صفحه نخست

سیاسی

جامعه و فرهنگ

اقتصادی

ورزشی

گوناگون

عکس

تاریخ

فیلم

صفحات داخلی

پنجشنبه ۲۲ دی ۱۴۰۱ - 2023 January 12
کد خبر: ۲۳۳۷۴۶
تاریخ انتشار: ۱۲:۱۰ - ۱۸ مهر ۱۳۹۹

حریری به قدرت بازمی‌گردد؟

«سعد الحریری» نخست‌وزیر اسبق لبنان در گفتگو با شبکه «ام تی وی» آمادگی خود را برای به عهده گرفتن منصب نخست‌وزیری را اعلام کرد.
رویداد۲۴ به گزارش روزنامه لندنی «العربی الجدید»، نخست‌وزیر اسبق لبنان در این خصوص گفت: «نگران جنگ داخلی، حمل سلاح و رزمایش‌های نظامی هستم که در خیابان شاهد آن هستیم.. یعنی فروپاشی کشور».

الحریری در ادامه گفت: «لبنان برای خارج شدن از بحران راهی جز [ایجاد یک]برنامه با صندوق بین‌المللی پول ندارد».

الحریری ادامه داد: «اگر بخواهیم مشکل را حل کنیم باید به اساس بازگردیم که همان چگونگی وارد کردن دلار به کشور است. این مسئله بدون کسب برنامه از صندوق بین‌المللی پول صورت نمی‌گیرد».

طبق گزارش العربی الجدید، الحریری گفته است، اگر بسیار از سیاستمدارن لبنانی بر سر معامله با صندوق بین‌الملی پول توافق داشته باشند، آماده بازگشت به منصب نخست‌وزیری است.

سعد الحریری افزود که «این هفته برای پی بردن به میزان پایبندی گروه‌های سیاسی به برگه صندوق بین‌المللی و اصلاحات تماس‌هایی برقرار خواهم کرد».

او در ادامه گفت که اگر سیاستمداران موافقت کنند، «سعد الحریری تنها درِ امید برای نجات لبنان را نخواهد بست».

الحریری هچنین گفت: «باید صریح باشیم.. ابتکار فرانسه تنها راه و سریع‌ترین راه برای بازسازی بیروت است. برای من بازسازی بیروت بدیهی است؛ اما باید برای آغاز بازسازی یک جو کلی حاکم شود».

بیشتر بخوانید: محاسبات مکرون و شکست مصطفی ادیب در تشکیل دولت؛ سه سناریوی پیش روی لبنان کدام است؟
نخست‌وزیر اسبق لبنان در ادامه خطاب به سیاستمدارن گفت: «اگر واقعا.. واقعا.. واقعا خواهان توقف فروپاشی [کشور]و بازسازی بیروت هستید. افتخار بدهید ابتکار [فرانسه]را اجرا کنید». او همچنین به سیاستمداران لبنان هفتاد و دو ساعت زمان برای فکر کردن در این خصوص داد.

«امانوئل ماکرون» رئیس جمهور فرانسه که پس از انفجار مهیب بیروت دو بار به لبنان سفر کرده بود، سیاستمداران و دولتمردان لبنانی برای تشکیل دولت جدید تحت فشار قرار داد، او پس از از انصراف «مصطفی ادیب» مأمور تشکیل کابینه پیشین، دوباره یک فرصت ۱۵ روزه به لبنانی‌ها داد تا بر سر تشکیل دولت جدید به توافق برسند.

کشور لبنان در تاریخ چهارم اوت (۱۴ مرداد) در بندرگاه بیروت شاهد انفجاری مهیب بود؛ انفجاری که بیش از ۱۹۰ کشته و ۶۵۰۰ مجروح به دنبال داشت. به دنبال این انفجار و تشدید بحران سیاسی در این کشور «حسان دیاب» نخست‌وزیر پیشین استعفا کرد و «مصطفی ادیب» با رأی پارلمان لبنان به عنوان مأمور تشکیل کابینه در این کشور انتخاب شده بود که پس از گذشت چند هفته او نیز انصراف خود را اعلام کرد.
منبع: فارس
نظرات شما