فعال سیاسی اصلاح طلب:
مهدی آیتی، فعال سیاسی اصلاحطلب گفت: جامعه مدرسین حوزه علمیه قم به دلیل نمادین بودن انتخابات و نتایجی شبیه به انتخابات اسفند ماه از شرکت در رقابتها کنارهگیری کردند.
رویداد۲۴ مهدی آیتی، فعال سیاسی اصلاح طلب درباره کناره گیری ضمنی جامعه مدرسین حوزه علمیه قم در انتخابات ۱۴۰۰ عنوان کرد: انتخابات ۱۴۰۰ ایران حساسیتهایی دارد و در شباهت، چیزی شبیه به انتخابات مجلس یازدهم خواهد بود.
او افزود: در اسفندماه شورای نگهبان رد صلاحیتهای گستردهای انجام داد و در نتیجه مجلس یک صدا شد و ما امروز با مجلسی تک حزبی روبرو هستیم، به نظر میرسد در انتخابات ریاست جمهوری نیز چنین اتفاقی رخ میدهد. از این نظر شاید شورای نگهبان با صراحت و به طور جدی کاندیداهایی را که شانسی دارند، حذف کند و بعد رقابتی بین تک حزبیها در میگیرد، به احتمال زیاد کاندیداهایی که تماما از جبهه اصولگرایان هستند میآیند و برخی به صورت نیابتی و نمایشی خواهند بود.
آیتی تصریح کرد: به نظر میرسد اگر مجامعی، چون جامعه مدرسین و دیگرانی اعلام کنند که از انتخابات حمایت نمیکنند و از شخصی، حمایت ندارند، شاید به این دلیل باشد که برنده انتخابات ۱۴۰۰ از همین امروز معلوم است و نیازی نیست، افرادی خود را هزینه کنند و با بدنه جامعه درگیر شوند و در جامعه در مورد آنها، قضاوتهای نادرستی بشود.
بیشتر بخوانید: رایزنی اصلاحطلبان با شورای نگهبان؟ / صوفی: میتوان در انتخابات ۱۴۰۰ سونامی رأی ایجاد کرد
او تاکید کرد: کناره گیری از انتخابات نوعی هوشمندی از سوی جامعه مدرسین است که خود را کنار کشید و وارد بازی انتخابات ۱۴۰۰ نشد، در نهایت آنطور که پیداست یکی از اصولگرایان به میدان میآید و با مشارکتی در سطح پایین، شاهد انتخاباتی در حد انتخابات مجلس یازدهم خواهیم بود.
آیتی با تاکید براینکه در ۱۴۰۰ انتخابات تک جناحی است، اضافه کرد: ما انتخاباتی بین گروهها و احزاب مخالف چپ و راست نداریم انتخاباتی یکدست خواهد بود و از نظر تبلیغات و فعالیت کاندیداها انتخاباتی آسان و کم هزینه خواهد بود.
او افزود: جبهه اصولگرایان همواره بر مشارکت پایین جامعه در انتخابات تاکید دارد و این یکی از حرفهای مرحوم حسینیان است که میگفت هر وقت مردم مشارکت کمتری داشته باشند، اصولگرایان برنده میشوند و هر وقت مردم به صحنه بیایند، اصلاح طلبان برنده میشوند.
آیتی با اشاره به انتخابات شوراها به موازات انتخابات ریاست جمهوری گفت: در موازات انتخابات ریاست جمهوری انتخابات شهر و روستا از اهمیت کمی برخوردار نیست، چون مردم حتی در دور افتادهترین روستاها نیز نامزدهای خود را انتخاب میکنند. ولی پیش بینی میشود، این اتفاق در انتخابات شوراها نیز رخ بدهد و اصولگرایان، پایگاههای شورای شهر و روستا را تصرف کنند و در ۴ سال آینده تمام این پایگاهها در اختیار اصولگرایان خواهد بود.