رویداد۲۴ تصویری ثبت شده از زنان پارتیزان ارمنی که برای استقلال کشور میجنگیدند. این تصویر در سال ۱۸۹۵ در جریان مبارزه برای استقلال ارمنستان ثبت شده است.
ارمنستان از دیرباز منطقهای مورد مناقشه و تحت ستم ملتهای همسایه بوده است. در دوران باستان امپراطوری ایران و امپراطوری روم هر کدام گاه این منطقه را تصرف میکردند و همواره بر سر تصرف آن با یکدیگر جنگ داشتند. ایران به علت ادعای همسایگی و روم به دلیل مسیحی بودن خود را صاحب این منطقه میدانست. در دوران بعد از رنسانس نیز ملتهای منطقه جملگی خواستار الحاق ارمنستان به خاک خود بودند. از طرفی روسیه تزاری و از طرف دیگر ترکیه عثمانی. البته در دورهای هم ایران صفوی این منطقه را تصرف کرد. نهایتا، اما ترکیه عثمانی بود که ارمنستان را اشغال کرد و این اتفاق بسیار دردناکی برای مردم ارمنستان بود. چرا که عثمانیها نژادپرستی و ارمنیستیزی سیستماتیک داشند و همین موضوع باعث یکی از بزرگترین نسل کشیهای تاریخ در آن منطقه شد.
ترکان عثمانی در اواخر قرن نوزدهم بیش از سیصد هزار ارمنی را کشتند و در جریان جنگ جهانی اول بیش از یک و نیم میلیون نفر از ارمنی را قتل عام کرد. بسیاری از ارامنه در این دوران تاریک مجبور به ترک وطن و تبعید اجباری شدند؛ دولت عثمانی عملا سیاستهای پاکسازی قومیتی را اجرا کرده بود و حدود آن به قدی وحشتناک و گسترده بود که تنها میتوان آن را با هولوکاست مقایسه کرد.
بیشتر بخوانید: دختران ارمنی در دوره قاجار
به گزارش رویداد۲۴ با وجود نسلکشی و فشار بر ارمنیان، اما مقاومت مردم ارمنستان نیز در این دوران همواره وجود داشت. جنبش بیداری ملی ارمنی در نیمه قرن نوزدهم پا گرفت و روشنفکران ارمنی متاثر از آرمانهای روشنگری از حق خودمختاری خلق ارامنه دفاع کردند. نیمه دوم قرن نوزدهم دورا نبرد و مقاومت مردمی ارامنه در برابر ترکها و دیگر اشغالگران بود. نیرویهای پارتیزانی در سراسر منطقه تشکیل شدند و به جنگ با اشغالگران رفتند.
در جریان کشتار حمیدیه، کشتار ارامنه توسط نیروهای اجیر شده توسط دولت عثمانی، که از سال ۱۸۹۴ تا سال ۱۸۹۶ در جریان بود تمام مردم ارمنستان به گروههای مقاومت پیوستند. در میان زنان نقش برجستهای داشتند و با آموزشهای پارتیزانی و نظانی هموراه در میدان نبرد دوشادوش مبارزان میجنگیدند.
در نهایت با وقوع انقلاب اکتبر و حمایت بلشویکها، ارمنستان در سال ۱۹۲۲ به استقلال رسید و تمهیدات نظامی و دفاعی کشور را به حدی رسید که دیگر ملتهای همسایه توان تعرض به آن را نداشته باشند. پس از فروپاشی انحاد شوروی و بلوک شرق در دهه نود میلادی جمهوری سوسیالیستی ارمنستان به جمهوری ارمنستان تغییر نام داد.