتخابات به برجام باز خواهد گشت.

بر اساس این طرح، دولت آمریکا بخش مالی ایران را تحت دستورالعمل اجرایی ۱۳۹۰۲ که ترامپ در ژانویه برای تحریم معادن، ساخت و ساز و صنایع دیگر امضا کرد، تعیین می‌کند. این امر نه تنها بر بانک ها، بلکه بر پردازنده‌های حواله، صرافی‌ها و سیستم انتقال غیررسمی که به طور مکرر استفاده می‌شود، تأثیر می‌گذارد.

پس از آن دولت ترامپ تقریباً ۱۴ بانک در ایران را که تاکنون از برخی محدودیت‌های ایالات متحده فرار کرده اند، تحت عنوان مجازات اشخاص مرتبط با تروریسم، توسعه موشک‌های بالستیک و نقض حقوق بشر در لیست سیاه قرار می‌دهد.

این تحریم‌های در نظر گرفته شده در ابتدا مورد استقبال سرد چندین مقام دولت ترامپ قرار گرفت، آن‌ها نگران این بودند که این تحریم‌ها می‌تواند ارائه کمک‌های بشردوستانه بین المللی به ایران را که از شیوع کرونا و تحریم‌های موجود ایالات متحده آسیب دیده است، پیچیده‌تر کند. اما گفته می‌شود که این طرح با فشار گسترده تندرو‌ها در داخل و خارج از دولت و اعتقاد به این که کمک‌های بشردوستانه به ایران، عمدتا از طریق نامه‌های ساده به وزارت خزانه داری امکان پذیر است، حمایت بیشتری پیدا کرده است.

سخنگوی وزارت خزانه داری مانند مقامات مطبوعاتی شورای امنیت ملی و وزارت امور خارجه از اظهار نظر خودداری کرد.

مارک دوبوویتس، رئیس بنیاد دفاع از دموکراسی‌ها که از نزدیک در مورد سیاست ایران به دولت ترامپ مشاوره داده است، این ایده را با این استدلال که حمایت‌های بشردوستانه از قبل وجود دارد در سرمقاله ۲۵ آگوست در وال استریت ژورنال مطرح کرد. تد کروز و تام کاتن، سناتور‌های جمهوری خواه که به ترامپ کمک کرده اند تا اقدامات سختگیرانه علیه ایران را افزایش دهد نیز موافق هستند.

دوبوویتس در مصاحبه‌ای گفت: "این اقدام تأثیر مهلکی بر هر نهاد مالی دارد که قصد تجارت با ایران را داشته باشد. "

این اقدام یک هدف اضافی هم دارد: اکنون تحریم‌ها را علیه ایران وضع کنید تا در صورت پیروزی بایدن در انتخابات، ورود مجدد به برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) بسیار دشوارتر باشد. به موجب برجام در سال ۲۰۱۵ ایران در ازای محدودیت در برنامه هسته‌ای خود، از تفیف در تحریم‌ها برخوردار شد. ترامپ در سال ۲۰۱۸ این پیمان را ترک کرد و بار دیگر تحریم‌هایی را اعمال کرده است، اما بایدن گفته است که در صورت پیروزی به دنبال نوعی معامله و بازگشت به برجام است.

بایدن در سرمقاله ۱۳ سپتامبر CNN گفت که به شرط بازگشت ایران به برجام دوباره وارد توافق خواهد شد. وی کمپین "فشار حداکثری" دولت ترامپ علیه ایران را ناکام خواند و گفت که علی رغم مجموعه‌ای از تحریم‌ها که صادرات نفت و سایر بخش‌های اقتصاد ایران را محدود کرده است، اما ایران اکنون به سلاح هسته‌ای نزدیکتر از زمانی است که ترامپ روی کار آمد.

مدافعان تحریم‌های جدید معتقدند که بازگرداندن این اقدامات دشوار است، زیرا دولت بایدن باید نشان دهد که ایران دیگر کار‌هایی در رابطه با گسترش موشک یا تروریسم انجام نمی‌دهد. این تحریم‌ها همچنین تمایل شرکت‌های بین المللی برای ارتباط بابخش اقتصادی ایران را کاهش می‌دهد چرا که آن‌ها خطرات تجارت با ایران را در برابر هرگونه سود بالقوه خواهند سنجید.
منبع: انتخاب
نظرات شما