صفحه نخست

سیاسی

جامعه و فرهنگ

اقتصادی

ورزشی

گوناگون

عکس

تاریخ

فیلم

صفحات داخلی

شنبه ۱۲ آذر ۱۴۰۱ - 2022 December 03
کد خبر: ۲۳۶۳۰۰
تاریخ انتشار: ۰۰:۲۲ - ۱۰ آبان ۱۳۹۹
تعداد نظرات: ۱ نظر
رویداد۲۴ بررسی می‌کند؛

جبهه پایداری و ۱+۵/ یاران مصباح یزدی از سرنوشت انتخابات ۱۴۰۰ خبر دارند؟

جبهه پایداری از احزابی است که فعالیت سیاسی خود را در آستانه انتخابات ۱۴۰۰ در سکوت آغاز کرده است. رویداد ۲۴ وضعیت این تشکیلات سیاسی را بررسی کرده تا نشان دهد آن‌ها برای انتخابات ریاست جمهوری چه خواهند کرد.

رویداد۲۴ میثم سعادت: هفته گذشته انتخابات شورای مرکزی جبهه پایداری در میانه بحران کرونا برگزار شد. هرچند ناظران سیاسی این اتفاق را نشانی روشن از برنامه‌های این مجموعه سیاسی برای حضور در انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ توصیف کردند اما حقیقت آن است که از ترکیب تازه جبهه پایداری نمی‌توان به استراتژی این حزب در انتخابات پیش رو پی برد. در واقع جبهه پایداری برای انتخابات ریاست جمهوری، ۵+۱ مسیر پیش روی خود می‌بیند، در این گزارش به این حالت‌ها پرداخته‌ایم.

۱) ائتلاف حداقلی با صادق محصولی: صادق محصولی مشهورترین و البته ثروتمندترین سیاستمدار عضو جبهه پایداری است که به خاطر ارتباط و اعتماد اعضای ارشد این جریان سیاسی، به وزارت کشور دولت احمدی نژاد هم رسید. او در دولت دوم احمدی نژاد وزیر رفاه شد و بعد از دولت روحانی همچنان به عنوان یک چهره پشت پرده، به سیاست‌ورزی پرداخت.

در انتخابات مجلس یازدهم، اصولگرایانی که از لیست اصلی بیرون مانده بودند، محصولی را به عنوان پدرخوانده جبهه پایداری متهم می‌کردند که ایادی خودش را به جای نیرو‌های شایسته به مجلس فرستاده است. محصولی البته سکوت کرد. اگر قرار باشد جبهه پایداری از ترکیب فعلی شورای مرکزی خود نامزدی برای انتخابات داشته باشد، بهترین گزینه صادق محصولی است.

۲) کامران باقری لنکرانی، یار فراموش شده! لنکرانی این روزها فراموش شده‌ترین چهره جبهه پایداری است. هشت سال قبل جبهه پایداری او را به عنوان نامزد اصلی خود معرفی کرد، اما جبهه پایداری به سد شورای نگهبان خورد و به سراغ سعید جلیلی رفت.

در جبهه پایداری نیروهایی هستند که گمان می‌کنند باقری لنکرانی بتواند تشکیلات مدعی آنها را دوباره احیا کند و جریانی از حمید رسایی تا محمد سلیمانی یکبار دیگر گرد هم بیایند. مهمترین ویژگی و شانس باقری لنکرانی این است که ممکن است از حمایت محمود احمدی نژاد برخوردار شود.

۳) قاضی زاده هاشمی؛ ریاست جمهوری یا ریاست مجلس؟ مدتی است که فعالیت‌های قاضی زاده هاشمی  برای انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ آغاز کرده است. قاضی زاده این دوره عضو شورای مرکزی جبهه پایداری نشد، اما نزدیک به شصت نماینده تندروی مجلس، که به دنبال استیضاح روحانی بودند، ظرفیت ائتلاف با او را دارند.

در واقع اگر باقری لنکرانی می‌توانست نیرو‌های قدیمی جبهه پایداری را متحد کند، قاضی زاده هاشمی هم این ظرفیت را دارد که خون تازه به رگ‌های این جریان تزریق کند. در این حالت، جبهه پایداری، کابوسی واقعی و رقیبی جدی برای قالیباف خواهد شد و قالیباف در صورت پیروزی هم جریان قوی و قدرتمندی در مجلس علیه خود خواهد داشت.


بیشتر بخوانید: رستم قاسمی، گزینه جدید انتخابات ۱۴۰۰/ سرداری که خود را «معمار دور زدن تحریم‌ها» می‌داند


به گزارش رویداد۲۴ هرچند که نقوی حسینی از راه‌اندازی ستادهای انتخاباتی و تحرکات سیاسی قاضی هاشمی خبر داده اما خود او بهتر می‌داند که چهره‌ای در قامت ریاست جمهوری نیست. به نظر می‌رسد او بیشتر منتظر آن است که قالیباف برای انتخابات ریاست جمهوری ثبت نام کند بنابراین او از هماکنون شخصیت خودش را در جایگاه ریاست جمهوری جانمایی کرده تا بعد از خروج قالیباف از مجلس، بتواند به ریاست قوه مقننه برسد. در این حالت نیز او باید شانس خود را در رقابت با حاجی بابایی بیازماید.

