رویداد۲۴ میزان مشارکت مردم در انتخابات ریاست جمهوری سال آینده، همچنان یکی از مهمترین موضوعات قابل بحث میان مردم و مسئولان و کارشناسان سیاسی است. بسیاری از فعالان سیاسی بر این عقیده هستند که شرایط سیاسی و اقتصادی این روزها و نحوه عملکرد مسئولان، باعث شده تا مردم از صندوقهای رای روی برگردان شوند. نمونه آن را در انتخابات مجلس سال ۹۸ نیز شاهد بودیم. هرچند برخی از تحلیلگران بر این باورند که انتخابات ریاست جمهوری با مجلس متفاوت است و اگر مردم احساس کنند رایشان در بهبود شرایط تاثیرگذار است حتما وارد روند مشارکت می شوند. اپایین بودن میزان مشارکت در انتخابات ریاست جمهوری اما برای برخی از جریانهای سیاسی مانند اصولگرایان، میتواند برگ برندهای بزرگی باشد زیرا هرگاه که میزان مشارکت مردم در انتخابات پایین بود و مردم با صندوقهای رای قهر بودند، اصولگرایان توانستند با کمترین میزان رای، به کرسیهای ریاست دست پیدا کنند.
حسن بیادی فعال و کارشناس مسائل سیاسی در گفتوگو با رویداد۲۴ با اشاره به انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ گفت: معتقدم با توجه به شرایط روز و احتمال وقوع حوادث و موضوعات و حوادث مترقبه سیاسی و اجتماعی داخلی و خارجی تا پایان آذر ماه نمیتوان در زمینه انتخابات و شرایط آن اظهار نظر جدی کرد. فقط همین اندازه بگویم که جناحهای سیاسی در توهم پیروزی برای رسیدن به قدرت و کسب مناصب بادآورده دولتی به سر میبرند و اوضاع آشفته مردم را درک نمیکنند و برای عملکرد ضعیف خود هیچ عذرخواهی و پاسخی را وظیفه خود نمیدانند.
بیشتربخوانید: سیدمحمد خاتمی فعال شد؟ /خباز: مجمع روحانیون سریعتر مانیفست انتخاباتی ارائه کند
بیادی با بیان اینکه آثار نارضایتی مردم در انتخابات پیش رو کاملا ملموس است، تصریح کرد: چنانچه با واقعیت به موضوع بنگریم به صورت خوشبینانه شاید ۲۰ درصد مردم در انتخابات حضور و مشارکت خواهند داشت.
وی ادامه داد: به نظر میرسد که یک آشفتگی در میان هر دو جریان اصلاح طلب و اصولگرا وجود داشته باشد، به همین علت و همچنین عملکرد ضعیف و عدم عذرخواهی و پاسخگویی متناسب شأن مردم و اینکه هیچ خیری جز شر از دو جناح را متصور نمیدانند، بنابراین علاقهای به مشارکت و همکاری در انتخابات را ندارند. از سوی دیگر در سپهر سیاسی قاطبه مسئولان ما، حقوق و نقش مردم حذف شده است و دیگر درصد حضور و مشارکت و گرفتاری مردم برای اکثر سیاستمداران مهم نیست. گویی در یک حاشیه امن یک حکومت با سبک امپراطوری زندگی میکنند و فقط برای ماندگاری خود بر سر صندلیهای قدرت برنامه ریزی دارند. با این اوصاف مگر اتفاق خاصی بیافتد و همه اجزاء حکومت مخصوصاً دولت با یک مدیریت یکپارچه در این مدت کوتاه و البته با یک عملکرد اورژانسی عاقلانه بطور اخص در زمینه یک طرح اقتصادی و به نفع قاطبه مردم بتوانند نظر و رضایت آنان را جلب نمایند تا سطح مشارکت کمی بالاتر برود.
این فعال سیاسی با بیان اینگه در شراط فعلی حضور گزینههای نظامی را به صلاح نمیدانم، یاد آور شد: همانطور که میدانید در افراد نظامی اشخاص لایق و کاربلد و با تجربه مثل آقایان حسین دهقان، محمدباقر قالیباف، رستم قاسمی، سعید محمد و محسن رضایی وجود دارند، اما بنده حضور آنها را در شرایط فعلی اصلا به صلاح نمیدانم و موافق حضور آنها نیز نیستم. اگر چه “صلاح مملکت خویش را خسروان دانند”
وی ادامه داد: جالب است بدانید کسانی که حرفهایی درباره تحریم انتخابات را در دورانهای مختلف زدند و هنوز هم میزنند نوعا دل به همکاری با دشمنان و استکبار را دارند و متاسفانه تاکنون این افراد ناسپاس، به نحوی بر سر مناصب قدرت و ثروت حضور داشته و صد تاسف دیگر اینکه هنوز هم برسر صندلیها قدرت حضور دارند و با تمام این مواهب همیشه آب را به طرق مختلف به سوی آسیاب دشمن هدایت نمودهاند.
بیادی با اشاره به برخی از گمانهزنیها در خصوص حضور احمدی نژاد در انتخابات ریاست جمهوری گفت: همانطور که در مصاحبههای کوناگون و در رسانههای مختلف عنوان کردم علیرغم انتقادات جدی که به برخی از عملکردهای سابق او داشته و دارم، اما آقای احمدی نژاد به نظر بسیاری از تحلیگران و نظر سنجیهای موجود و معتبر که بعضا رسانهای هم شده با ورود خود میتواند شاه بیت انتخابات در مشارکت حداکثری مردم باشند؛ چون او به گفته دوست و دشمن در میان مردم مخصوصا قشر آسیب پذیر و به دور از شهرهای بزرگ از جایگاه ویژهای برخوردار است، چرا که توانسته در هفت سال گذشته با سفرهای استانی و ملاقاتهای حضوری و نیز از طریق رسانههای داخلی و بعضا مجازی با مردم ارتباط خوب و منطقی برقرار کند. شک نکنید جلب توجه مردم به او به تنهایی با جمع دیگر کاندیداهای چپ و راست و مستقل برابری مینماید و در نظر سنجیها از دیگر کاندیداهای موجود بطور قطع و یقین با فاصله زیادی پیشی گرفته است.
وی ادامه داد: البته چنانچه تمامیت خواهان و باندهای متصل به قدرت و ثروت برنامههای تخریبی خود را آغاز کنند و با فشارهای خود صلاحیت او را تایید نکنند شاید نتیجه چیز دیگری حاصل شود، در این صورت کما فیالسابق منتظر میمانیم و نتیجه و عملکرد همیشگی دولت جدید را نظارهگر خواهیم شد. اگرچه در حد وسع و توان و اختیارات سیاسی خود به هر دولتی که بر سرکار آید کمک میکنیم و یا نقد منصفانه در عملکرد آنان را یاری خواهیم نمود.