رئیس مرکز مدیریت بیماریهای غیر واگیر وزارت بهداشت گفت: از هر ۳ خانم بالای ۵۰ سال و از هر ۵ آقای بالای بالای ۵۰ سال یک نفر شکستگی ناشی از پوکی استخوان را تجربه میکند که حتماً باید از بروز آن جلوگیری شود.
رویداد۲۴ «افشین استوار» رئیس مرکز مدیریت بیماریهای غیر واگیر وزارت بهداشت در پنجم مهر ماه به مناسبت هفته پیشگیری از پوکی استخوان بیان کرد: با توجه به هفته پیشگیری از پوکی استخوان وزارت بهداشت با کمک دانشگاههای علوم پزشکی اقدام به برگزاری یک پویش ملی با شعار پیشگیری از پوکی استخوان در تشخیص به موقع کرده و دانشگاههای علوم پزشکی سراسرکشور مجری این پویش هستند.
وی ادامه داد: جمعیت کشور رو به سالمندی است و بنابراین بیماریهایی که در دوران سالمندی بیشتر بروز پیدا میکند، اهمیت ویژه خواهد داشت، پوکی استخوان هم یک بیماری است که با خرد شدن استخوان و خطر افزایش شکستگی بروز پیدا میکند، تقریباً این بیماری هیچ علامتی ندارد و در بسیاری از مواقع زمانی بیماری تشخیص داده میشود که شکستگی اتفاق افتاده باشد.
استوار افزود: بنابراین یک بیماری مرموز و خطرناک است و شیوع این بیماری هم در سالمندان بسیار بالا است، به طوری که خانمهای بالای ۵۰ سال تا ۴۰ درصد به این بیماری مبتلا میشوند که باید درمان به موقع دریافت کنند.
وی ادامه داد: با کمال تاسف از هر ۳ خانم بالای ۵۰ سال و از هر ۵ آقای بالای بالای ۵۰ سال یک نفر شکستگی ناشی از پوکی استخوان را تجربه میکند که حتماً باید از بروز آن جلوگیری شود.
بیشتر بخوانید: استرس؛ روی پنهان ویروس کرونا
استوار بیان کرد: بروز شکستگی لگن که یکی از خطرناکترین و جدیترین انواع شکستگی است به تنهایی از تمام سرطانهای زنان مثل سرطان سینه، دهانه رحم و تخمدان بروز بیشتری دارد و باز هم با کمال تاسف مرگ و میر ناشی از شکستگی لگن هم بالا است به شکلی که ۲۰ تا ۵۰ درصد افرادی که شکستگی لگن برای آنها اتفاق میافتد در سال اول شکستگی فوت میکنند.
وی گفت: بنابراین باید بتوانیم به موقع پوکی استخوان را تشخیص دهیم و از بروز شکستگی ناشی از آن جلوگیری کنیم، از هر چهار خانم مبتلا به پوکی استخوان سه نفر از بیماری خود اطلاع ندارند و بنابراین تشخیص به موقع بسیار اهمیت دارد و تلاش این پویش در سراسر کشور بر این است که به خصوص خانمهای بالای ۵۰ سال را که در خطر بالاتر این شکستگی هستند، آگاه کنیم تا برای تشخیص به موقع مراجعه کنند و سپس درمان مناسب را دریافت کنند.
استوار افزود: در زمان اپیدمی کووید ۱۹ بعضی از عوامل خطر پوکی استخوان بیشتر شده است، مثل کم تحرکی، تغذیه نامناسب و همچنین مصرف سیگار و الکل از مهمترین عواملی است که باید با آگاهی جامعه مصرف آنها را کم کنیم.