۴) ائتلاف جبهه پایداری با احمدی نژاد: هرچند مهره‌های نزدیک به جبهه پایداری می‌توانند با جریان محمود احمدی نژاد ائتلاف برقرار کنند، اما یکدندگی احمدی نژاد به شکلی است که احتمال بیشتری دارد که اگر ائتلافی پیش بگیرد، این ائتلاف روی گزینه احمدی نژاد باشد نه گزینه جبهه پایداری.

واقعیت این است که احمدی نژاد گزینه تایید شونده مورد اعتماد ندارد و حامیان او، که اصولگرایان به آن فرقه زنبیلیه می‌گویند، فعلا در راهرو‌های دادگاه سرگردانند. با این حال افرادی مثل رستم قاسمی و غلامحسین الهام نزدیک‌ترین و محتمل‌ترین گزینه ائتلاف احمدی نژاد و پایداری به شمار می‌روند.

رستم قاسمی نیز از گزینه‌هایی است که ظاهرا قصد دارد به انتخابات ۱۴۰۰ ورود کند. اگر بنا بر ائتلاف با گزینه احمدی نژاد باشد، احتمالا در انتخاب میان قاسمی و الهام، جبهه پایداری در حمایت از غلامحسین الهام تردید کمتری داشته باشد.


بیشتر بخوانید: سعید جلیلی و انتخابات ۱۴۰۰/ منتقد روحانی گزینه مناسبی برای مذاکره با آمریکاست؟


۵) حمایت همه جانبه از جلیلی: نوستالوژی جلیلی ممکن است در انتخابات ۱۴۰۰ تکرار شود. فعلا حامیان سعید جلیلی در فضای مجازی که فعالیت جدی دارند و از او می‌خواهند تا در ۱۴۰۰ بار دیگر نامزد شود. خود سعید جلیلی هم بی‌تمایل به این امر نیست و جلسات دولت در سایه را مستقل از فعالیت‌های جبهه پایداری دنبال می‌کند.

سعید جلیلی محبوبیت زیادی بین جوانان اصولگرا دارد که در تشکل‌های بسیج دانشجویی و سایر اتحادیه‌های اصولگرا در دانشگاه دارند. این محبوبیت به خصوص در دورانی که سیاست خارجی روحانی به بن‌بست خورده، می‌تواند استراتژی جبهه پایداری را به شدت تقویت کند و این ایده را مطرح کند که گزینه مناسب برای مذاکرات مجدد با حفظ ارزش‌های جمهوری اسلامی سعید جلیلی است.

۵+۱)  بازگشت ابراهیم رییسی: هنوز مشخص نیست ابراهیم رئیسی نامزد انتخابات بشود یا نه؟ اما آنچه اصولگرایان به آن اطمینان دارند این است که اگر او بیاید همه اصولگرایان از او حمایت خواهند کرد؛ نظیر آنچه در انتخابات ۹۲ رخ داده بود. طبیعتا اگر تصمیمی در این سطح گرفته شده باشد، آیت الله مصباح یزدی در جریان قرار گرفته است و شاید جبهه پایداری هم در جریان این تصمیم قرار گرفته باشد.

به گزارش رویداد۲۴ رسانه‌های اصولگرا همچون تسنیم که اخبار دقیق‌تری از جریان متبوع خود دارد، هنگامی که در گزارش‌هایشان چهره‌های مناسب ریاست جمهوری را لیست می‌کنند، پس از اسم بردن از ده‌ها نامزد احتمالی، نام ابراهیم رییسی و محمدباقر قالیباف را انتهای گزارش می‌نویسند و تاکید می‌کنند این دو هنوز تصمیمی نگرفته‌اند. مشخص است منظور این جمله چیزی نیست که ظاهر آن نشان می‌دهد و اتفاقا این دو مطمئن‌ترین گزینه اصولگرایان هستند.

نکته قابل توجه، اما اینجاست که دوره قبلی جبهه پایداری گویا اطمینان داشت که این اتفاق رخ می‌دهد و به سراغ هیچ گزینه‌ای نرفت تا نامزدی ابراهیم رئیسی قطعی شد. چه بسا آن‌ها این دوره هم همان مسیر را دنبال می‌کنند و سکوت امروز آن‌ها هم به این دلیل است که از نامزدی رئیس قوه قضائیه در انتخابات اطمینان دارند و نیازی نمی‌بینند در بازی‌های سطح دو که محل سیاست‌و‌رزی قالیباف و حداد عادل و فتاح و نیکزاد است، وارد شوند.

نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۱
ناشناس
۰۸:۰۸ - ۱۳۹۹/۰۸/۱۱
عجب عکس خطرناکی! تفکر همین مجموعه کشورمان را
به این وضعیت فعلی دچار نموده است.
نظرات شما
نام:
ایمیل:
نظر: