عباس سلیمینمین، فعال سیاسی اصولگرا احتمال ورود همزمان آقایان رئیسی و قالیباف به انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ را رد میکند.
رویداد۲۴ انتخابات ریاست جمهوری روز به روز نزدیکتر میشود و گمانهها، اخبار و حتی شایعات مربوط به آن نیز جدیتر میشود. فهرست گزینههای احتمالی برای کاندیداتوری مدام مورد بررسی قرار میگیرد و ورود هر یک از چهرههای مطرح امکانسنجی میشود. مثلا در فهرست گزینههای احتمالی اصولگرا نام دو رئیس قوه به چشم میخورد که ورودشان به انتخابات آتی قطعا معادلات سیاسی را حساس و پیچیده میکند.
قرار گرفتن نام رئیسی و قالیباف در بین کاندیداهای احتمالی جریان اصولگرا همچنین بررسی این مساله را جدی میکند که آیا این جریان خواهان تکرار وضعیتی مشابه انتخابات ۹۶ است؟ آسیب ارائه دو کاندیدای قوی چیست؟
عباس سلیمینمین، فعال سیاسی اصولگرا البته احتمال ورود همزمان آقایان رئیسی و قالیباف به انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ را رد میکند.
او گفت: «این گزاره دو تعارض با خرد جمعی داد. اول اینکه آقای رئیسی وارد قوه قضاییه شده، الان بر مسائل این قوه مشرف شده و اقداماتی را نیز برای سالمسازی این قوه آغاز کردهاند و راه درازی تا هدف دارند لذا خیلی مطابق خرد جمعی نیست که این قوه بسیار تعیین کننده و حساس را رها کنند و به بحث کاندیداتوری در انتخابات ریاست جمهوری وارد شوند. به نظر من اگر این کار را کنند با توجه به سوابقشان در این قوا و اقداماتی که آغاز کردهاند، اگر در نیمه راه رها کنند تاثیرات بسیار نامطلوبی خواهد داشت. به هرحال وقتی کاری که آغاز شده در نیمه راه رها شود سبب خواهد شد که جریانات ناسالمی که بعضا در قوه قضاییه جای پایی برای خود پیدا کرده بودند، بسیار مستحکمتر شود».
بیشتر بخوانید: افزایش تحرکات در اردوگاه اصولگرایان/ از تشکیل کمپین انتخاباتی سعید محمد تا درمان کرونا در دولت جهادی
وی افزود: «تعارض دوم این است که اگر چنین امری صورت بگیرد، طبیعی است که ما باید تلاش کنیم تا یک گزینه ارائه دهیم. یعنی ما عل القاعده برای اینکه به مردم برای انتخاب اصلح کمک کنیم، نباید گزینههای فراوان را پیش روی آنان قرار دهیم بلکه باید منصفانه و عادلانه قبل از ارائه کاندیداهای متعدد، به ائتلاف برسیم و یک شخصیت معرفی شود که بتواند نظر جامعه را به سوی خود جلب کند و مردم فرصت مطالعه درباره احوالات و سوابق او را داشته باشند. وقتی تعداد کاندیداهای زیاد باشد طبیعتا این کار سخت خواهد شد».
این فعال سیاسی اصولگرا تاکید کرد: «ما باید نهضت کاندیدا نشدن را داشته باشند. افراد باید سعی کنند که کمتر احساس وظیفه کنند و هر کسی به صحنه نیاید؛ بنابراین حتی اگر قرار باشد که آقای رئیسی و آقای قالیباف کاندیدا شوند حتما باید در پشت صحنه ائتلاف شوند. البته بعید میدانم که آقای رئیسی با توجه به جایگاه حساس خود در این خصوص اقدام کنند».
وی در پاسخ به اینکه کاندیداتوری آقای قالیباف در
انتخابات ۱۴۰۰ چقدر منطقی است؟ گفت: «وضعیت آقای قالیباف فرق میکند. او چند ماه است که در راس یک قوه قرار گرفته و اینگونه نیست که مثلا تجربیات بسیار زیادی درباره قوه مقننه داشته باشند و ما نادیده گرفتن این تجربیات را خلاف عقل و منطق بدانیم. آقای قالیباف یک مدتی در قوه بودهاند و این ضرورت احساس شود، درباره ایشان منعی نست. البته اگر فرد توانمندتر و لایقتر از آقای قالیباف باشد، قطعا ماندن قالیباف در قوه مقننه ضروری خواهد بود. اما اگر فرد توانمندتری نداشتیم خیلی خلاف منطق نیست که اواز قوه مقننه بیاید و در قوه مجریه قرار بگیرد».
سلیمینمین در پاسخ به پرسش دیگری مبنی براینکه اخباری که درباره منع برخی از گزینههای احتمالی از کاندیداتوری چقدر جدی و ریشهدار است؟ گفت: «ریشهای دارد که ظاهرا به مقام معظم رهبری میرسد. البته من هم شنیدم که مقام معظم رهبری کسانی که از ایشان حکم داشتند و دارند را از کاندیداتوری در انتخابات ریاست جمهوری منع کردهاند».
وی اخبار منتشر شده درباره منع شدن قالیباف از کاندیداتوری را صحیح ندانست و گفت: «قطعا صحت ندارد. این منع به جاهایی مثل بنیاد مستضعفان و مثل آن مربوط است و گفته شده که این آقایان اگر میخواهند کاندیدا شوند اول باید استعفا دهند و نمیتوانند که همزمان حکم رهبری را دارند، کاندیدای ریاست جمهوری شوند».