صفحه نخست

سیاسی

جامعه و فرهنگ

اقتصادی

ورزشی

گوناگون

عکس

تاریخ

فیلم

صفحات داخلی

جمعه ۲۱ بهمن ۱۴۰۱ - 2023 February 10
کد خبر: ۲۳۳۵۳۳
تاریخ انتشار: ۱۳:۵۵ - ۱۶ مهر ۱۳۹۹

وجود ۹۰ هزار معتاد تزریقی در کشور/ ۳۸ درصد بروز HIV از طریق اعتیاد تزریقی است

رئیس اداره پیشگیری و کاهش آسیب مصرف مواد و الکل وزارت بهداشت، با اشاره به این‌‌که بروز اچ آی وی از طریق اعتیاد تزریقی ۳۸ درصد است، از وجود ۹۰ هزار مصرف‌‌کننده تزریقی مواد مخدر خبر داد.

رویداد۲۴ به مناسبت روز جهانی بی‌‌خانمانی به صورت برخط با حضور مسئولین سازمان بهزیستی و وزارت بهداشت برگزار شد.

دکتر سید ابراهیم قدوسی رئیس اداره پیشگیری و کاهش آسیب مصرف مواد و الکل وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه از سال 81 برنامه کاهش آسیب شروع شد و الان به توسعه کمی و کیفی مناسبی رسیده است، گفت: دو رفتار عمده از علل بروز موارد HIV در کشور است؛ یکی اشتراک سرنگ و سوزن بین جمعیت تزریقی و دیگری رفتارهای پرخطر جنسی؛ رفتارهای پرخطر جنسی طلایه‌‌دار بروز اچ‌‌آی وی در کشور است.

وی افزود: بروز "اچ آی وی" از طریق اعتیاد تزریقی در گذشته 70 درصد برآورد می‌‌شد اما الان به کمتر از 38 درصد در سال 98 کاهش یافته است؛ همچنین جمعیت افرادی که مواد مخدر را به صورت تزریقی استفاده می‌‌کنند از 250 هزار به 90 هزار نفر کاهش یافته است.

قدوسی در پاسخ به سؤال خبرنگار تسنیم مبنی بر اقدامات وزارت بهداشت برای کاهش آسیب تصریح کرد: در راستای کاهش موارد ابتلا به "اچ‌‌آی‌‌وی" آموزش توسط مراقبین سلامت در مراکز جامع سلامت مؤثر است؛ همچنین مراکز اختصاصی برای ارائه خدمت به گروه‌‌های پرخطر و مرکز مشاوره بیماری‌‌های رفتاری در جهت آموزش جمعیت عمومی برای کنترل "اچ آی وی" عمل می‌‌کنند. مرکز مدیریت بیماری‌‌های واگیر وزارت بهداشت نیز در حال ارائه آموزش به نوجوانان در این زمینه است.


بیشتر بخوانید: زنان نشئه، نوزادان پیش‌فروش شده!/ چرا از مادرانِ معتاد حمایت نمی‌شود؟


وی ادامه داد: با ارجاع بیماران به برنامه کاهش آسیب و درمان نگهدارنده با داروهای آگونیست، ساماندهی تجاهر به اعتیاد به وضعیت بهتری رسیده است و توانسته‌‌ایم آن را مدیریت کنیم. ما شیب افت روانی و اجتماعی بیماران را مدیریت کرده‌‌ایم. برنامه کاهش آسیب، منابع مالی کشور را در مقابل هزینه‌‌های سرسام‌‌آور درمان اجباری صیانت کرده است.

هزینه‌‌های تحمیل شده به نظام سلامت با کنترل سل، هپاتیت ویروسی، ایدز، بیش مصرفی و موارد دیگر با برنامه کاهش آسیب مدیریت شده است. بازتوانی روانی - اجتماعی نیز توانسته است افراد دچار اعتیاد را به اجتماع بازگرداند. سال‌‌های از دست رفته با ناتوانی و سال‌‌های مرگ زودرس توسط برنامه کاهش آسیب مدیریت شده است.

وی اضافه کرد: در شهر تهران، مددسراها و سامان‌‌سراهایی توسط شهرداری ایجاد و تجهیز شده است؛ ما در سه سال گذشته یک برنامه کشوری را در سطح 47 دانشگاه علوم پزشکی کشور اجرا کردیم و مناطقی که اجتماع معتادان تزریقی در آن‌‌ها انجام می‌‌شود را شناسایی و یک نقشه از پاتوق‌‌های نیازمند خدمات کاهش آسیب تهیه می‌‌کنیم و به استناد آن، زیرساخت‌‌های برنامه کاهش آسیب را فراهم می‌‌آوریم.

دکتر فرید براتی سده مدیرکل پیشگیری و درمان سازمان بهزیستی کشور نیز در این نشست گفت: برنامه‌‌های کاهش آسیب در فصل سرما اجرا می‌‌شود. در مورد پاندمی کرونا نیز از زمانی که کرونا شیوع پیدا کرد عملکرد خوبی در سراسر کشور به ویژه در تهران داشتیم. سال گذشته گزارشی از فوت افراد در پاتوق‌‌ها نداشتیم و تأکید کردیم که از فضای مراکز گذری استفاده شود.

ستاد ملی کرونا منابعی به ما و وزارت بهداشت داد تا بتوانیم به بحث پاتوق‌‌ها با تأکید بر ارائه خدمات مرتبط با کرونا ورود پیدا کنیم. امسال نیز ما برنامه کاهش آسیب را داریم و تلاش‌‌مان این است که سیستم‌‌های سیار را بیشتر فعال کنیم. یکی از راهبردهای ما در بهزیستی تمرکز بر ارائه خدمات سیار است.

براتی در پایان با بیان این‌‌که بی‌‌خانمانی یک پدیده جهانی است تصریح کرد: طی پنج سال گذشته نزدیک به 6000 فرد پاک شده از اعتیاد از بهزیستی مسکن مددجویی دریافت کرده‌‌اند.

منبع: تسنیم
نظرات شما