این سناریوی غیرمعمول که در قانون اساسی آمریکا پیشبینی شده و تاکنون دور از ذهن به نظر می رسید و از سال 1824 تاکنون نیز اتفاق نیافته حالا در سالی که شیوع ویروس کرونا می تواند تاثیرغیرقابل پیش بینی بر رقابت دونالد ترامپ و جو بایدن بگذارد، احتمال وقوع آن وجود دارد؛ نتیجه ای احتمالی که ترامپ و نانسی پلوسی رئیس مجلس نمایندگان صریحا به آن اذعان کرده اند.
به گزارش «ای بی سی نیوز» ترامپ 26 سپتامبر در گردهمایی پنسیلوانیا گفت: «من نمی خواهم قضیه به دیوان عالی ختم بشود و همچنین نمی خواهم به کنگره بروم حتی اگر ما برتری داشته باشیم.»
پلوسی دو هفته بعد طی نامه ای برای مجلس نمایندگان به اظهارات رئیس جمهور واکنش نشان داد و از اعضای مجلس خواست از نامزدها در مناطق کلیدی حمایت کنند.
وی نوشت: «اگر ترامپ نتواند در صندوق آرا پیروز شود، می خواهد مجلس نمایندگان، ریاست جمهوری را به او تقدیم کند. ناراحت کننده است که ما باید به این طریق برنامه ریزی کنیم، اما این کاری است که باید انجام دهیم تا اطمینان حاصل شود، انتخابات به سرقت نمی رود.»
بر اساس متمم 12 قانون اساسی آمریکا، اگر هیچکدام از نامزدها نتوانند اکثریت ارای الکترال را به دست بیاورند، مجلس نمایندگان رئیس جمهور را و سنا معاون رئیس جمهور را انتخاب خواهد کرد.
بیشتر بخوانید: پیروزی بایدن یا ترامپ چه تاثیری بر ایران دارد؟
اگر نتایج آرای الکترال برابر باشد، هر ایالت تنها یک رای در مجلس نمایندگان خواهد داشت. حزبی که بیشترین کرسی را در مجلس داشته باشد سرنوشت ریاست جمهوری را تعیین خواهد کرد.
جمهوریخواهان 26 کرسی ایالتی را در کنترل دارند در حالی که دموکرات ها 23 کرسی را در اختیار دارند. پنسیلوانیا بین دو حزب تقسیم شده است. جمهوریخواهان همچنین شانس دارند با دموکرات ها در میشیگان و مینه سوتا برابر شوند در صورتی که بتوانند یک کرسی اضافی در هر کدام از این ایالت ها به دست بیاورند.
رهبران و استراتژیست های حزب دموکرات این محاسبات را در ذهن دارند و به همین دلیل آنها تمام تلاش خود را میکنند تا اکثریت مجلس نمایندگان را حفظ کنند.