صفحه نخست

سیاسی

جامعه و فرهنگ

اقتصادی

ورزشی

گوناگون

عکس

تاریخ

فیلم

صفحات داخلی

شنبه ۲۴ تير ۱۴۰۲ - 2023 July 15
کد خبر: ۲۳۹۰۱۶
تاریخ انتشار: ۱۶:۰۶ - ۲۵ آبان ۱۳۹۹
رویداد‌۲۴ گزارش می‌دهد؛

آیا ترامپ شانسی برای ماندن در کاخ سفید دارد؟

خیابان‌های واشنگتن و چند شهر دیگر آمریکا شاهد حضور معترضان به نتیجه انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰ است. سوال اینجاست که آیا ترامپ در روز‌ها باقیمانده به تحلیف رییس جمهوری جو بایدن، شانسی برای ابقا در کاخ سفید دارد؟
 
رویداد۲۴ در شرایط عادی مردم آمریکا و جهان نام امیلی مورفی را نشنیده بودند و احتمالا هم قرار نبود بشنوند. امیلی مورفی رییس اداره خدمات عمومی آمریکاست که وظیفه امضای نهایی حکم پیروزی یک کاندیدا در انتخابات و آغاز فرآیند انتقال قدرت به دولت جدید را برعهده دارد. اما در روز‌های بعد از پیروزی بایدن در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰، مورفی به نامی آشنا در عرصه سیاست آمریکا تبدیل شد. رسانه‌های آمریکایی از اسوشیتدپرس گرفته تا فاکس نیوز نام بایدن را به عنوان پیروز انتخابات معرفی کردند و بر اساس ارزیابی‌ آن‌ها حتی با بازشماری آرا و رسیدگی به شکایت‌های ترامپ از نحوه رای‌گیری نیزامکان نداشت ترامپ در ایالت‌هایی که شکست خورده بود، پیروز شود.
 
با این وجود دونالد ترامپ این وضعیت را قبول نکرده و تا به امروز بدون ارائه مدارک موثق، به نحوه رای‌گیری غیرحضوری و پستی اعتراض دارد و آرای پستی را آرای غیرقانونی می‌خواند چرا که آراء پستی با توجه به شیوع ویروس کرونا در این دوره از انتخابات افزایش بسیار زیادی پیدا کرده بود که اغلب آرا پستی نیز به سود نامزد دموکرات‌ها بود. از روز گذشته معترضان به نتیجه انتخابات نیز به صحنه آمده‌اند و خیابان‌های آمریکا در برخی ایالات شاهد خشونت میان حامیان ترامپ و گروه‌های موسوم به «آنتیفا» شده است. تا این لحظه مورفی از صدور نامه موسوم به «تثبیت» نتیجه که عملا مسیر انتقال قدرت به بایدن را آغاز می‌کند سر باز زده.
 
به گزارش رویداد‌۲۴آنتی فا یا آنتی فاشیست یک جنبش سیاسی چپ در ايالات متحده آمریکاست. این گروه معتقدند با ترکیبی از ابزارهای غیر خشونت آمیز و خشونت آمیز اما هدف محور باید به به اهدافشان دست پیدا کنند و اصطلاحات سیاسی برای این منظور کافی نیست.
 
به گزارش مجله تایم، بر اساس قانون فدرال آمریکا به محض اینکه نامه تثبیت صادر شود دولت جدید میلیون‌ها دلار پول برای انتقال قدرت دریافت می‌کند و می‌تواند به اطلاعات طبقه‌بندی شده دسترسی داشته باشد. دونالد ترامپ در سال ۲۰۱۶ از تاریخ ۹ نوامبر به همه این منابع مالی و اطلاعاتی دسترسی داشت.

آمریکا با چه پدیده‌ای مواجه است؟

مجله تایم، وضعیت کنونی آمریکا را اینگونه تفسیر کرده است: رییس جمهوری که نمی‌خواهد شکست را بپذیرد، حزبی که هنوز نمی‌تواند از او دست بکشد و میلیون‌ها رای دهنده‌ای که در یک توهم جمعی گرفتار شده‌اند. آن‌ها نمی‌توانند تشخیص بدهند که آیا درگیر یک بحران قانون اساسی شده‌اند یا یک مضحکه بیهوده.

به ادعای این رسانه، حتی حامیان ترامپ هم مطمئن نیستند که چه چیزی در جریان است. ترامپ هنوز سعی می‌کند با موقعیت مقابله کند. یکی از افراد نزدیک به ترامپ گفته او خود را برای جایگاهی در آینده آمده کرده است. خواه ایجاد یک کمیته سیاسی برای کمپین انتخاباتی ۲۰۲۴ باشد یا ایجاد یک امپراتوری رسانه‌ای جدید.

