یک تولیدکننده پوشاک به روند افزایشی قیمت مواد اولیه در تولید پوشاک اشاره کرد و گفت: نمیدانیم براساس کدام استدلال و منطق، قیمت مواد اولیه پوشاک هفتگی و یا حتی روزانه تغییر میکند، این موضوع توان تولید را از واحدها گرفته است.
رویداد۲۴ در سال جهش تولید که باید همه حمایتها از تولید داخلی به ویژه از سوی قوه اجرایی کشور یعنی دولت انجام میشد، ولی متاسفانه نه تنها حمایتی از تولید نشده، بلکه تفنگها به سمت تولید داخلی نشانه رفته و برخی دستگاههای دولتی از هیچ ضربهای به تولید ملی کشور دریغ نمیکنند.
شاهرخ جعفری، با اشاره به اینکه ۸۰ درصد واحدهای تولیدی پوشاک صنفی بوده و پروانه بهره برداری از وزارت صمت ندارند، گفت: متأسفانه هیچ حمایتی از این ۸۰ درصد واحد صنفی نمیشود و آنها در تأمین مواد اولیه و گرفتن تسهیلات بانکی با مشکلات زیادی روبه رو هستند.
وی با بیان اینکه چرا دولت برای حفظ اشتغال در این واحدها هیچ اقدام مؤثری را انجام نمیدهد، افزود: مسئله اصلی امروز صنعت پوشاک کمک به واحدهای صنفی پوشاک است. در حال حاضر آنها با مشقت تمام نسبت به تأمین مواد اولیه اقدام کرده و برخی دیگر مجبور به تعطیلی شده اند، این در حالی است که تمرکز وزارت صمت فقط کمک به واحدهای صنعتی پوشاک است.
این تولیدکننده پوشاک تصریح کرد: دولت واحدهای صنفی پوشاک را کارگاهی میداند در حالی که آمار اشغال در این واحدها بالا و با تعطیلی آنها مشکلات زیادی برای کارگران به وجود میآید. جالب اینجاست، برخی واحدهای صنفی پوشاک برای جلوگیری از تعطیلی تمام تلاش خود را به صنعتی شدن انجام میدهند تا مانع بیکاری کارگران خود شوند.
جعفری به روند افزایشی قیمت مواد اولیه در تولید پوشاک اشاره کرد و گفت: نمیدانیم براساس کدام استدلال و منطق باید قیمت مواد اولیه پوشاک هفتگی و یا حتی روزانه تغییر کند. این موضوع توان تولید را از واحدها گرفته است. نکته قابل تأمل اینجاست که هیچ نظارتی هم در فروش مواد اولیه پوشاک نیست و هر کس به صورت سلیقهای اجناس را به فروش میرساند.
قیمت مواد اولیه پوشاک سلیقهای شد
وی با بیان اینکه تمام الیاف طبیعی و مصنوعی مورد نیاز صنعت پوشاک وارداتی است، افزود: بعد از اینکه الیاف تبدیل به نخ میشود این فروشنده است که قیمتها را به صورت سلیقهای به تولیدکننده اعلام میکند، در این شرایط تولیدکننده برای جلوگیری از توقف خط تولید باید نخها را با هر قیمتی که اعلام میشود، خریداری کند.
این تولید کننده پوشاک اضافه کرد: در بخش پارچه و چاپ نیز اکثر ماشین آلات وارداتی هستند و باید با مشقت تمام آنها را خریداری کرد. در نهایت تولید کننده با طی کردن این مراحل محصول نهایی را تولید میکند، اما نمیتواند سودی در تولید آنها داشته و حتی با ضرر آن محصولات را راهی بازار میکند.
وی با بیان اینکه برخی تولیدکنندگان برای کاهش هزینهها استفاده خود را از مواد اولیه وارداتی به حداقل رسانده اند، تصریح کرد: به عنوان نمونه وقتی زیپ و دکمه گران است بیشتر بلوزها را ساده میدوزند تا با افزایش هزینهها روبه رو نشوند.
جعفری به بازار بکر و خوب فروش پوشاک داخلی در کشور اشاره کرد و گفت: با افزایش قیمت دلار و کاهش حجم قاچاق، فضا برای فعالیت و فروش کالاهای داخلی فراهم است، اما نکته اینجاست که با هزینههای بالای تولید آیا میتوان محصولی تولید کرد که متناسب با درآمد مردم باشد!
به گفته وی، امروز اکثر تولیدات به سمت سادگی رفته و حتی برخی برای کاهش هزینهها از نخ ارزان استفاده میکنند تا در نهایت محصول آنها گران نشده و بتوانند در بازار به فروش برسانند. در این شرایط دولت هم هیچ حمایتی از تولیدکننده نمیکند و تولیدکننده به تنهایی باید از پس مشکلات بر آیند.