رویداد۲۴ شاهین، این پزشک «متواضع» ۵۵ ساله مدیر اجرایی «بیو ان تک» یک شرکت بیوتکنولوژی آلمان است و همسرش اوزلم توئرِسی ۵۳ ساله از اعضای هیئت مدیره است.
مسابقه جهانی برای تولید واکسن کرونا امروز به شکل سریعی پیش میرود. این درحالیست که شرکتهای داروسازی «فایزر» و «بیو ان تک» ادعا کردند که واکسن آنها ۹۰ درصد موثر است.
بیشتر بخوانید: جریمههای تخلف از پروتکلهای بهداشتی کرونا شدیدتر میشود؟
پروفسور اوگور شاهین استاد ایمونولوژی در دانشگاه «ماینز» آلمان است او در سال ۱۹۶۵ در ترکیه متولد شد.
وی در بیمارستانهای آموزشی کلن و هامبورگ کار میکرد؛ جایی که در اوایل کار آکادمیک خود با توئرسی ملاقات کرد. تحقیقات پزشکی و انکولوژی به یک علاقه مشترک میان این دو منتهی شد.
توئرسی دختر یک پزشک ترکیهای که به آلمان مهاجرت کرده بود، یک بار در مصاحبهای گفت که حتی در روز عروسی شان، زمانی را صرف کارهای آزمایشگاهی کردند.
این زوج در سال ۲۰۰۸ با هدف پیگیری طیف وسیع تری از ابزارهای ایمن درمانی سرطان، بیو ان تک را تاسیس کردند. بنیاد «بیل و ملیندا گیتس» ۵۵ میلیون دلار در این شرکت سرمایه گذاری کرده است.
همکاران شاهین او را مردی آرام و سنجیده توصیف میکنند که از بررسی ارزش سهام شرکت پرهیز میکند و علاقه بیشتری به خواندن مجلات علمی دارد.
شرکت آمریکایی و چند میلیتی فایزر و شرکت آلمانی «بیو ان تک» روز دوشنبه اعلام کردند که واکسن احتمالی توسعه داده شده توسط آنها در محافظت در برابر بیماری کووید ۱۹ بیش از ۹۰ درصد موثر بوده است.
براساس نتایج مقدماتی، در مرحله سوم آزمایش بالینی دو دوز از این واکسن احتمالی بر روی داوطلبان آزمایش شده است و این افراد هفت روز بعد از دریافت دوز دوم و ۲۸ روز بعد از تزریق دوز اول در برابر ویروس کرونا محافظت یافته اند.
«آلبرت بوورلا»، رئیس و مدیر اجرایی شرکت فایزر با انتشار یک اعلامیه گفت: «نخستین نتایج از مرحله سوم آزمایش واکسن کووید ۱۹ شواهد اولیه را در مورد توانایی این واکسن در جلوگیری از ابتلا به کووید ۱۹ فراهم میسازد.»
رئیس این شرکت افزود: «ما برای دست یافتن به پیشرفت بسیار مورد نیاز مردم در سراسر جهان یک گام بسیار بزرگ نزدیکتر شده ایم تا در پایان بخشیدن به این بحران جهانی کمک کنیم.»
بوورلا ادامه داد: «ما در زمانی به این نقطه عطف اساسی در برنامه توسعه واکسن میرسیم که جهان به شدت به آن نیاز دارد.»
فایزر و «بیو ان تیک» نخستین شرکتهای داروسازی اند که اطلاعات گستردهای در مورد مرحله سوم آزمایش بالینی واکسن احتمالی کرونا منتشر کرده اند. این شرکتها گفته اند که نگرانی جدیای در مورد مصون بودن این واکسن وجود ندارد و در تلاش اند که در ماه جاری در امریکا مجوز استفاده اضطراری این واکسن را دریافت کنند.
دو شرکت نامبرده گفته اند که براساس پیش بینیها میتوانند در سال ۲۰۲۰ تا ۵۰ میلیون دوز از این واکسن را برای جهان تولید کنند و در سال ۲۰۲۱ نیز قادر به تولید ۱.۳ میلیارد دوز دیگر خواهند بود.