بیشتر بخوانید:دستان بسته بایدن در قبال ایران/ چرا لغو تحریم‌های ترامپ علیه تهران دشوار است؟


برد پارسیل مدیر سابق ستاد انتخاباتی ترامپ معتقد است او هر کار دلش بخواهد انجام می‌دهد. میلیون‌ها نفر عاشق او هستند. تا این لحظه تنها چهار سناتور جمهوری خواه پیروزی بایدن را تبریک گفته‌اند. بقیه معتقدند این ماجرا هنوز از نظر فنی تمام نشده و باید منتظر نتیجه بازشماری آرا در دادگاه باشند.
 
میچ مک کانل رییس اکثریت جمهوری خواه سنا نیز گفته: نباید این وضعیت را یک وضعیت فوق‌العاده قلمداد کرد و ما مانند هر چهار سال دیگری از سال ۱۷۹۳ تاکنون، ۲۰ ژانویه شاهد قسم خوردن پیروز رقابت‌های انتخاباتی خواهیم بود.
 
کوین مک کارتی رهبر حزب جمهوری خواه نیز روز پنجشنبه درباره عدم مجوز اداره خدمات عمومی به بایدن برای دسترسی به اطلاعات امنیتی گفته: بایدن ممکن است اصلا نیازی به گزارش‌های اطلاعاتی نداشته باشد چرا که ممکن است ترامپ در جایگاه رییس جمهور باقی بماند.
 
نیویورک تایمز این وضعیت را «صف کشیدن جمهوری خواهان پشت سر ترامپ» اعلام کرده است. با این حال برخی رسانه‌ها معتقدند حمایت‌های جمهوری خواهان از ترامپ جنبه صوری دارد و همه آن‌ها منتظرند مهلت چهار هفته‌ای او برای پیگیری شکایت‌هایش در دادگاه به پایان برسد و ۱۴ دسامبر هیات برگزینندگان رسما پیروز انتخابات یعنی جو بایدن را معرفی کند.

در خیابان‌های آمریکا چه می‌گذرد؟

چندین هزار نفر از هواداران ترامپ روز شنبه و یکشنبه در اعتراض به نتیجه انتخابات به خیابان‌های واشنگتن آمده‌اند و دست کم ۲۰ نفر در درگیری‌ها بازداشت شده‌اند.

دیگر شهر‌ها نیز روز شنبه شاهد تجمع هزاران حامی ترامپ بوده که حاضر به پذیرش پیروزی بایدن نیستند. آن‌ها شعار «دزدیدن (انتخابات) را متوقف کنید» سر می‌دهند در حالی که به اذعان آسوشیتدپرس هنوز هیچ سندی دال بر ادعایشان برای وجود تقلب یا مشکلی در انتخابات ارائه نکرده‌اند.
 
نیمه‌های شب گذشته تظاهرات مردم در واشنگتن به خشونت کشیده شده. ویدئو‌های منتشر شده در شبکه‌های اجتماعی نشان می‌دهد حامیان ترامپ با گروهی که خود را «آنتیفا» می‌خوانند درگیر شده‌اند. ترامپ در مجموعه‌ای از توییت از اعتراضات مردم حمایت کرده است. او در راه باشگاه گلف در ویرجینیا از میان جمعیت معترضان گذشت و با فریاد‌های تشریق آن‌ها مواجه شد.
 
یکی از سخنرانان اعتراضات روز گذشته، سناتور ایالت جورجیا مارجری تیلور گرین بوده است. او در سخنرانی خود ایده‌های نژادپرستانه‌ای را مطرح کرده و از تئوری توطئه کیوانان نیز حمایت کرده است. کیلی مک اینی مشاور مطبوعاتی کاخ سفید روز گذشته در توییتر خود درباره تعداد شرکت کنندگان در اعتراضات اغراق کرده و آن را چندین میلیون نفر خوانده. او از مردم خواست تا به آرامی به سمت دیوان عالی حرکت کنند.
 
کیوانان جنبشی حاشیه‌ای و غیرمتعارف است که در فضای مجازی شدیدا سر و صدا کرده است، مخصوصا در ایالات متحده. کیوانان در کنه خود یک تئوری توطئه فراگیر و بی‌اساس است که می‌گوید دونالد ترامپ دارد مخفیانه با نخبگان شیطان‌پرستی که کودکان را مورد آزار جنسی قرار می‌دهند و در دولت، بازار و رسانه‌ها رخنه کرده‌اند، می‌جنگد. پیروان کیوانان باور دارند که این مبارزه نهایتا به روز حسابی ختم خواهد شد که در آن افراد سرشناسی نظیر هیلاری کلینتون دستگیر و اعدام می‌شوند.

به گزارش رویداد‌۲۴اعضای گروه‌های موسوم به «پراد بوی» که یک گروه نئو فاشیست آمریکایی است در این تظاهرات شرکت کرده بودند. گروه پراد بوی نیز یک گروه دست راستی افراطی است. اعضای این گروه را از روی کلاه و جلیقه‌های بالستیک شان می‌توان شناخت.

