رویداد۲۴ انتقال ویروس کرونا چگونه اتفاق می افتد و بالاترین میزان انتقال ویروس کرونا در روز چندم ابتلا می باشد؟ حقایقی مهم در رابطه با انتقال کرونا وجود دارد که بهتر است از آن ها مطلع باشید.
یکی از راز های موجود در مورد انتقال و پراکندگی ویروس کووید 19 این است که بعضی از افراد بیش از بقیه مسئول انتقال این ویروس هستند. جستجو های اولیه در این زمینه نشان می دهد که کم تر از 20 درصد ناقلان کووید 19 عاملی برای ابتلای 80% بقیه هستند.
اگر چه تعداد کمی از انسان های دورو بر خودشان را به این ویروس آلوده می کنند یا حتی ممکن است که هیچ کس را آلوده نکنند اساساً تعداد کمی از آن ها هستند که این ویروس را به طرز بسیار وسیع تری گسترش می دهند.
حال سوالی که پیش می آید این است که این افراد حداکثر چند نفر را می توانند آلوده کنند. هیچ عدد خاصی برای این سوال نمی توان گفت اما اگر بیشتر از دو الی سه نفر را درگیر کنند، جزء این دسته از افراد با انتقال دهندگی بالا محسوب می شوند اما سوال این جاست که چرا بعضی از افراد بیماری را کمتر و بعضی از آن ها بیماری را بیشتر انتقال می دهند.
هنوز برای این سوال هم پاسخ دقیقی وجود ندارد اما تئوری هایی در این زمینه مطرح شده است که در این بخش از سلامت نمناک به آن خواهیم پرداخت.
بیشتر بخوانید: دارویی معجزه آسا برای نجات بیماران وخیم کرونایی
زمانی که فرد عفونی با فردی سالم مواجه می شود، باید ببینیم که در کدام قسمت از این چرخه عفونت قرار گرفته است. در واقع زمان نقش مهمی در انتقال ویروس دارد. گاهی اوقات انتقال دهندگی ویروس به اوج می رسد که معمولاً در اوایل ابتلا به عفونت است و تقریباً بعد از 7 الی 10 روز این انتقال دهندگی افت پیدا می کند.
بنابراین این که افراد در چه زمانی با یکدیگر مواجه شوند، می تواند در انتقال ویروس موثر باشد. تقریباً دو روز بعد از مبتلا شدن به ویروس فرد در بالاترین میزان انتقال دهندگی قرار دارد یعنی درست قبل از این که علائم خودشان را نشان بدهند و این در نوع خود مسئله ای بسیار مهم و حساس است. زمانی که علائمی مثل سرفه، تب، مشکلات تنفسی خودشان را نشان می دهند، باز هم احتمال انتقال دهندگی افزایش پیدا می کند.
** جمله ای که پر رنگ شده است را دوباره بخوانید، " روز دوم ابتلا به ویروس کرونا بالاترین میزان انتقال دهندگی است "
حالا این جمله را بخوانید :"ویروس کرونا می تواند تا 14 روز بدون علامت باشد."
خودتان قضاوت کنید و متوجه شدت خطرناک بودن این ویروس در زنجیره ی انتقال باشید، کرونا فرد را مبتلا کرده اما هنوز هیچ علائمی در بدن بیمار ندارد و با همین بی علامتی در حال انتقال است.
تجمع ویروسی یعنی ببینیم که چه مقدار ویروس در بدن فرد جریان پیدا کرده است. بعضی از افراد نسبت به بقیه تجمع ویروس بیشتری دارند و در نتیجه افراد بیشتری را آلوده می کنند.
افرادی که تجمع ویروسی بسیار بالایی دارند، می توانند هنگام تنفس ویروس های زیادی را وارد هوا کنند؛ مخصوصاً زمانی که سرفه می کنند. گاهی اوقات با نفس کشیدن معمولی هم این اتفاق رخ می دهد. به همین دلیل است که سازمان کنترل و پیشگیری از بیماری ها استفاده از ماسک را پیشنهاد می کند.
بین 20 تا 40 درصد از افراد مبتلا به کووید 19 هرگز هیچ علامتی را در خودشان احساس نمی کنند. این افراد بی علامت ویروس را انتقال می دهند اما نه به اندازه کسانی که علامت دار هستند.
همه ویروس ها به سرعت بالغ می شوند. یعنی می توانند در هر زمان و در هر جا وجود داشته باشند اما بعضی از آن ها ویژگی های مختلفی دارند و آرام تولید می شوند و در نتیجه این قضیه هم می تواند تفاوتی را در انتقال دهندگی افراد ایجاد کند.