صفحه نخست

سیاسی

جامعه و فرهنگ

اقتصادی

ورزشی

گوناگون

عکس

تاریخ

فیلم

صفحات داخلی

پنجشنبه ۱۷ آذر ۱۴۰۱ - 2022 December 08
کد خبر: ۲۳۷۳۹۶
تاریخ انتشار: ۱۸:۵۳ - ۱۴ آبان ۱۳۹۹
مهدی مطهرنیا در گفتگو با رویداد‌۲۴ بررسی کرد؛

قدرت‌نمایی ترامپ در مقابل دموکرات‌ها/ چرا نظرسنجی‌های انتخابات آمریکا محقق نشد؟

مهدی مطهرنیا معتقداست حتی اگر جو بایدن و تیم همراهش برنده انتخابات آمریکا شوند، باز هم باخت بسیار مهمی را در ارتباط با نظرسنجی‌ها و فضاسازی‌های قبل از انتخابات در مقابل ترامپ تجربه می‌کنند.

رویداد۲۴ زینب غبشاوی: تصور عمومی بر آن بود که جو بایدن پیروز قطعی انتخابات ریاست جمهوری آمریکاست. در نظرسنجی‌های انجام شده پیش بینی شده بود که بایدن با تفاوت بالا برنده انتخابات است؛ با این حال شمارش آرا نشان داد که ترامپ چگونه نظرسنجی‌ها را به چالش کشیده است؛ آنگونه که ساعات اولیه رای او در عمده ایالت‌ها بالاتر بود. اما چرا نظرسنجی‌ها در آمریکا که از سوی بنگاه‌های نظرسنجی و برخی از رسانه‌ها انجام می‌شود با واقعیت موجود در این مغایر بودند؟ از سوی دیگر این سوال نیز مطرح است که در صورت مساوی شدن تعداد آرا الکترال بایدن و ترامپ چه مسیری در پیش گرفته خواهد شد. مهدی مطهرنیا کارشناس مسائل بین الملل و آمریکا در گفتگو با رویداد۲۴ به این سوالات پاسخ داده است.


بیشتر بخوانید:همه احتمالات درباره انتخابات آمریکا/ یک سناریوی عجیب برای بایدن و ترامپ چیست؟


انتخابات آمریکا رقابت میان حامیان ترامپ و مخالفانش بود

مهدی مطهرنیا در گفتگو با رویداد۲۴ می‌گوید: رسانه‌ها به راست لیبرال و چپ لیبرال در آمریکا وابسته هستند. چپ لیبرال بیشتر تحت تاثیر سندرز و همفکران آن‌ها هستند و راست لیبرال نیز تحت تاثیر اوباما و تا حدودی هیلاری کلینتون و همراهانش قرار دارند که هر دو در مخرج مشترک دموکرات‌ها قرار دارند. از طرفی ترامپ یک رییس‌جمهور ویژه بوده و زمانی که او روی کار آمد نیز عنوان کردم که او از پست نو محافظه‌کاران عبور کرده است. این انتخابات بیشتر از آنکه میان جمهوری‌خواهان و دموکرات‌ها باشد، رقابتی میان طرفداران ترامپ و مخالفان او است.

فضاسازی‌های پیش از انتخابات آمریکا

مطهرنیا در ادامه می‌گوید: جو بایدن و تیم همراهش حتی اگر برنده شوند، نیز باخت بسیار مهمی را در ارتباط با نظرسنجی‌ها و فضاسازی‌های قبل از انتخابات در مقابل ترامپ تجربه می‌کنند. نظرسنجی‌ها توقعات را به گونه‌ای بالا برده بود که بایدن باید در شب نخست برگزاری انتخابات خود را پیروز می‌دانست و قبل از اعلام نتایج در فلوریدا اعلام پیروزی زودهنگام می‌کرد. در مقابل دیدیم با به میدان آمدن اوباما و هنرمندانی مانند لیدی گاگا و افراد دیگری که در این ارتباط به میدان آمدند تا ترامپ را زمین‌گیر کنند، باز هم با موج قرمز جمهوریخواهان مواجه شدند و در ایالت‌هایی مانند فلوریدا ترامپ توانست به سرعت وضعیت خود را به نمایش بگذارد و نظرسنجی‌ها با چالش‌های جدی رو به رو شدند و آنچه که در سال ۲۰۱۶ شاهد بودیم بار دیگر به وقوع پیوستند.

