رویداد۲۴ منصور حقیقتپور درباره تغییر معادلات انتخابات 1400 بر اثر پیروزی بایدن در آمریکا گفت: اولویت ما در داخل کشور سامان دادن به مسائل اقتصادی است، در بیرون کشور هم به واسطه تحریم ها ما نمی توانیم خیلی از فرصت های مان را عملیاتی کنیم بنابراین اصلاح هر دوی این حوزه ها را در قالب «اقتصاد سیاسی» باید با هم دید چون مقارن با هم هستند.
وی با بیان اینکه گفتمان حاکم بر انتخابات 1400 را «سیاسی اقتصادی» خواند و افزود: آرمان ها و اهداف انتخاباتی مان را نباید به آمدن یا نیامدن یک فرد به کاخ سفید گره بزنیم ما براساس در اوضاع و شرایط کنونی معتقدم میزان مشارکت مردم پای صندوق های رأی نسبت به انتخابات مجلس بیشتر و بهتر خواهد بود.
این فعال سیاسی اصولگرا تأکید کرد: اصلاح طلبان که الان یک حالت قهر به خود گرفته اند زمان انتخابات بر می گردند و برای در تعیین سرنوشت کشور تا 1400 مشارکت خواهند کرد. اصل و اساس رویکرد انتخاباتی مان را باید بر مبنای اراده و خواست مردم تنظیم شود. در حوزه سیاست خارجی هم، آن تحولات و اتفاقاتی که با ما همراه است باید از آنها برای نیل به اهداف و منافع ملی مان بهره گیریم و در مقابل سایر تحولات و اتفاقات نیز همچون 42 سال گذشته باید مقاومت کنیم.
وی درباره تمایل اصلاح طلبان برای انتخاب نامزد از میان ظریف، محسن هاشمی و علی لاریجانی یادآور شد: عقلای اصلاح طلب هم موضوع انتخابات را همه جانبه خواهند دید. آقای ظریف در حوزه سیاست خارجی کارآمد است در حوزه سیاست داخلی و اقتصادی حرفی برای گفتن ندارد. آقای محسن هاشمی هم یک هندوانه دربسته است، برای انتخابات ریاست جمهوری هندوانه دربسته نمی خواهیم. در این موضوع دو سه بار کلاه سرمان رفته بست است.
نماینده ادوار مجلس گفت: نه اصلاح طلبان بلکه اگر نظام جمهوری اسلامی ایران آقای لاریجانی را متقاعد برای نامزدی در انتخابات ریاست جمهوری کند او می تواند یک سرمایه بین نسلی باشد. البته ما هنوز چیزی از آقای لاریجانی ندیدیم که نشانه تمایلش برای ثبت نام در انتخابات ریاست جمهوری باشد. او در حال حاضر ترجیح می دهد مطالعه کند.
بیشتر بخوانید: آقای دیپلمات و انتخابات ۱۴۰۰ / دوگانه ظریف - بایدن چقدر راهگشاست؟
وی با بیان اینکه هیچ کسی مثل علی لاریجانی پتانسیل تصدی جایگاه ریاست جمهوری را ندارد، افزود: کاری به پیروزی بایدن ندارم، معتقدم آقای لاریجانی ظرفیت هایی دارد که در وضعیت کنونی به درد کشور و نظام می خورد.
مشاور علی لاریجانی درباره ادعای برخی اصولگرایان مبنی بر اینکه سعید جلیلی با پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری مذاکره با آمریکا را با حفظ عزت و اقتدار نظام پیش خواهد برد، گفت: اگر مذاکره را برای مذاکره بخواهیم ایرادی ندارد که این اتفاق بیفتد اما اگر از مذاکره، دستاورد می خواهیم در زمان آقای جلیلی این اتفاق نیفتاد چون دوستان مفصل مذاکره می کردند برای مذاکره اما کار کشور پیش نرفت.
وی درباره این ادعا که سعید جلیلی بیشترین شانس را برای پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری سال 1400 دارد، افزود: من اصلا چنین پیش بینی را ندارم. معتقدم کشور نیازمند به همدلی، آرامش و غلبه عقلانیت و تفکر بر احساس است تا در سایه آن بتوانیم مشکلات را حل کنیم.
حقیقت پور تأکید کرد: اصولگرایان در ادوار گذشته انتخابات نیز نشان دادند که نمی توانند روی یک نامزد به اجماع برسند و به نظر می رسد که حداقل با 4 کاندیدا در صحنه انتخابات حضور پیدا کنند. اصلاح طلبان نیز اگر بخواهند با نامزد حداکثری بیایند بعید است گزینه آنها بتواند تأیید شورای نگهبان را بگیرد مگر آنکه از لایه های دوم و سوم خود بخواهند فردی را بیاورند که در اینجا موضوع رأی آوری چنین گزینه ای محل سئوال قرار می گیرد.