رویداد۲۴ روزی که پیروز حناچی به همراه معاونش مناف هاشمی به منطقه ۲۱ شهرداری تهران رفته بود تا پروژه برجهای مسکونی یاس را کلنگزنی کند، کسی به او توضیحی نداده بود که این پروژه چگونه به مرحله افتتاح رسیده است. در همان بازدید، رحمانی شهردار منطقه درباره راهاندازی پروژههای عظیم فرامنطقهای برای حناچی سخن میگفت، اما هیچکس از اعضای بازدید کننده نگفت که نقش ویژه سازمان سرمایهگذاری و مشارکتهای مردمی شهرداری تهران در این میان چه بوده است.
رویداد۲۴ به تازگی به اسنادی دست یافته که نشان میدهد در روند قیمتگذاری این پروژه برای مشارکت با یک پیمانکار، در قیمتگذاری زمینهای ملک یاس شائبههایی وجود داشته است. آنگونه که ۷۴۸۰ متر مربع زمین شهرداری به حدود یک سوم قیمت واقعی در اواخر سال ۹۸ توسط کارشناسان رسمی ارزشگذاری شده است.
قیمت گذاری این ملک تجاری-مسکونی در دیماه سال ۹۸ هر متر ۸ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان توسط کارشناسان رسمی دادگستری ارزشگذاری شده است. بررسیهای رویداد۲۴ از املاک منطقه نشان میدهد هر متر زمین تجاری-مسکونی در منطقه تهرانسر بین ۲۵ تا ۲۸ میلیون تومان بوده است. (زمین پروژه یاس در خیابان اصلی واقع شده است) با این حال شهردار منطقه ۲۱ همان قیمت متری ۸ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان را تنظیم کرده و به سازمان سرمایهگذاری شهرداری تهران ارسال کرده است.
سندی که نشان میدهد ملک ۲۵ میلیونی ۷ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان قیمتگذاری شده است
بیشتر بخوانید: چوب حراج شکرالله بنار بر بیت المال/ سازمان سرمایه گذاری شهرداری تهران پروژه خلیج فارس را چگونه قیمتگذاری کرد؟ +اسناد
بر اساس همین قیمتگذاری غیر واقعی، آورده شهرداری در دیماه سال ۹۸ مشخص شده است. اما در اتفاقی عجیب، ابلاغ قرارداد در اردیبهشت سال ۹۹ انجام شده است. این در حالی است که بررسیهای دوباره رویداد۲۴ از قیمت زمین در اردیبهشت سال ۹۹ نشان میدهد قیمت همان ملک به متری ۴۰ تا ۵۰ میلیون تومان رسیده است. شهرداری تهران، اما توجهی به افزایش قیمت نکرده و ارزش هر متری ۸ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان را تایید کرده است. به این ترتیب هم شریک پروژه سود کلانی برده و هم سهم شهرداری بر اساس قیمت پایین محاسبه شده است.
سازمان سرمایهگذاری شهرداری تهران هم کاملا به قیمت منطقه آگاه بوده است؛ چنانچه در اردیبهشت سال ۹۹ دو پروژه نیلوفر و کمال الملک که در همان محدوده تهرانسهر (نزدیک به پروژه یاس) قرار گرفته، توسط همان کارشناسان، یکی متری ۱۸ و دیگری متری ۲۴ میلیون تومان در نظر گرفته شده است.
به این ترتیب شهرداری تهران با چشمپوشی از افزایش چند برابری قیمت مستغلات در کشور و به طور ویژه در تهران، طی این مدت قدرالسهم شهرداری را با همان قیمت قبلی محاسبه کرده است و در اردیبهشت سال جاری آن را به شریک قرارداد مشارکت ابلاغ کردند. این یعنی پروژه یاس در محدوده تهرانسر با حدود یکپنجم ارزش واقعی متری ۸.۷ میلیون تومان تقلیل یافته و تقدیم شریک میشود.
این نوع قیمتگذاری در دوره مدیریت حسن رحمانی به عنوان شهردار منطقه ۲۱ و شکرالله بنار با عنوان مدیرعامل سازمان سرمایه گذاری و مشارکتهای مردمی شهرداری تهران و همچنین با تایید عبدالحمید امامی معاون مالی و اقتصاد شهری شهرداری تهران رخ داده است.
ارزش زمین پروژه نیلوفر با متراژ ۱۲۵۲ متر و کاربری مسکونی به ازای هر متر مربع ۱۸ میلیون تومان و ارزش زمین پروژه کمال الملک با متراژ ۱۰۹۵ متر و کاربری تجاری و مسکونی به ازای هر متر مربع ۲۴ میلیون تومان بود. نکته جالب توجه استفاده کاملا تصادفی! از سه کارشناس یکسان در هر سه پروژه منطقه ۲۱ (یاس و نیلوفر و کمال الملک) است که همگی به نفع شریک و به ضرر شهرداری تهران کارشناسی بوده است.
مدیران شهرداری با این استدلال که کسی حاضر نیست مشارکت کند، اموال بیت المال را آنگونه که دوست دارند قیمتگذاری میکنند و از کیسه اموال عمومی به پیمانکاران تخفیف دادهاند.
بیشتر بخوانید: ابهامات عجیب در واگذاریهای سازمان سرمایهگذاری و مشارکتها/ اختلاف چند صد میلیاردی در کارشناسی پروژه مژده +اسناد
مطابق اسنادی که در اختیار رویداد۲۴ قرار گرفته، علیرضا جوانمرد عضو هیات مدیره و معاون سرمایه گذاری سازمان سرمایهگذاری و مشارکتهای مردمی شهرداری تهران با توجه به میزان فاحش اختلاف در ارزشگذاری این پروژه موضوع را کتبا به مدیرعامل سازمان متبوع خود و حراست سازمان گزارش میکند، اما گزارش با این پیغام که موضوع طبق دستور آقای امامی معاون مالی و اقتصاد شهری شهرداری تهران در حال انجام است، خاتمه مییابد.
نامه معاون سازمان سرمایهگذاری شهرداری تهران برای جلوگیری از تضییع حقوق بیت المال
نامه شکرالله بنار به معاون خود که نوشته امامی معاون شهردار دستور داده با همین قیمت مشارکت شود
حسن رحمانی شهردار وقت منطقه ۲۱ در حال حاضر به سمت شهردار منطقه ۲ تهران ارتقا یافته است. حالا باید منتظر ادامه این خدمات به شهروندان تهرانی در آن منطقه نیز بود.