صفحه نخست

سیاسی

جامعه و فرهنگ

اقتصادی

ورزشی

گوناگون

عکس

تاریخ

فیلم

صفحات داخلی

يکشنبه ۲۳ بهمن ۱۴۰۱ - 2023 February 12
کد خبر: ۲۳۸۶۲۶
تاریخ انتشار: ۱۰:۱۴ - ۲۳ آبان ۱۳۹۹

مصطفی هاشمی‌طبا: بازگشت آمریکا به برجام هم تأثیری در انتخابات ۱۴۰۰ نمی‌گذارد

مصطفی هاشمی‌طبا گفت: یعنی در عین حال که به ظاهر از تریبون‌های رسمی گفته می‌شود که باید مشارکت بالا باشد، اما در عمل مدام به مردم طوری القاء می‌شود که شرکت در انتخابات نمی‌تواند هیچ چیزی را تغییر دهد.
رویداد۲۴  برخی باور دارند که انتخابات ریاست‌جمهوری و پیروزی جو بایدن می‌تواند بر انتخابات ریاست‌جمهوری ایران و تعیین برنده آن تأثیرگذار باشد؛ برای مثال برخی می‌گویند در این میان شانس اصلاح‌طلبان بالا رفته است و ممکن است بتوانند با تکیه بر احیای برجام و بازکردن باب مذاکره رأی سرمایه اجتماعی خود را به دست آورند؛ سرمایه اجتماعی‌ای که در انتخابات مجلس یازدهم با صندوق انتخابات قهر کرد و به میدان نیامد.

مصطفی هاشمی‌طبا درباره این موضوع به «نامه‌نیوز» گفت: «من بعید می‌دانم با روی کار آمدن جو بایدن در آمریکا در سیاست‌های این کشور در مواجهه با ایران و نیز در سیاست‌های ایران نسبت به آمریکا تغییری ایجاد شود و واقعیت این است که در سیاست‌های کلی میان جمهوری‌خواهان و دموکرات‌ها تفاوت چندانی وجود ندارد، اما در شیوه عملکرد میان آن‌ها فرق است. از طرفی به نظر می‌رسد که حتی بازگشت آمریکا به برجام هم تأثیر چندانی در انتخابات ۱۴۰۰ نمی‌گذارد و تنها در صورتی موج انتخاباتی ایجاد می‌شود که یک چهره بتواند نظر‌ها را به خود جلب کند».

او ادامه داد: «بین اصلاح‌طلبان و اصولگرایان هم تفاوت زیادی نیست و مردم همه آن‌ها را به یک چشم نگاه می‌کنند. شورای نگهبان هم به شیوه سابق خود عمل می‌کند و در چند انتخابات گذشته نشان داده است بنای تغییر شیوه بررسی صلاحیت‌های نامزد‌های انتخاباتی را ندارد؛ بنابراین انتظاری نیست که موجی انتخاباتی شکل بگیرد».

این فعال سیاسی با ذکر این موضوع که برخی نمی‌خواهند مشارکت حداکثری شکل بگیرد، تصریح کرد: «اکنون مشاهده می‌کنیم که تبلیغات در عرصه سیاسی به گونه‌ای است که مردم پای صندوق نیایند؛ یعنی در عین حال که به ظاهر از تریبون‌های رسمی گفته می‌شود که باید مشارکت بالا باشد، اما در عمل مدام به مردم طوری القاء می‌شود که شرکت در انتخابات نمی‌تواند هیچ چیزی را تغییر دهد؛ به بیان دیگر برخی همه تلاش خود را می‌کنند که مردم پای صندوق نیایند تا مانند مجلس یازدهم در فضایی غیررقابتی اصولگرایان تندرو پیروز انتخابات شوند».

بیشتر بخوانید: آخرین اخبار انتخاباتی اصلاح طلبان در آبانماه/ سه چهره جدید در فهرست نامزدهای احتمالی اصلاحات
او درباره عملکرد اصولگرایان در مجلس یازدهم هم خاطرنشان کرد: «اصولگرایانی که در مجلس حضور دارند فقط خوب حرف می‌زنند و هیچ عملی در راستای تحقق شعارهای‌شان انجام نمی‌دهند. به یاد داریم که پیش از انتخابات مجلس مدام شعار حمایت از اقشار فرودست سر می‌دادند، اما به محض آنکه پایشان به مجلس باز شد، همان راهی را رفتند که دیگران رفته بودند. اگر همفکران و هم طیفان آن‌ها به دولت برسند هم همان شیوه‌ای که روحانی در داشت را در پیش می‌گیرند و نباید انتظار داشته باشیم تغییر عمده‌ای را رقم بزنند».

او در پایان در پاسخ به این پرسش که آیا در انتخابات سال آینده سید محمد خاتمی می‌تواند مانند انتخابات‌های سال‌های ۹۲، ۹۴ و ۹۶ موثر باشد و با دعوت او سرمایه اجتماعی اصلاح‌طلبان قانع به حضور پای صندوق‌ها شوند، گفت: «فکر می‌کنم دعوت مردم به انتخابات کفایت نمی‌کند، اما اگر خود آقای خاتمی نامزد انتخابات شود حتما رأی می‌آورد».
نظرات شما