چقدر احتمال پیروزی ترامپ وجود دارد؟

ادعای ترامپ بر یک پایه استوار است: آرای پستی غیر قانونی بوده و در شمارش آن‌ها تقلب شده، چون ناظران صندوق او نتوانستند بر شمارش نظارت داشته باشند.
 
اسوشیتدپرس درباره این ادعا نوشته: تا امروز هیچ یک از ادعا‌های ترامپ با سند و مدرک نبوده و مقامات فدرال و دولتی آمریکا انتخابات ۲۰۲۰ را یکی از سالم‌ترین انتخابات‌های تاریخ این کشور خوانده‌اند.
 
ناظران صندوق در واقع کسانی هستند که در حوزه‌های شمارش آرا حضور پیدا کرده و از سلامت آن اطمینان کسب می‌کنند. این ناظران نباید در مراحل الکترال دخالت کنند مگر در مواقعی که به مقامات حزب خود یا مقامات انتخاباتی گزارش صندوقی را بدهند. این ناظران اصولا باید از چند وقت قبل در دفاتر انتخاباتی محلی ثبت نام کرده باشند.
 
برای نظارت بر نحوه شمارش آرای پستی، امسال به دلیل پیش بینی افزایش تعداد آرا به واسطه شیوع کرونا، احزاب سیاسی و یا ستاد‌های انتخاباتی افرادی را از پیش برای نظارت معرفی کردند. حوزه‌های شمارش آرا و ایستگاه‌های نظارت بر شمارش اصولا در بیشتر ایالت‌ها زمینه نظارت را فراهم می‌کنند مگر در برخی ایالت‌ها که برای جلوگیری از دخالت قوانین سفت و سختی وجود داشته باشد.
 
به گزارش رویداد‌۲۴ستاد انتخاباتی ترامپ از همان ساعات اولیه زمزمه عدم دسترسی ناظران به صندوق‌ها را آغاز کرد. به همین منظور از همان ابتدا در ایالت‌های کلیدی، مقامات برای شفافیت بیشتر بیانیه‌هایی را صادر کردند. برای مثال در پنسیلوانیا مقامات انتخاباتی گفتند ناظران صندوق در همه کانتی‌ها مجوز حضور گرفته‌اند.
 
در شکایت ترامپ درباره نتیجه انتخابات در میشیگان گفته شده ناظران دیده‌اند که کارکنان شمارش آرا، آرای افرادی را که لباس‌هایی در حمایت از ترامپ پوشیده بودند را قبول نمی‌کردند.
 
در دیگر دادخواست‌های ستاد انتخاباتی ترامپ گفته شده ناظران ستاد را برای مدت موقتی از محل شمارش آرا دور کرده‌اند. آن‌ها مدعی شده‌اند در مدتی که ناظران حضور نداشتند هر اتفاقی ممکن است رخ داده باشد. اما تا امروز هیچ سند موثقی ارائه نکرده‌اند. اسوشیتدپرس مدعی است که به گفته مقامات انتخاباتی در ایالت‌های کلیدی، این انتخابات یکی از سالم‌ترین انتخابات‌های تاریخ آمریکا بوده و هیچ سندی دال بر بروز تقلب در آن کشف نشده است.
 
نشریه پولیتیکو نیز در گزارشی به سوالات متعددی درباره احتمال تغییر نتیجه انتخابات در آمریکا پاسخ داده است. اینکه آیا ممکن است بایدن روز ۲۰ ژانویه تحلیف نداشته باشد؟ آیا ممکن است بازی عوض شود ترامپ رییس جمهور ایالت متحده شود؟ این نشریه آمریکایی نوشته معمولا در پاسخ به پرسشنامه‌های ما طیفی از جواب‌ها را شاهد بودیم، اما این بار چنین اتفاقی نیوفتاده است. همه کسانی که از آن‌ها سوال کرده ایم متفق القول بایدن را پیروز انتخابات می‌دانستند.

درخواست بازشماری آرا در چه حال است؟

از روز انتخابات تاکنون نزدیک به ۲۰ شکایت از سوی ستاد انتخاباتی ترامپ تنظیم شده که مدعی بروز تقلب در ایالت‌های مختلف بوده است. تا امروز نعدادی از این شکایت‌ها رد شده، برخی در دست بررسی است و برخی نیز هنوز ادامه دارد.
 
میشائیل والدمن استاد حقوق دانشگاه نیویورک درباره وجهه حقوقی این شکایت‌ها به پولیتیکو گفته: هیچ یک از این پرونده‌ها نمی‌تواند نتیجه را در ایالت‌های کلیدی تغییر دهد و قضات نتیجه انتخابات این دوره را تعیین نخواهند کرد.
نظرات شما