قدرت نمایی ترامپ در برابر دموکرات‌ها

او افزود: اکنون پنسیلوانیا، کارولینای شمالی و چند ایالت دیگر با توجه به آنچه که پیش می‌روند تعیین کننده خواهند بود. اما آنطور که تصور می‌شد که بایدن به یک پیروزی راحت و زودهنگام می‌رسد محقق نشد و مشخص شد که این احتمال اساسا امکان‌پذیر نیست.

مطهرنیا معتقد است آنچه دموکرات‌ها با نظرسنجی‌ها ایجاد کردند، آن بود که توقعات فزاینده‌ای را ایجاد کردند که بیانگر پیروزی سهل الوصول بایدن بود، اما اکنون ثابت شده که پیروزی به هیچ وجه سهل الوصول نیست و اگرچه ترامپ در واشنگتن از سوی سیاستگذاران کهنه‌کار جدی گرفته نشده است، اما توانسته در برابر دموکرات‌ها قد علم کند. ترامپ اکنون توانسته بیش از آنچه توقع می‌رفت قدرت خود را به نمایش بگذارد.

چرا لاتین تبارها از دونالد ترامپ حمایت کردند؟

این کارشناس مسائل آمریکا و بین الملل همچنین درباره حمایت لاتین تبار‌ها از ترامپ در این انتخابات با وجود سیاست‌های رئیس جمهور آمریکا در برابر آمریکا لاتین گفت: لاتین تبار‌ها هم کوبایی‌ها و هم ونزوئلایی‌ها را در بر می‌گیرند و فشار‌های ترامپ بر کوبا و ونزوئلا مورد درخواست لاتین تبار‌های این کشور است. لاتین تبار‌هایی که اکنون در آمریکا هستند لاتین تبار‌های ناراضی هستند که یک اپوزیسیون قوی را تشکیل داده‌اند.

وی تاکید کرد: حمایت لاتین‌تبار‌ها از ترامپ که شامل درصد بالایی از ونزوئلایی‌ها و کوبایی‌ها هستند نشان داد که سیاست‌های ضد ونزوئلا و کوبایی ترامپ برای آن‌ها اهمیت بالایی داشته و دیدیدم که در فلوریدا با وجود آنکه ثروت بسیاری از دموکرات‌ها در جهت جذب رای لاتین تبار‌ها هزینه شده بود، اما این ترامپ بود که رای آورد.

اگر آرای الکترال مساوی شود ...

مطهرنیا در صورت مساوی شدن تعداد کالج الکترال‌های دو نامزد انتخابات آمریکا نیز گفت: در این صورت مسیر دیوان عالی و مجالس نمایندگان در پیش گرفته خواهد شد. با وجود آنکه می‌گفتند شاهد شلوغی و ناآرامی در آمریکا پس از اعلام نتایج خواهیم بود اما چنین اتفاقی نیفتاد. این انتخابات یک انتخابات بی نظیر خواهد بود و باید منتظر ماند و دید اعلام نتایج در ایالت‌های باقی مانده چه نتایجی به دنبال خواهد داشت و چه عکس العمل‌هایی را شاهد خواهیم بود.

تاثیر انتخابات آمریکا بر اقتصاد ایران

وی تاکید کرد: آمریکا یکی از مهمترین انتخابات تاریخی خود را با بیش از ۶ میلیارد دلار هزینه پشت سر می‌گذارد و چشمان زیادی در انتظار مشخص شدن نتایج انتخابات آمریکا است. در این بین در حالی که ایران ادعا می‌کند کاری به انتخابات آمریکا ندارد و آن را نادیده می‌گیرد این انتخابات بر بازار‌های ایران و جامعه تاثیر خود را خواهد گذاشت.

نظرات شما