برخی محققان براین باورند که پنیر خوردن اثباتی بر پارادوکس فرانسوی هاست – فرانسوی ها با اینکه حجم زیادی از پنیر و سایر چربی های اشباع شده را، مثل کره و گوشت اردک، در برنامه غذایی خود دارد، با این حال نرخ ابتلا به بیماری های قلبی در میان آنان بسیار پایین است.
بر اساس تحقیقات انجام شده در سال 2016، خوردن روزانه 2 اونس پنیر (هر اونس برابر با مکعبی 2.5 سانتی متری است)، خطر ابتلا به بیماری های قلبی را تا 18% کاهش میدهد.
براساس مقاله منتشر شده در ژورنال تغذیه ای انگلستان، مواد معدنی ای مانند کلسیم، پتاسیم و منیزیم و ویتامین هایی مانند ریبوفلاوین و ب 12 ، نقشی اساسی در این زمینه ایفا میکنند. نکته ی طلایی دیگر اینکه، خوردن روزانه 1 اونس پنیر، خطر سکته را تا 13% کاهش میدهد.
براساس پژوهش های صورت گرفته در ژورنال کلینیکال تغذیه آمریکا، خوردن روزانه پنیر (به میزان سه چهارم یک اونس) خطر ابتلا به دیابت نوع 2 را تا 8% کاهش میدهد. این تحقیقات بر روی افرادی که مرتب ماست مصرف میکردند نیز انجام شد و نتایجی به مراتب شگفت انگیزتر داشت.
خطر ابتلا به دیابت افرادی که ماست مصرف میکنند، به مراتب بسیار کمتر است. زنجیره ی کوتاه چربی های اشباع شده ی پنیر، در کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع 2 بسیار موثر است.
همچنین کلسیم باعث افزایش ترشح انسولین میشود که از نتایج آن میتوان به کاهش مقاومت انسولینی و خطر ابتلا به دیابت اشاره کرد. علاوه بر پنیر و ماست، پروتئین های موجود در کشک نیز به ترشح انسولین و کاهش خطر ابتلا به دیابت کمک میکند.
این ادعا کمی عجیب ولی واقعیست. خوردن پنیر واقعا باعث افزایش طول عمر میشود، در سال 2016 در ژورنال کلینیکال تغذیه اروپا، 960 مرد فرانسوی برای اثبات تاثیر تغذیه در طول عمر، به مدت 15 سال مورد آزمایش قرار گرفتند.
نتیجه جالب اینکه خوردن روزانه دو اونس پنیر، خطر مرگ آنها در مدت تحقیقات را تا 38% کاهش داد. محققان بر این باورند که کلسیم در کاهش فشار خون و مهار جذب چربی در روده تاثیر به سزایی دارد.
در ادامه ی تاثیر این وعده غذایی بر سلامت قلب، خوردن پنیر به عنوان میان وعده در طول روز، باعث کاهش سطح کلسترول در خون میشود. در سال 2015، مجله حقایق تغذیه ای، میزان کلسترول موجود در خون دو گروه از افرادی که روزانه لبنیات مصرف میکنند، و کسانی که علاقه ای ندارند، را اندازه گیری کرد.
بیشتر بخوانید: رژیم منطقی گرفته ام ، چرا وزن کم نمیکنم؟
با اینکه رژیم غذایی هردو گروه تقریبا به میزان یکسانی کالری و جربی اشباع شده داشت، اما گروهی که پنیر مصرف میکردند، کلسترول بسیار پایین تری از گروه دیگر داشتند. تغییر سطح کلسترول به خاطر وجود کلسیم و میزان کالری دریافتی است. کلسیم باعث کاهش جذب چربی در روده میشود، به علاوه ویتامین ک 2 موجود در محصولات لبنی تخمیری، در کاهش کلسترول تاثیر دارد.
خوردن روزانه یک فنجان پنیر به مدت 12 هفته در افراد بالای 60 سال، باعث افزایش حجم عضلات و تعادل در سلامتی میشود.بر اساس پژوهش های انجام شده در سال 2014، کازئین موجود در پنیر و کشک باعث استحکام استخوان ها و افزایش قدرت بدنی میشود.