یک کارشناس مسائل آمریکا معتقد است، با توجه به وضعیت نظرسنجیها و کلیت روند حاکم بر تبلیغات ستاد انتخاباتی ترامپ و بایدن، شانس نامزد دموکراتها برای پیروزی در سوم نوامبر بسیار بیشتر به نظر میرسد.
رویداد۲۴ فریدون مجلسی، کارشناس مسائل آمریکا در ارتباط با تاثیر ابتلای دونالد ترامپ به کرونا بر روند کاری کمپین انتخاباتی به خبرنگار «انتخاب» گفت: «بسیاری از شهروندان و سیاست مداران آمریکایی ابتلای او به کرونا را باور نکردند؛ البته نکته قابل توجه این بود که عدم باور این افراد از روی تعمد یا در حالت طنز بود تا «دروغگو بودن» رئیسجمهوری یادآوری شود. آنچه که قطعی به نظر میرسد با توجه به استقلال نظام پزشکی در آمریکا، نمیتوان در ابتلای ترامپ به کرونا تردیدی وارد کرد؛ ظواهر امر نیز تا حدودی زیادی همین مساله را نشان میدادند. حتی زمانی که ترامپ در یک نمایش تبلیغاتی خود در ورود مجدد به کاخ سفید، قصد داشت خود را توانمند نشان بدهد، به وضوح علائم بیماری در او نمایانگر بود.»
بیشتر بخوانید: بایدن: باخت من، تنها از راه "حیلهگری در انتخابات" ممکن است
وی افزود: «هر چند ترامپ قصد دارد خود را توانمند نشان دهد، اما نمایش غلبه او بر کرونا نمیتواند جبران کننده خطاها، دروغها و اشتباهات سیاسیاش باشد. ترامپ در نقش یک «شو من» یا مجری برنامههای تلویزیونی در پی اجرا و پیادهسازی همان اصول عوامپسندانه در میان عامه مردم است. در شرایط کنونی ترامپ در پی آن است که از غلبه خود بر بیماری کرونا نهایت بهرهبرداری را داشته باشد و از آن به عنوان ابزاری برای نمایش قدرت خود در برابر جو بایدن بهره بگیرد، اما نظرسنجیها به وضوح نشان میدهد که ترامپ از یک سو در رایگیری عمومی و از سوی دیگر، در ایالتهای سرنوشت ساز از بایدن، رقیب دموکرات خود عقب افتاده است. بنابراین، شانس ترامپ برای پیروزی در انتخابات سوم نوامبر بسیار کاهش پیدا کرده و هنوز مشخص نیست که آیا سورپرایز بزرگ اکتبر که او وعده داده بود، همین موضوع ابتلای او به کرونا بود یا خیر.»
این کارشناس مسائل آمریکا، در بخشی دیگر از گفتههای خود در پاسخ به این پرسش که تعویق دومین مناظره انتخاباتی آیا به نفع دونالد ترامپ است یا به ضرر او، گفت: «بر این باور هستم که تعویق مناظره اکتبر به نفع بایدن تمام شد؛ زیرا فرصت ترامپ برای جبران فاصله با بایدن را کوتاهتر میکند. ترامپ نشان داده که توانایی ایستادگی در برابر شخصی که بخواهد از دروازه منطق با او گفتگو کند را ندارد. ترامپ قصد دارد با نمایشهایی عوامپسندانه در مناظرهها ذهنیت و اظهارات رقیب خود در مناطره را تحت تاثیر قرار بدهد لذا میتوان تعویق مناظره دوم را بیشتر به ضرر دونالد ترامپ مورد ارزیابی قرار داد.»
مجلسی، در ادامه پیرامون امکان وقوع شورش و ورود ارتش آمریکا به عرصه انتخابات تصریح کرد: «در ابتدا باید توجه داشت که بحث وقوع شورش گفته مورد تاکید و خواست جمهوریخواهان نیست. اساسا جمهوریخواهان طیف محافظهکاری هستند که به حفظ منافع خود در چارچوب موجود مینگرند. آنها صاحبان صنایع، بانکها و متنفذان در بورس هستند؛ اگر اختلالی در کشور آمریکا پیش بیاید، آنها بیشترین ضرر را متحمل خواهند شد؛ بنابراین میتوان اظهار داشت که محافظهکاران به هیچ عنوان با بحث وقوع شورش و ناآرامی در بحث انتقال قدرت موافق نبوده و نیستند. اما این ترامپ و باندی از تندروها هستند که در قالب محافظهکاران خود را نمایش میدهند. با این اوصاف، باید توجه داشت که تعداد اینگونه افراد به اندازهای نیست که بتوانند بر جامعه آمریکا مسلط شوند لذا امکان شورش به معنای ممانعت از انتقال قدرت تا حدود زیادی نامحتمل به نظر میرسد.»
وی در بخش پایانی گفتههای خود تاکید کرد: «با توجه به وضعیت نظرسنجیها و کلیت روند حاکم بر تبلیغات ستاد انتخاباتی ترامپ و بایدن، شانس نامزد دموکراتها برای پیروزی در سوم نوامبر بسیار بیشتر به نظر میرسد. حتی بیش از یک سال قبل با توجه به شکست پیدرپی نمایشهای ترامپ پیروزی نامزد دموکراتها قابل پیشبینی بود.»