صفحه نخست

سیاسی

جامعه و فرهنگ

اقتصادی

ورزشی

گوناگون

عکس

تاریخ

فیلم

صفحات داخلی

شنبه ۰۳ دی ۱۴۰۱ - 2022 December 24
کد خبر: ۲۳۹۳۱۱
تاریخ انتشار: ۱۲:۳۳ - ۲۷ آبان ۱۳۹۹

فارن پالسی: ترس دیکتاتوری‌های منطقه از شنیدن اخبار انتخابات آمریکا

یک نشریه آمریکایی می‌گوید که دولت بایدن که با شعار دموکراسی کار می‌کند حاکمان اقتدارگر منطقه را به ترس و اضطراب انداخته است.
رویداد۲۴ مجله فارن پالسی در گزارشی نوشت: هنگامی که چهارشنبه شب گذشته جو بایدن گفت " دموکراسی کار می‌کند"، سخن او برای بسیاری از طرفداران دموکراسی در جهان نه فقط امریکایی‌هایی که به او رای دادند، امید بخش بود. اما دقیقا همانطوری که بسیاری از مترقیان در داخل و خارج از ایالات متحده از تایید شدن دموکراسی احساس آرامش یافتند، مخالفان دموکراسی نیز به شکلی عصبی رویداد‌های ایالات متحده را دنبال می‌کنند.

حاکمان اقتدارگرا یی که دموکراسی را تهدید می‌دانند به ویژه در مصر و عربستان از این دسته هستند و به سادگی می‌توان فهمید چرا پیروزی بایدن هر دوی آن‌ها را ترسانده است. عبدالفتاح السیسی رئیس جمهور مصر و محمد بن سلمان ولیعهد عربستان سعودی سیاست‌های غیر دموکراتیک را اتخاذ می‌کنند و ناظر بر نقض حقوق بشر هستند، خواه ترامپ بر سر کار با شد یا نه، اما دوره ریاست جمهوری وی به آن‌ها اجازه می‌داد با اطمینان و سهولت بیشتری اینگونه عمل کنند. آن‌ها می‌دانستند هر چقدر در سرکوب پیشروی کنند، با هشدار‌های اخلاقی واشنگتن مواجه نخواهند شد.

در طول چهار سال ریاست جمهوری ترامپ، طرفداران دموکراسی و حقوق بشر در صحنه بین المللی که ناگهان بسیار متفاوت از قبل از سال ۲۰۱۶ به نظر می‌رسید، به طرز قابل ملاحظه‌ای تنها و تحت فشار قرار گرفته اند. به عنوان مثال، در تابستان ۲۰۱۸ زمانی که وزیر امور خارجه کانادا خواستار آزادی دو زندانی سیاسی در عربستان سعودی شد، ریاض واکنش تندی نشان داد سفیر کانادا را اخراج کرد، پرواز‌ها را از و به تورنتو متوقف کرد و هزاران دانش آموز سعودی را از مدارس و دانشگاه‌های کانادا خارج کرد. در این بین واشنگتن نیز تمایلی برای کمک به همسایه و متحد دیرینه اش نشان نداد. اما بزرگترین جایزه از سوی ترامپ به ریاض با سکوت و بی تفاوتی در برابر قتل فجیع خاشقچی داده شد.

بیشتر بخوانید: خطر جنگ در واپسین روز‌های عهد ترامپ/ آیا گزینه اقدام نظامی علیه ایران منتفی شده است؟
دیگر متحد اقتدارگرا، السیسی رئیس جمهور مصر است که دونالد ترامپ در جریان نشست گروه جی ۷ در تابستان ۲۰۱۹ از وی به عنوان "دیکتاتور محبوب من" یاد کرد. ناپدید شدن‌های ناگهانی در مصر آنقدر تکرار شده که عادی شده اند، زندان‌های مصر پر از زندانی هستند و گزارش‌های متعددی از شکنجه ارائه می‌شود. این رژیم به ویژه پس از کودتا علیه محمد مرسی در سال ۲۰۱۳ در سطح بین المللی منزوی شده بود. اما روابط دوجانبه پس از ارسال پیام واضحی از سوی اوباما که اظهار داشت نمی‌خواهد کمک‌های بشر دوستانه به این عنوان تلقی شوند که او دوست حکام مستبد است، متزلزل ماند.

علت نگرانی عمده حاکمان اقتدارگرا تنها در خصوص تفاوت‌های ترامپ و بایدن نیست بلکه همچنین آن‌ها از این ایده که دموکراسی موثر است، می‌ترسند. انتخاب بایدن امید را دوباره زنده می‌کند. اگر بایدن واقعاً ایالات متحده را "چراغ راه جهان" می‌داند، و بسیاری از آمریکایی‌ها و غیرآمریکایی‌ها مشتاق باور به او هستند، باید سیاست‌های ترامپ در قبال حاکمان خودکامه، از جمله سیسی و محمد بن سلمان را بشکند.
نظرات شما