رویداد۲۴ غلامحسین اسماعیلی در سی وچهارمین نشست خبری خود افزود: گرامی میداریم هفته دفاع مقدس و یاد و خاطره شهدای دفاع مقدس، شهدای مدافع حرم، سردار جاودانه دفاع مقدس، دفاع از حرم، حقوق بشر و مردم مظلوم منطقه سردار شهید سلیمانی و در برابر سرو قامتان دفاع مقدس، ایثارگران، جانبازان و خانوادههای محترم آنان درود میفرستیم.
ویبا بیان اینکه درس دفاع مقدس درس مقاومت است، اظهار داشت: پیروزی ما در دفاع مقدس نتیجه مقاومت و مردمی بودن دفاع بود و بر این باوریم تا این دو مولفه در مردم و مسئولان باشد، مکانیسم ماشه که هیچ همه توطئهها محکوم به شکست است.
سخنگوی قوه قضاییه افزود: قوه قضاییه در دوران اخیر در سه گانه مبارزه قاطع با مفاسد اقتصادی، حمایت از تولید و اشتغال، تامین امنیت شهروندان و مقابله با اراذل و اوباش و اخلالگران در سلامت و امنیت جامعه توفیقات خوبی بدست آورده و سرمایه اجتماعی مناسبی برای نظام تحصیل کرده و امید هوایی در جامعه ایجاد که دشمنان نظام و انقلاب را عاصی کرده است.
وی ادامه داد: اکنون قوه قضاییه جمهوری اسلامی ایران نماد صلابت، قوت و اقتدار نظام و پشتیبان حقوق فردی و اجتماعی ملت است و به همین جهت دشمن تصمیم گرفته این قوتها را مورد هجمه قرار دهند.
سخنگوی قوه قضاییه گفت: مانی که مبارزه با فساد و مفسدان در درون و بیرون قوه قضاییه را تشدید کردیم میدانستیم در برابر هر ضربهای که وارد کنیم با هجمهها و حملات و تخریبها مواجه خواهیم شد.
اسماعیلی اظهارداشت: امروز راهبرد قوه قضاییه راهبرد جهاد، مقاومت، اجرای عدالت و استقامت بر عدالت، مبارزه با فساد، حمایت از تولید و اشتغال، تامین امنیت شهروندان و مجازات متجاوزان است و در این مسیر کوتاه نمیآییم و خطوط قرمز ترسیم شده بیگانگان را به رسمیت نمیشناسیم.
وی با اشاره به فرمایش شهید بهشتی گفت: خطاب به دشمنان و بیگانگان میگوییم از ما عصبانی باش و از این عصبانیت بمیر.
سخنگوی قوه قضاییه در پاسخ به سوالی درباره آخرین احکام صادره از دادگاههای ویژه مفاسد اقتصادی اظهارداشت: در احکام جدیدالصدور قدرت احمدی کارشناس حوزه معاونت حوزه صنایع وزارت صمت به جرم مشارکت در اخلال نظام تولید با اخذ رشوه به مبلغ ١٠ میلیارد ریال به ۱۰ سال حبس تعزیری، استرداد مبلغ یاد شده به نفع دولت، تحمل شلاق و انفصال دائم از خدمات دولتی محکوم شده است.
وی ادامه داد: همچنین در پرونده بانک سرمایه مجید عادلیان به جرم اخلال در نظام اقتصادی به ۱۰ سال حبس تعزیری، شلاق و محرومیت از استخدام در دستگاههای دولتی و رد اصل مال به میزان هزار و ٣٩٠ میلیارد ریال محکوم شده و احسان خادم به جرم مشارکت در جرم به پنج سال حبس و شلاق و رد اصل مال به بانک سرمایه محکوم شده که در هر دو مورد مبلغ بیش از هزار میلیارد ریال به بانک سرمایه مسترد شده است.
