صفحه نخست

سیاسی

جامعه و فرهنگ

اقتصادی

ورزشی

گوناگون

عکس

تاریخ

فیلم

صفحات داخلی

دوشنبه ۱۴ آذر ۱۴۰۱ - 2022 December 05
کد خبر: ۲۳۸۷۷۲
تاریخ انتشار: ۱۱:۲۹ - ۲۴ آبان ۱۳۹۹

داروی کرونای معروف به «امام کاظم» پایه و اساس علمی دارد؟

عضو هیئت علمی دانشکده طب سنتی، با اشاره به اینکه اطلاعات غیرعلمی پیرامون درمان کرونا به سرعت در جامعه پخش می شود، گفت: داروی منتسب به امام کاظم(ع) برای درمان کووید ۱۹ هیچ سند علمی ندارد.

رویداد۲۴ در شرایطی که ویروس کرونا سلامت جسمی و روانی مردم را تهدید می‌کند و تا این لحظه موجب فوت ۴۰ هزار و ۵۸۲ نفر در کشور شده است، بازار تجویز داروهای مختلف گیاهی و طب سنتی و ... نیز از سوی افراد کارشناس و غیرکارشناس داغ شده است.

 این افراد سعی دارند راهی برای مقابله با این ویروس نشان دهند. از ادرار شتر گرفته تا بخور جوش‌شیرین و نیش زنبور عسل و دارویی منتسب به امام موسی کاظم(ع) که چند ماهی است ذهن مردم را مشغول کرده و آنها می‌پرسند آیا واقعا می توانند به این داروها اعتماد و از آنها برای پیشگیری از ابتلا به کرونا یا درمان آن استفاده کنند؟

در این میان، موضوع مؤثر بودن داروی گیاهی با  عنوان داروی منتسب به امام کاظم(ع) از جمله داروها و نسخی است که از سوی برخی طرفداران طب سنتی مطرح شده و این موضوع باعث شده تا در جامعه بسیاری این دارو را به عنوان داروی درمانگر این بیماری عنوان کرده و بعضا هستند افرادی که معتقد هستند با مصرف این دارو می‌توان از ابتلا به ویروس کرونا پیشگیری کرد.


بیشتر بخوانید: تبلیغ عضو هیات‌رئیسه مجلس شورای اسلامی برای داروی امام کاظم


تاکنون مسئولان و پزشکان متعددی درباره بی‌اثر بودن این دارو با رسانه ها گفتگو کرده اند و حالا مژگان تن‌ساز، ؟؟؟؟؟ نیز در گفتو با مهر، با اشاره به اینکه کرونا یک بیماری هزارچهره است و از طرفی بیماری های ویروسی درمان قطعی ندارند، اظهار کرد: تنها موضوعی که می تواند در عوارض بیماری نقش داشته باشد سیستم ایمنی و واکنش بدن به ویروس است.

وی تاکید کرد: کرونا می تواند برای برخی از افراد بیماری جدی و بسیارخطرناکی تلقی شود.

تن‌ساز، پیشگیری را مقدم بر درمان دانست و توجه به رعایت توصیه های بهداشتی، استفاده از ماسک و رعایت فاصله اجتماعی را ضروری ذکر کرد.

وی با اشاره به اینکه هنوز دارو و درمان قطعی برای کرونا وجود ندارد خاطرنشان کرد: درمان هایی همانند بخور جوش شیرین شواهد بالینی قطعی برای کنترل و درمان بیماران ندارد.

تن ساز توضیح داد: پیروی از توصیه های غذایی برای تقویت سیستم ایمنی می تواند برای پیشگیری از ابتلا و یا کنترل روند پیشرفت بیماری به میزان قابل توجهی کمک کننده باشد.

وی افزود: نباید به توصیه های غیر علمی افرادی که  تخصص و تجربه ای در درمان کرونا ندارند اکتفا کرد و صرفا باید با متخصصان این حوزه برای درمان مشورت کرد.

تن ساز گفت: نمی توان صرفا تجربه شخصی یک فرد در درمان کرونا را به کل جامعه تعمیم داد.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی افزود: پیروی از توصیه های سبک بهتر زندگی برای افزایش ایمنی بدن می تواند به میزان قابل توجهی برای کنترل بیماری اثرگذار باشد.

تن ساز با تاکید بر اینکه برای استفاده از برخی داروهای طب سنتی شواهد بالینی وجود دارد، از انجام کارآزمایی های بالینی بر روی برخی از داروهای طب سنتی خبر داد.

وی با اشاره به اینکه تاثیر داروی منتسب به امام کاظم(ع) برای درمان کووید ۱۹ نیز هیچ سند علمی ندارد، خاطرنشان کرد: این دارو در مرحله تحقیق و کارآزمایی قرار دارد.

نظرات شما