صفحه نخست

سیاسی

جامعه و فرهنگ

اقتصادی

ورزشی

گوناگون

عکس

تاریخ

فیلم

صفحات داخلی

يکشنبه ۲۰ آذر ۱۴۰۱ - 2022 December 11
کد خبر: ۲۳۴۰۵۶
تاریخ انتشار: ۱۶:۲۸ - ۲۰ مهر ۱۳۹۹

ضرر ۳۰۰ میلیاردی ویروس کرونا به سینمای ایران

سینمای ایران در شش ماه نخست سال ۹۹ که به دلیل کرونا در حالت تعطیلی کامل بود یا فیلم‌ها را در سالن‌های خلوت نمایش می‌داد، با ضرری حدود ۳۰۰ میلیادرد تومان مواجه شده است.

رویداد۲۴ سال 98 را باید جزو سال‌های پرمخاطب سینمای ایران به حساب آورد که تنها در شش ماه نخست سال با 16.6 میلیون مخاطب موفق شد به فروش 199 میلیارد دست یابد. سالی که با «متری شیش و نیم» و «رحمان 1400» و «تگزاس 2» اکران نوروزش را طوفانی آغاز کرد و در ماه خرداد با اضافه شدن «شبی که ماه کامل شد» و «سرخپوست» که دو فیلم مهم و پرطرفدار جشنواره فجر بودند رکورد فروش سال‌های گذشته را جابجا کرد.

«ما همه با هم هستم» و «چهار انگشت» دیگر فیلم‌های اکران شده در نیمه نخست سال 98 بودند که فروشی بالای 10 میلیارد را به نام خود ثبت کردند.  

درحالی که اواخر اسفند 98 اسامی فیلم‌های برگزیده برای اکران در نوروز 99 اعلام شده بود و پیش‌بینی می‌شد سینمای ایران بتواند رکورد فروش سال گذشته را بشکند خبر همه‌گیری کرونا و تعطیلی عمومی، سینماها را در شوک فرو برد.


بیشتر بخوانید: پس از بحران کرونا، روزگار اقتصادی سخت تری را تجربه خواهیم کرد؟


تا اینکه سرانجام سینماها پس از چهار ماه تعطیلی در تاریخ 4 تیر ۱۳۹۹ با نمایش دو فیلم «شنای پروانه» به کارگردانی محمد کارت و «خوب،بد،جلف ۲: ارتش سری» ساخته پیمان قاسم‌خانی رسماً فعالیت خود را از سر گرفتند. فیلم‌هایی که اگر کرونایی درکار نبود می‌توانستند فروش چشمگیری داشته باشند. «شنای پروانه» که تا اینجا پرفروش‌ترین فیلم 99 محسوب می‌شود در تاریخ 25 تیرماه از ادامه اکران انصراف داد و با فروش 2.3 میلیارد به اکران خود پایان داد.

«خوب،بد،جلف ۲: ارتش سری» و «زن‌ها فرشته‌اند 2» دیگر فیلم‌های پرفروش سال 99 بودند.

سینماها در شش ماه نخست سال جدید با 337 هزار مخاطب به فروش حدود 5.2 میلیارد رسیده است که این فروش نسبت به سال قبل حدود 98 درصد کاهش داشته است. بنابراین اگر سینماها به اجبار به تعطیلات کرونایی نمی‌رفتند می‌توانستند حداقل به فروشی معادل 200 میلیارد تومان دست یابند. به عبارت دقیق‌تر سینماها طی این شش ماه، بیش از 195 میلیارد تومان آسیب دیدند.

از طرفی باید به این نکته هم توجه داشت که رقم ذکر شده تنها ضرری‌ست که به صورت مستقیم به فروش فیلم‌های سینما وارد شده است. اگر فروش بوفه سینماها را نیز به طور میانگین به اندازه نیمی از فروش سینما در نظر بگیریم با ضرری بیش از 80 میلیارد مواجه خواهیم شد.

همچنین کرونا بسیاری از پروژه‌های سینمایی که در مرحله پیش تولید یا فیلمبرداری بودند را متوقف کرد و باعث وارد آمدن خسارت زیادی به تهیه کنندگان و بیکاری عوامل سینما شد. در حال حاضر 32 صنف اعضاي صنوف خانه سينما را تشكيل مي‌دهند. ذيل اين 32 صنف پنج هزار و ششصد نفر مشغول فعاليت هستند و در رشته‌هاي مختلف سينما كار مي‌كنند. از این میان طبق آمار تنها 20 درصد از امکانات مالی مناسبی برخوردارند و بقیه چهار هزار و پانصد نفر حقوق اندک 3 میلیون خود را از دست دادن و بيش از ۱۳۰۰ نفر از اعضاي صنوف مختلف زيرمجموعه خانه سينما خواستار بیمه بیکاری شدند.

نظرات شما