سخنگوی قوه قضاییه در پاسخ به سوالی درباره پرونده رئیس سابق هلال احمر گفت: این پرونده در دادگاه رسیدگی و حکم بدوی صادر شده است.
وی ادامه داد: این پرونده در فرایند تجدید نظر خواهی است و به لحاظ اینکه حکم قطعی صادر نشده از بیان جزییات معذورم.
سخنگوی قوه قضاییه در پاسخ به سوالی درباره آخرین وضعیت پرونده پتروشیمی گفت: پرونده معروف به پتروشیمی در ماههای گذشته برگزار، آخرین دفاع اخذ و جلسات دادرسی برگزار شد.
اسماعیلی اظهار داشت: ما هم انتظار داشتیم رای تا الان صادر شده باشد، اما طبق آخرین صحبتی که با رییس دادگاه داشتم در حال تدوین دادنامه هستند.
وی با اشاره به گستردگی و ابعاد کارشناسی این پرونده افزود: رییس دادگاه گفت که تا امروز ٧٠٠ صفحه رای نوشته شده و شاید همین مقدار باقی مانده باشد بنابراین این پرونده سنگین است و حکمی بالغ بر هزار صفحه صادر خواهد شد.
پروندههای سخنگوی دستگاه قضا در خصوص آخرین وضعیت پروندههای شرکتهای خودرویی گفت: پرونده مفتاح رهنورد، عظیم خودرو و رامک خودرو جز پروندههای کثیرالشاکی است که با دستور رئیس قوه قضائیه این پروندهها در اولویت رسیدگی قرار دارد.
وی اظهار داشت: جلسه بعدی دادگاه عظیم خودرو فردا (چهارشنبه) برگزار میشود و تا پایان مهر حکم صادر میشود. پرونده رامک خودرو و مفتاح، چون در دهمین شعبه در حال رسیدگی است، آبان ماه تعیین وقت شده است.
سخنگوی قوه قضاییه با اعلام احکام جدید دادگاههای مفاسد اقتصادی گفت: «محمد حسن محمدی» کارمند وزارت صمت به تحمل هشت سال حبس و «مسعود رضا» معاون اداره صمت لرستان به تحمل ۱۰ سال حبس و «محسن گودرزی نژاد» به تحمل ۹ سال حبس و «ناصر شهبازی» کارمند اداره صمت لرستان به تحمل ۶ سال حبس محکوم شدهاند.
اسماعیلی در پاسخ به سوالی درباره پرونده رئیس سابق سازمان خصوصی سازی گفت: پرونده فرد مذکور به دادگاه ارسال شده و نواقصی داشته است؛ پرونده برای رفع نقص به دادسرا ارجاع شد و باز به دادگاه ارسال شده است؛ به زودی تعیین وقت و رسیدگی خواهد شد.
سخنگوی قوه قضاییه در پاسخ به سوالی درباره آخرین وضعیت پرونده اکبر طبری گفت: در این پرونده افراد متعددی مطرح هستند؛ در مورد ٢٢ نفر کیفرخواست صادر شده بود که دادگاه برای ١٧ نفر رای صادر کرده و برای پنج متهم دیگر که عمده آنها خارج از کشور هستند رای نداده است.
وی ادامه داد: همچنین بخش دیگری از این پرونده برای تعدادی از متهمان در دادسرا است و منتظر تصمیم نهایی دادسرا هستیم تا چنانچه دادسرا کیفرخواست صادر کند در دادگاه رسیدگی شود.
سخنگوی قوه قضاییه در پاسخ به سوالی درباره آخرین وضعیت پرونده محمد امامی در دادگاه گفت: این پرونده هفته آینده در دادگاه رسیدگی میشود.
سخنگوی قوه قضاییه در پاسخ به سوالی درباره آخرین وضعیت پرونده روح الله زم گفت: این پرونده ویژه است؛ مطمئن باشید بعد از قطعیت دادنامه و وصول پرونده در دادسرا حتما از مراجع رسمی آخرین وضعیت پرونده اعلام میشود.
اسماعیلی خاطرنشان کرد: گمانه زنیها در این پرونده قابل اعتماد نیست و این پرونده هم پروندهای نیست که به سرانجام برسد و مراجع رسمی اعلام نکنند.
سخنگوی قوه قضاییه در پاسخ به سوال ایرنا مبنی بر اینکه با وجود همه تدابیر و اقدامات پیشگیرانه در زندانها تا کنون چند نفر در زندانها به کرونا مبتلا شده اند، گفت: بهترین و دقیقترین اجراهای دستورالعملهای وزارت بهداشت و ستاد مقابله با کرونا را در زندانها عملیاتی و اجرا کردیم و به گونهای رفتار کردیم که در زندانهایی که خواه ناخواه با تراکم و ارتباط زندانیان با یکدیگر مواجه بودیم و با جمعیت ثابت مواجه نبودیم، به گونهای رفتار کنیم که در اعطای مرخصیها به زندانیان و سبک کردن جمعیت داخل زندان، پیشگام باشیم. وی ادامه داد: در دو جلسه اخیر ستاد ملی مقابله با کرونا گزارش اقدامات سازمان زندانها ارائه شده است و امروز قوه قضاییه کارنامه موفقی دارد؛ حتی اجازه ندادیم یک فرد مشکوک در زندانها بماند.
اسماعیلی تاکید کرد: تدابیر ما به گونهای است که مشکلی در این خصوص در زندانها نداریم.
سخنگوی دستگاه قضا در پاسخ به سوالی درباره آخرین وضعیت پرونده ویلموتس و هشت متهم این پرونده گفت: ورود دستگاه قضا ورود به مسائل مجرمانه نه مسائل ورزشی است، گزارشی مطرح شده و در حال بررسی هستیم و بررسیهای ما هنوز به نتیجه قاطعی نرسیده است.
اسماعیلی اظهارداشت: تحقیقات ما درخصوص مسائل کیفری است نه ورزشی و به تصمیم زیرمجموعههای ورزشی کاری نداریم.
سخنگوی قوه قضاییه در پاسخ به سوالی درباره اینکه به خاطر کرونا تراکمی از معتادان و مواد فروشان در جنوب تهران (شوش و هرندی) پدید آمده و مردم ساکن منطقه را با مشکلاتی مواجه کرده، گفت: گزارشی از جولان معتادان و فروشندگان مواد مخدر در شوش و هرندی به ما رسید و گفته میشد به خاطر کرونا برخی از طرحهای جمعآوری معتادان سست شده و شاید این حرف بی ربط نبود.
وی ادامه داد: دادسرای تهران و فرماندهی انتظامی تهران به این موضوع ورود کردند و بیش از ۹۰۰ معتاد متجاهر و فروشنده مواد مخدر در این طرح دستگیر و به زندانها اعزام شدند.
اسماعیلی افزود: ۲۱ باب منزل و پاتوق پلمب و ۱۵۰ اتاقک مربوط به این افراد هم شناسایی و ۱۴۹ کیلو مواد مخدر کشف شد و بیش از ۹۰۰ نفر معتاد و سارق و توزیع کننده مواد مخدر دستگیر شدند و به زندانها رفتند.
سخنگوی قوه قضاییه گفت: همچنین طرحی هم از ناحیه دادسرای انقلاب پیرامون شرح باب وظایف برای برخی سازمانها تدوین شده است تا این مناطق تحت نظارت باشد.
سخنگوی قوه قضاییه در پاسخ به سوالی درباره آخرین وضعیت پرونده هفت سنگان گفت: رسیدگیهای عمده به این پرونده در دادگاه انجام شده و در ارتباط با متهمانی که در زمره مدیران استانی بودند تحقیقات تکمیلی و آخرین دفاع اخذ شده است.